Pages

Friends

Followers

Friday, November 4, 2016

OPERATOR



Bila orang dengar kerja customer service atau operator..ada org ingat keje sambung talian je..ada org ingat gred tahap spm..tapi tak kisah la..bukan diorang pun bayar gaji..hehe..
 
dulu masa jadi customer servis RHB..stress yang amat..memang la semua keje stress kan..aku tahu..tapi aku nak cerita pasal kerja aku la..stress ngan orang lagi pedih aku rasa..stress dengan rules..stress dengan management..stress dengan keje shift sbb masa tu aku status J..ada anak dan bila shift..terpaksa tinggal anak tdo rumah pengasuh..malam2 sedih anak xde di sisi..pastu kene dengar orang maki..caci..marah2..memang pemanggil marah pada bank..tapi kita yang mendengar ni terpaksa berhati kering..kadang2 aku terfikir..orang kalau nak marah..dengan sapa2 dia boleh marah..even dekat telefon tu sebab tak nampak muka..lagi sedap la dia nak bambu..tapi tak semua la macam tu..ade yang call tu baikkkkkkkkkkk sangat..lembuttttt sangat..lagi suka aku nak tolong..yang maki..marah2 tu..keyboard la jadi mangsa aku..aku tekan kuat2..kasi release geram..haha..kadang2 yang membebel panjang tu..aku diamkannnn je..sampai dia dah xde modal..dia senyap la..
 
Sekarang masuk call centre bahagian perumahan..rilek sket..bukan sebab takde keje..tapi rules tak sebanyak call centre bank..call memang masuk berderu deru..penat jugak jawab tapi ok jugak la sbb tak payah nak speaking sgt..malay je memanjang..sampai aku plak rs kekok bila nk speaking sbb dh lama rasanye tak speaking..kadang2 sedih jugak bila orang call tanya nape susah sangat nak angkat call..padahal aku rs smpai kering air liur dok bercakap..dok consult org..tapi org luar mana la nampak kan..lagi la org cakap kijo gomen..rilek..lagi org ingat memang tak buat keje..kerana nila setitik habis rosak susu sekolam..gitewww..tapi tak kisah la..bukan diorang yang bayar gaji..haha..bulan2 gaji masukkk..tak kisah la orang nak komplen ke ape..memang dah kau customer service..hadoppppp je laaaa..haha..SYUKUR SELALU

NAMA






 
 
Setiap kali tulis nama..mesti letak skali nama abah..jarang la tak tulis..sebab masa aku skolah rendah..slalu kena marah ngan cikgu sebab tak tulis nama bapak..cikgu cakap awak ni anak hantu ke..takde nama ayah ni..sejak cikgu cakap macam tu..terus aku tulis je nama abah aku bila mana aku start tulis nama aku..walau di mana aku berada..
Monday, October 31, 2016

JALAN BASAH LICIN



Harini..pagi ni jalan basah..kt selekoh dengan lajunye aku tekan minyak..pastu kereta rasa bergoyang..selamat  la xde kete time tu..aku rasa mcm kereta aku tu nak tercabut tayar..selamat la boleh control lagi..Alhamdulillah..terus masuk keje rasa trauma jap..trauma sorang2..pukul 8 lebih baru dapat mood balik..happy Monday everyone..
Monday, August 29, 2016

belajar


belajar berpuas hati..meski tak cukup
belajar memahami..walau tak sehati
belajar ikhlas..meski belum rela
belajar bersabar..walau terbebani
belajar memaafkan..walau pernah disakiti

#norfazila #facebook

Wednesday, August 10, 2016

sorang



sorang2 je rayyan..tak de gang..bulan puasa haritu keguguran..rayyan dh excited nak adik..tapi takde rezeki..kita doa lagi la yen..

SATE KEBAB AKMAL

 

minggu lepas beli sate kebab ngan member ofis..brand akmal..lupe plak nak snap plastic sate kebab tu..sedap jugak..RM13..20 cucuk..gril je atas pan..golek2 smpai masak..siap..boleh hidang untuk breakfast atau dinner..lunch pun boleh..bila2 pun boleh..hehe


SATE KEBAB AYAM BLACKPEPPER
 


 
SATE KEBAB AYAM PEDAS
 
 
 
 
 

Tuesday, August 2, 2016

DAPUR

 
 
minggu lepas semangat betul kemas dapur..takde la kemas sangat tapi sedap mata akak melihat je lah..bukan reti sangat nak deco2..ni rumah sewa sekarang..dapur dia kecik je tapi akak suka..senang nak kemas..
 
 


 


tema dapur ni akak namakan deco belasah apa adanye..kikiki..peti ais tu ingat nak tampal sampai habis..tapi tak sempat lagi nak beli..pergi DIY haritu dah xde dah kale purple..so..terbengkalai la DIY tu..:p