Pages

Friends

Followers

Saturday, April 24, 2010

brof datu madiha

ade sorang student foreighner kat lab aku neh..time dia ade kat lab mesti kecoh sebab dia suke tanya2 orang..bosan la akak ni kadang2..suke tanya soalan macam2.. macam la akak tau semua..huhu



namanya yahya..orang yaman..dia la yang panggil akak brof datu madiha(prof dato' madihah..geli ketiak akak dengar..haa..)..aku layankan je la panggilan tu..konon nak amik ati akak la tu..kitorang panggil dia Guru Yahya..sifu la konon..dia suke plak orang panggil dia camtuh..amik la kau..g main jauh2..haa..

gaya dodok brof datu madiha paling sopang..ke gampang?:p


kalau bercakap ngan dia konpem la aku kene speaking..dah la aku punye speaking london lintang pokang..tapi aku belasah je lah klu speaking ngan dia tanpa ragu2..speaking dengan yakin lah kononnye..




dia pon bukan nye betul sangat speaking..sebutan pon slalu je aku konpius..kalau dia tak paham aku ulang la lagi..kalau tak paham lagi aku main bahasa isyarat la..macam orang pekak dan bisu tu..hui2..




dia bleh je cakap bahasa melayu sket2..kalau time homework bahasa melayu slalu la tanya aku..sebab tu gak la dia panggil aku brof datu madiha..sebut P jadi b..sebut J..jadi G..dah lenguh aku ajar x boleh2 gak..last2 aku biar je la dia nak sebot ape..



kalau kitorang kacau dia wat keje..ayat yang dia suke sebut;

GANGGAAAAAANG JAKAB (jangan cakap)

**eleh..dia kacau orang xpe plak..memang dasar betoll**



kadang kalau cerita pasal subjek BM dia tu;

guru yahya:Brof Datu Madiha..I wrote an essay about BUDAGAYA mosque

madi:about what?!!!

guru yahya:BUDRAGAYA mosque

madi:ape kau mengarot nehh??

guru yahya:MASGID BUDRAGAYA la!!!BUDRAGAYA!!!

madi:oooo..masjid putrajaya..cakap la betol2 guru yahya oiii..i'm not understeng u kno..

guru yahya:ganggaaaang jakab..

madi:ek eleh..tu je la kau tau..

guru yahya:what?

madi:ganggaaaaang jakab..(amik kau..kenakan balik..hui2)
**terus g tempat lain..malas aku nak layan pokcik sengal neh**

3 borak-borak:

fabulous.farah said...

hei brof..i dong understeng ke im not understang..alos laaaa

Madi @ Aed said...

haha..brof always wit her own way..:p

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.