Pages

Friends

Followers

Monday, July 21, 2014

menu diet atkins tak berapa atkins 2


kubis bertelur (kubis bertelur???sejak bila??;p)..chia seed with sour soup (makan sejuk2..sedappp)..tembikai..buah-buah manis ni memang tak sesuai sebenarnye kalau ikut diet atkins


ikan kicap..sayur-mayur..kalau ikut diet atkins..hanya sayur daun hijau..sayur kacang pun tak boleh..tapi makcik ni susah betul nak ikut peraturan..asal boleh orang kate..-_-''


ni menu sahur..lempeng oat..lagi sedapppp kalau letak kurma..ade la manis-manis sket..ni memang tawar punye oat..boleh la telan..kihkih


kubis bertelur untuk saya..nasi goreng bertelur untuk rayyan..sonang cerita..


ni telur dadar campak sesuka hati..daging kambing sket tu orang bagi..hehe

start bulan puasa sampai hari ni..Alhamdulillah..dah turun 5kg..even diet atkins tak berapa atkins..tapi turun la jugak berat..kihkih..sebab bulan puasa kot..

berminat nak kurus???sila..sila la try diet ni..:D
Sunday, July 6, 2014

4 Julai



tarikh sejarah untuk aku..kenangan dalam cerita hidup aku..dah setahun rupanya aku pegang title ni..rasa macam baru semalam aku keluar dari court..rasa macam baru semalam aku mendengar lafaz cerai..rasa macam baru semalam aku menangis mengenang anak tidak berayah..cepatnya masa berlalu tidak menunggu apa-apa..tidak menunggu siapa-siapa..berlalu sehingga lah hari ini aku baru teringat tarikh sejarah itu..

Alhamdulillah..setelah setahun berlalu..aku dah boleh terima..rasa bahagia sejak single berbanding dulu..bebas dari sakit hati yang amat sangat..bebas dari penipuan dan ketidakjujuran..bebas dari perasaan sedih menunggu orang yang tak pulang2 ke rumah..bebas nak memasak ke tidak..bebas dari masalah yang bertimpa-timpa..bebas..bebas..bebas!!

Tiada lagi kisah cinta..tiada lagi kisah bahagia rumahtangga..Perasaan untuk bercinta lagi belum ada..hanya memberi kasih sayang untuk rayyan..adik-beradik..mak abah..kawan-kawan..walaupun dah setahun..pahit masih terasa..luka dah sembuh tapi trauma..meremang bulu roma aku kalau terdengar masalah rumahtangga orang..cukuplah dulu untuk masa sekarang..tak terfikir lagi untuk aku mencari pengganti..biarlah berlalu mengikut arus..

Syukur Ya Allah..semoga kami sentiasa di bawah lindungan-Mu..Berilah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat..Aminn..


Dalam hidup tak seindah yang tersirat 
Dalam cinta tak seasyik yang diduga 
Dalam hati ada cinta yang terbiar 
Entah bertahun ku siram kasih 
 bersarang dalam jiwa

Dikau hadir bagai selembut sutera 
Terpesona dalam diam ku terlena 
Membuai impian cinta kita 
Sehingga ku tenggelam 
Dalam arus yang menyeksakan

Kasih tidak pernah ku meminta 
Selain cinta dan kejujuran hatimu 
Cinta dalam meniti usia 
Punah semua saat yang bahagia

Di mana kelembutan yang ada dulu kasih 
Merana dalam senyuman ku meratap sedih 
Selendang sutera yang menjadi saksinya 
Kisah cinta yang tertulis kini telah berakhir

selembut sutera-nur fatimah





Dalam hidup tak seindah yang tersirat 
Dalam cinta tak seasyik yang diduga 
Dalam hati ada cinta yang terbiar 
Entah bertahun ku siram kasih 
(Yang) bersarang dalam jiwa

Dikau hadir bagai selembut sutera 
Terpesona dalam diam ku terlena 
Membuai impian cinta kita 
Sehingga ku tenggelam 
Dalam arus yang menyeksakan

( korus ) 
Kasih tidak pernah ku meminta 
Selain cinta dan kejujuran hatimu 
Cinta dalam meniti usia 
Punah semua saat yang bahagia

Di mana kelembutan yang ada dulu kasih 
Merana dalam senyuman ku meratap sedih 
Selendang sutera yang menjadi saksinya 
Kisah cinta yang tertulis kini telah berakhir

Dengarkanlah ucapan sendu hatiku 
Kenangilah erti cinta yang bermula 
Kembalilah agar bisa ku merubah 
Terangi hati agar bersinar di dalam percintaan

Oh kekasih simpan kenangan buatmu 
Untuk daku yang masih ada di sini 
Kerasnya hatimu untuk kembali 
Tak terdaya ku tanggung penyeksaan 
Yang abadi dalam selembut sutera

[ Selembut Sutera lyrics found on http://lyrics.my ] 

menu diet atkins yg tak berapa atkins


telur dadar..sayur goreng


yang ni aku makan lauk ngan sayur je jugak..tapi ade jugak la ngelat amik cucur kurma seketui..housemate yang buat..kek sehiris..agar2 sepotong..-_-''


chia seed..sgt best mkn sejuk2..ayam percik dari kelantan..cikgu ct yang bagi..sedappppp..ayam bakar..adik yg buat..puding jagung tu cikgu razinah bagi..bestttt jugak makan sejuk2..tapi tak termasuk dlm diet atkins ye..huhu..

selain makan lauk je..aku kena minum air banyakkkkkkkkkkkkk..baru la badan flush..memang tak ambil nasi..air tu kena minum ikut berat badan..formula dia = berat badan bahagi dengan 25..kalau berat 50..bahagi 25..dpt la jawapan 2 kan..so 2 liter air la kena minum atau lebih kan la dari 2 liter tu sehari..
aku pun kadang2 lebih..kadang2 tak cukup..tak berdisiplin langsung..tp semangat nak kurus tu ade..and adik aku pon diet jugak..so semangat la sikit kan..hehe..
  
sejak masuk sekolah tu..berat aku naik dekat 3 kilo..penat ngajar..cari makanan..penat ngajar..cari makanan..lama2 berat naik tak sedar..huhu..sekarang lagi sekilo nak kembali ke berat asal macam sebelum masuk sekolah tu..kalau dapat berat yg sama macam anak dara dulu lagi bagusss..huhu

selamat berpuasa..selamat berbuka..selamat beribadah..enjoy your ramadhan everyone!

Wednesday, June 25, 2014

bangladesh cuisine










minggu lepas ade sorang cikgu bangladesh ni ajak makan kat rumah dia..aku pon first time pegi umah foreighner ni..hehe..dekat taman sepakat indah, sg chua, kajang..dekat je ngan sekolah kitorang..kat tempat dia duduk tu memang ramai foreighner..macam perkampungan diorang je kat situ..

ok la jugak makanan dia..aku boleh makan..(jarang sangat ada makanan aku xleh makan..hehe)kari dia pon sedap jugak..diorang suka masak guna kacang dhaal..tepung..best makan ramai-ramai..:)


Sunday, June 8, 2014

kualiti



budak-budak ni..student-student lelaki yang secondary school ni..suka sangat la buat ayat begini..

''saya kawen ngan cikgu je la..ok ape..macam zain ngan che ta''

mentang2 aku solo..wat main eh..huhuhu..ye lah anak2..senang la kome berkata-kata..

tak payah la risau takde awek ke ape pada masa sekarang..cinta monyet semata lah kalau zaman sekolah..banyak bunga berkembang mekar kat U nanti..kalau nak la..zaman bekerja nanti pon boleh cari..kome tu lelaki..bunga berkualiti banyakkkkkkkkkkk..kumbang je kurang..dah la kurang..nak cari yang berkualiti pun susah..

and satu lagi..untuk anak-anak lelaki..jadi lah kumbang berkualiti..untuk bunga anda nanti..Rayyan..please take note!heh..