Pages

Friends

Followers

Thursday, December 26, 2013

Nikmat bahagia

Semalam mak ade on call..keje smpi kol 10 mlm..pastu mak cakap nk g mkn lepas dia abis keje..so..kitorang on je la..abah lagi suka time anak2 balik pegi makan kt luar..hehe..

Kat tanah merah ada kedai mkn nama EDDE..kalau orang tanah merah tau la kot..kedai dia mcm Mc D+Pizza Hut+Old Town..lbh kurang mcm tu la..hehe..

Makanan dia ok sgt..cukup rasa..even byk menu dia letak..nasi arab pn aJde kalau nak..serba boleh gteww..haha..gambar makanan aku x amik..lapar sgt uolss..sempat ambik gambar orang makan je..-_-"


Ade la jugak gamba spagetti bolognese..tumpah2 budak rayyan ni mkn..


Mak..(syahir..abe chik)adik2 i


Mie(adik) and abah

Lepas makan..mak cakap mcm tak elok je balik terus..kalau balik ni kompem tdo..haha..so mak aku mencadangkan kat kami2 ni pergi ke taman mainan..aku pn mcm wahh..pergi taman malam2 mcm best je..terussss on sajaaaaa..:D


Abah tok jaga rayyan















Balik umh..gosok gigi..cuci muka..tdo..masing-masing terbongkang penat..

itulah nikmat bahagia walau sementara..syukur..aku masih boleh rasa..:)

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 25, 2013

Ubi badak


Pernah mkn tak ubi ni?ke kat kelantan je ade?besar ubi ni..isi putih..

Sedap kalau masak lemak putih..tak pun rebus je..mkn ngn kelapa..mkn ngan sambal pn sodap..


Mak masak gulai ayam ubi badak..sedapp..

Ps: balik klate sempena cuti krismas..heaven~~

Ade org cakap macam batak je cerita semua benda kt orang..suka hati la..nama pn blog aku..

posted from Bloggeroid

Sunday, December 22, 2013

Anak sulong



Adik printscreen dari instagram dia..saya anak sulong..anda bagaimana?:p

posted from Bloggeroid

Friday, December 20, 2013

warkah untuk mu

kepada encik.....

semalam aku 'tertahu' cerita mu..

cantik kad kawin mu..atleast ber'colour' katenye..ada style..tak la hitam putih macam kad kawen pertama mu dulu..ye dok?ok la tu..jodoh mu cepat je ade ye..tahniah diucapkan..

hope mu jaga la bakal wife mu sebaiknya..aku maafkan segala cerita 'betul' yang mu cerita dekat dia..sekiranya kau bercerita lah..sekiranya aku ni adalah sangat buruk dan keji di mata mu sebelum ni..aku mintak maaf..aku akui aku ni serba kekurangan..semuanya tidak menepati apa yang mu nak..kononnya aku ni menyusahkan mu..baiklah..aku terima semuanya..

mungkin bakal wife mu tu adalah luck untuk mu..rezeki mu bertambah baik..hidup mu bertambah bahagia..kerja mu bertambah baik..alhamdulillah la..



aku ade lirik lagu sikit nak bagi ke mu..lagu a rahman hassan..yang pop ye yeh tu..

"tapi tak mengapa ku derita
 nanti tiba masa kan kau rasa
 betapa hebatnya
 hati luka kecewa
 gagal dalam bercinta"

lawak tak lirik lagu tu?lawak kan..lagu pop ye yeh pon aku dengar..memang tak de style kan..

nak kata aku derita sangat..tak la sangat..aku dah ok dah sekarang..kecewa tu ada la siket..sebab aku asyik terfikir..kalau lah dulu aku tahu mu memang dah tak ada hati dengan aku..dari awal lagi aku tak nak pun nikah dengan mu..tapi mungkin ni semua dah tersurat untuk aku..dan rezeki rayyan untuk melihat dunia..


kalau mu nak tau rayyan ok ke tak..gamba kat atas tu menunjukkan dia ok la tu..dia tak sebut pon nama mu..kalau aku tanya dia "abi kat mana?"..dia cakap "nanak"..maksudnya taknak..jadi tak payah mu nak risau takut dia teringat kat mu ke ape..i'Allah tak la kot..nanti kalau dah besar siket dia tanya lagi mu..pandai-pandai la aku cakap kat dia..

ok lah..itu saja aku nak tulis..semoga berbahagia..


Tuesday, December 17, 2013

rezeki laaaaa

print screen dari blog Hidd Mihat..aku suka baca blog dia..


rezeki la dapat laki macam tu kan?huhuuuu..


down

tuhan..tunjukkanlah aku jalan..i feel down
Monday, November 25, 2013

cicah



 roti cicah pengat durian

 belimbing cicah garam

cucur nasi cicah kicap halia

Wednesday, November 13, 2013

outstation lagi



6 aribulan bersamaan hari rabu lepas..aku outstation lagi..kesian rayyan kena tinggal lagi..aku kena bagi questionair kat orang pasal beras wangi mardi..wat survey masa hari peladang dan penternak @ HPPNK 2013 dekat kuantan pahang..lama gila dah tak g kuantan..dulu masa wat #mastertapitakhabis dulu beberapa kali la jugak g kuantan..tido kat MS Garden hotel tak pun vistana hotel..tapi kali ni tido kat homestay kak asmah..cantikk homestaynye..dekat kg peramu baru..aku tak tau nape aku tak amik gambar homestay tu..

hari 1st..time ni dh lewat malam..mengantuk tapi kena tahan jugak mata..dah la tempat nak buat survey asyik bertukarrr je..kejap khemah ni..kejap khemah tu..poning mokcik nokss!

 breakfast sambil menunggu bos sampai..dekat airport

 tengahari time panas2 menyengat minum ni..heavennn..

 our dinner..hari2 ber ikan bakar kat tanjung lumpur..ikan aji2 sedap jugak rupanye..

 hari untuk survey pon bermula..

 bakpo tutup mato tuh?hehe


 pokcik baju hijau tu memang hyperactive..semua pic dia kabur sebab tak duduk diam..;p

 tulisan sapooo la ni..hehe



second day..penat gile..memang seharian tak duduk sbb layan orang..orang lagi ramai sebab gift dia voucher kfc..org datang jwb survey sbb nk voucher..kalau tak memang lari2 tak nak jawab..haha




11 aribulan..balik..ambik anak kesayangan..rayyan macam biasala..jejak kasihan la..huhu..sampai umah rasa ngantuk gile..tido pukul 2 petang sampai kol 6 petang..pastu malamnye kol 10 dah pengsan..penat betulll..


Wednesday, October 30, 2013
Sunday, October 27, 2013

kisah lempeng dan sardin



sejak pindah rumah..aku tak pernah masak..masak air pernah la..beli..beli..beli..mood nak memasak tak 'ON'..lagi pun aku ngan rayyan je..rayyan makan banyak mana sangat..so, beli je lagi senang..MALAS la sebenarnye..rabu minggu lepas rayyan demam..aku amik EL..berehat la jugak aku di rumah jaga budak demam..bila dok rumah baru la ada rasa nak menggodek dapur..teringat lempeng cicah sardin..sayu sekejap hati teringat kenangan di rumah sewa lama..dulu memang selalu la aku wat lempeng..dah lama tak buat sampai melekat-lekat lempeng kat kuali..gila lama tak masak..habis skill lari!haha..

 lempeng and sardin
  
makanan pun jadi perkara menyedihkan..tak baik betul..ye la..kita yang masak..kita yang hidang..mengharap ia satu ibadah dan tanda kasih sayang..tapi lumrah kehidupan..takdir tuhan..aku yang serba kekurangan..sudah tidak dipandang..semoga Tuhan masih memandang aku..walaupun dia sudah tidak memandang dan jauh dari pandangan..

buah paling nikmat

buah ni la paling nikmat..kalau makan rasa bahagia..muka puas hati dapat makan..suka gila..dari kecik sampai sekarang aku ngan family memang hantu durian..breakfast ngan durian pn takpe..tapi rayyan x suka!!tak tau ikut sape ni..takpe..nanti aku paksa sampai la rayyan suka..hehe..
Monday, October 21, 2013

pantai buatan


dah lama sebenarnya member aku cerita pasal tempat ni..tapi aku je asyik tak jadi nak pegi..kebetulan pada suatu hari, aku ngan member aku ni kene hantar bos meeting kat putrajaya, jadi member aku tunjuklah jalan kebenaran ke pantai buatan ni..baru la konpiden siket aku nak bawak kesayangan2 aku ni ke sana..sebelah sangat dengan Pullman hotel..cantik tempatnya..tapi takde la ombak2 bagai tu..air pon still colour air tasik..cuma pasir je la yang sama..and ada pokok kelapa jugak..serta sedikit batu2..

 rayyan eksaited sangat..beg pon tak letak..kakak memang dah sedia eksaited..hehe

 tim bam bam pon nak main pasir jugak..














dok situ sampai senja..lagi cantik scene nye..tapi aku tak amik gamba plak..suka tengok anak2 happy..mak2 pon jadi suka jugak..hilang segala penat lelah keluh kesah duka lara sedih hiba..hehe