Pages

Friends

Followers

Friday, December 20, 2013

warkah untuk mu

kepada encik.....

semalam aku 'tertahu' cerita mu..

cantik kad kawin mu..atleast ber'colour' katenye..ada style..tak la hitam putih macam kad kawen pertama mu dulu..ye dok?ok la tu..jodoh mu cepat je ade ye..tahniah diucapkan..

hope mu jaga la bakal wife mu sebaiknya..aku maafkan segala cerita 'betul' yang mu cerita dekat dia..sekiranya kau bercerita lah..sekiranya aku ni adalah sangat buruk dan keji di mata mu sebelum ni..aku mintak maaf..aku akui aku ni serba kekurangan..semuanya tidak menepati apa yang mu nak..kononnya aku ni menyusahkan mu..baiklah..aku terima semuanya..

mungkin bakal wife mu tu adalah luck untuk mu..rezeki mu bertambah baik..hidup mu bertambah bahagia..kerja mu bertambah baik..alhamdulillah la..



aku ade lirik lagu sikit nak bagi ke mu..lagu a rahman hassan..yang pop ye yeh tu..

"tapi tak mengapa ku derita
 nanti tiba masa kan kau rasa
 betapa hebatnya
 hati luka kecewa
 gagal dalam bercinta"

lawak tak lirik lagu tu?lawak kan..lagu pop ye yeh pon aku dengar..memang tak de style kan..

nak kata aku derita sangat..tak la sangat..aku dah ok dah sekarang..kecewa tu ada la siket..sebab aku asyik terfikir..kalau lah dulu aku tahu mu memang dah tak ada hati dengan aku..dari awal lagi aku tak nak pun nikah dengan mu..tapi mungkin ni semua dah tersurat untuk aku..dan rezeki rayyan untuk melihat dunia..


kalau mu nak tau rayyan ok ke tak..gamba kat atas tu menunjukkan dia ok la tu..dia tak sebut pon nama mu..kalau aku tanya dia "abi kat mana?"..dia cakap "nanak"..maksudnya taknak..jadi tak payah mu nak risau takut dia teringat kat mu ke ape..i'Allah tak la kot..nanti kalau dah besar siket dia tanya lagi mu..pandai-pandai la aku cakap kat dia..

ok lah..itu saja aku nak tulis..semoga berbahagia..


12 borak-borak:

CikPutih~ said...

salam dear..selama ni jadi silent reader je...
sedih plak baca post ni..
sabar lah..gagal dlm bercinta memang sakit..tp gagal dlm rumahtangga lagi sakit kan...
saya doakan semoga suatu hr nti awk jmpe jodoh yang baik2..yang betul2 menyayangi dirimu seadanya.. InsyaAllah...

bertabah lah..Allah sebaik2 penentuan...take care..hug n kisses for rayyan..

p/s:penah jmpe u kt alamanda..tp xtegur..hihi

madihah manshor said...

Tq cikputih..jmp kt alamanda?cam eh?hehe..malu la plak..:p

aminajekri said...

Ad..sabar ya..yg pntg rayyan ep dgn ad..:)..

aminajekri said...

Ad..sabar ya..yg pntg rayyan ep dgn ad..:)..

madihah manshor said...

Eh..amek!!hehe..tq..:)

CikPutih~ said...

ye la..cam je..xjauh pn beza mka dlm gmbr ngn kt alamanda tu..hehe

nor hayati abdul halim said...

be strong kak..biaq p kt dia (org kedah ckp)
in syaa allah janji tuhan itu pasti
akan ada yg terbaik tuk rayyan n akak

izatishop.blogspot.com

madihah manshor said...

tu la..kadang2 datang rasa geram..tu jd terluah kt cni..hee..tq..:)

Azie Azzyati said...

Semoga Rayyan jadi anak yang soleh, anak yang baik...yg berbakti untuk ibunya...amin...

madihah manshor said...

Tq azie..:) semoga cpt dpt baby..amin..

nita azlin said...

Salam Madihah,
Lama saya xsinggah ke sini..Patutnya bakal isteri tu boleh menilai sendiri seorang bapa yg xambik kesah/anaknye..
Tp mungkin tu mmg jodoh dia.
Kesian tgk Rayyan..semoga Rayyan membesar menjadi anak yg soleh and boleh protect mak bila dh besar, sentiasa ingat jasa mak yg dh besar kan Rayyan..saya doakan semoga awak murah rezeki, sentiasa bahagia (with or without someone new) n dirahmati Allah selalu

madihah manshor said...

tq nita..:)