Pages

Friends

Followers

Sunday, September 17, 2017

Berat nanang

Rs nak diet balik.. Husband buat atkins turun 5kg dlm masa 2 mgg.. Sejak keguguran tahun lepas.. Berat aku naik dr 58kg ke 63kg.. Sebab fedap sgt berat naik.. Aku x control sgt mkn dan naik lagi jd 68kg.. Sekarang dh trn sket jd 66kg sbb x minum manis tapi 2kg je? Mula2 rs mls nk diet atkins ni.. Nk ikut diet kalori tp x pndai plak nk kira kalori setiap kali mkn..


Baju ni rs sendat kt lengan


Ni masa adik ipar bertunang.. Pakai plak baju jenis peplum.. Bertambah2 kembang nampak.. Muka x boleh nak cakap.. Tenggelam dagu runcing mak 😭

Semalam baru start diet..tapi x tau la akan berdisiplin ke tak..cuba la dulu..

posted from Bloggeroid

Thursday, September 14, 2017

Testing

Testing


posted from Bloggeroid

Friday, November 4, 2016

OPERATOR



Bila orang dengar kerja customer service atau operator..ada org ingat keje sambung talian je..ada org ingat gred tahap spm..tapi tak kisah la..bukan diorang pun bayar gaji..hehe..
 
dulu masa jadi customer servis RHB..stress yang amat..memang la semua keje stress kan..aku tahu..tapi aku nak cerita pasal kerja aku la..stress ngan orang lagi pedih aku rasa..stress dengan rules..stress dengan management..stress dengan keje shift sbb masa tu aku status J..ada anak dan bila shift..terpaksa tinggal anak tdo rumah pengasuh..malam2 sedih anak xde di sisi..pastu kene dengar orang maki..caci..marah2..memang pemanggil marah pada bank..tapi kita yang mendengar ni terpaksa berhati kering..kadang2 aku terfikir..orang kalau nak marah..dengan sapa2 dia boleh marah..even dekat telefon tu sebab tak nampak muka..lagi sedap la dia nak bambu..tapi tak semua la macam tu..ade yang call tu baikkkkkkkkkkk sangat..lembuttttt sangat..lagi suka aku nak tolong..yang maki..marah2 tu..keyboard la jadi mangsa aku..aku tekan kuat2..kasi release geram..haha..kadang2 yang membebel panjang tu..aku diamkannnn je..sampai dia dah xde modal..dia senyap la..
 
Sekarang masuk call centre bahagian perumahan..rilek sket..bukan sebab takde keje..tapi rules tak sebanyak call centre bank..call memang masuk berderu deru..penat jugak jawab tapi ok jugak la sbb tak payah nak speaking sgt..malay je memanjang..sampai aku plak rs kekok bila nk speaking sbb dh lama rasanye tak speaking..kadang2 sedih jugak bila orang call tanya nape susah sangat nak angkat call..padahal aku rs smpai kering air liur dok bercakap..dok consult org..tapi org luar mana la nampak kan..lagi la org cakap kijo gomen..rilek..lagi org ingat memang tak buat keje..kerana nila setitik habis rosak susu sekolam..gitewww..tapi tak kisah la..bukan diorang yang bayar gaji..haha..bulan2 gaji masukkk..tak kisah la orang nak komplen ke ape..memang dah kau customer service..hadoppppp je laaaa..haha..SYUKUR SELALU

NAMA






 
 
Setiap kali tulis nama..mesti letak skali nama abah..jarang la tak tulis..sebab masa aku skolah rendah..slalu kena marah ngan cikgu sebab tak tulis nama bapak..cikgu cakap awak ni anak hantu ke..takde nama ayah ni..sejak cikgu cakap macam tu..terus aku tulis je nama abah aku bila mana aku start tulis nama aku..walau di mana aku berada..
Monday, October 31, 2016

JALAN BASAH LICIN



Harini..pagi ni jalan basah..kt selekoh dengan lajunye aku tekan minyak..pastu kereta rasa bergoyang..selamat  la xde kete time tu..aku rasa mcm kereta aku tu nak tercabut tayar..selamat la boleh control lagi..Alhamdulillah..terus masuk keje rasa trauma jap..trauma sorang2..pukul 8 lebih baru dapat mood balik..happy Monday everyone..
Monday, August 29, 2016

belajar


belajar berpuas hati..meski tak cukup
belajar memahami..walau tak sehati
belajar ikhlas..meski belum rela
belajar bersabar..walau terbebani
belajar memaafkan..walau pernah disakiti

#norfazila #facebook

Wednesday, August 10, 2016

sorang



sorang2 je rayyan..tak de gang..bulan puasa haritu keguguran..rayyan dh excited nak adik..tapi takde rezeki..kita doa lagi la yen..