Pages

Friends

Followers

Sunday, February 26, 2012

ibu buntu la rayyan!

dah tukar nama panggilan..dari momy and dedy to ibu and abi..hehe

sangat nak suap anak dengan makanan homemade..SANGAT!!tapi bile rayyan dah masuk 8 bulan ni..aku jadi blurr..buntu habis..rayyan makan siketttttttt je..setiap kali aku masak, aku try dulu..rasa mcm dh sedap untuk baby..tapi bila suap kat rayyan.........reaksi dia...ptui..ptui..bluekkk..adeh..

tiap2 hari aku bukak blog adik aku..tengok resepi..salin resepi kat diari..

tujuan untuk nak bali barang masak nanti senang..

adik aku siap hadiah benda ni untuk bagi semangat..haha

the mashed potato,sweet potato,green peas,kurma..resepi semalam

rayyan tak bape nak makan..aku ponnnn..dengan rasa tensen..terus masuk dapo..tumis bawang putih, masuk air,masukkan semua the mashed tu..pastu sagat cheese..kacau2 sampai pekat sket..

hasilnye..baru la rayyan nak makan..lajuuu la jugak habis..
rasa macam mushroom soup pn ade..even tak letak mushroom..haha

harini suap lagi menu ni..tapi dia dah tak nak..adeh..

rayyan selsema..baru lepas kene stim..hehe

aku try stim rayyan..nak suh kahak keluar..dah dua kali aku stim..dia nanges tapi tak nangis sampai muntah pon..hingus je kuar..aku tak sampai hati dengar dia nanges..aku nak stim lagi lah..kene heartless la time stim rayyan lepas ni..untuk kebaikanmu wahai anakku..huhu

p/s:rayyan 8 bulan..tadi baru aku perasan gigi dia yang bawah dah tumbuh sebatang..hehe


4 borak-borak:

ibuhebat said...

rayyan nak cheese baru laju makan ya.. :) jemput ke blog akak http://hebatkan.blogspot.com

Madi @ Aed said...

hai kak..thanx jd follower ke seratus..hope u always getting a good luck!!hehe

nadh said...

kak ed..anak akak sebenarnyer suka mkn benda berkuah kot..biler la nak dtg tgk rayyan nie..

Madi @ Aed said...

nadh!hehe..ye kot..huhu