Pages

Friends

Followers

Thursday, July 29, 2010

kene ketok!

arini aku ngan indah g wat keje kat FSKB, chow kit..masa pergi aku tak perasan plak temperature kete aku tinggi ke tak..

balik dari FSKB..odw..dekat serdang..aku baru tengok temperature kete..dah nak dekat half dah..aku dah rasa cemas dah sket2..

nak masuk je exit kajang..temperature dah lebih setengahhh..aku dah gabra..kang x pasal2 berasap macam asap kilang kete aku ni x ke naye..on da dot benti kat tepi tol kajang..konon nak bagi enjin sejok..

lepas 5 minit**x sabar** aku idopkan enjin..x berganjak deknon temperature tu..still lebih separuh..

tunggu lagi 15 minit..aku siap bukak lagi la bonet enjin tu..tapi temperature dok takat tu jugak..pastu datang la hero tamil aka mekanik @ pomen..

''kenapa kete?''

''temperature high..tengah tunggu enjin ni sejok''

''saya mekanik..saya boleh tengok''

''ooo..tengok lah**muka sedikit cuak**''

''ohhh..ni mungkin sebab kipas x jalan ni..mungkin kipas kene tukar ni''

''kalau tukar kipas bapa harga''

''dalam 90 hengget''

''mak aii..mahal..''

''kalau x nak tukar saya boleh servis la..bagi RM40 saje..''

aku dah blurrr..speechless..pastu dia check..terus servis..skejap je pon..isi air kat tank**salah 1 sbb temperature nek..tank air kete aku kering rupenye**..godek2 kat bahagian kipas..dah..siap..

''RM 10 je la..siket je pon..''

''ishhh..tadi dah janji rm40..ni dah kire murah..mane ade orang cas siket macam saya..''

''yeke..mahal ni..saya student..awak jangan aniaya saya.. ''

''murah laa..kalau tak caye tanya kat workshop''

aku dah tak terkata ape..malas nak layan..takot pon ade..terus hulur RM50..dapat baki RM10..


YE..AKU RASA MEMANG AKU DAH KENE KETOK..HAIHHHH..DUNIA..DUNIA..**nanges!!**

3 borak-borak:

fabulous.farah said...

hahaha..doh nk wak gane..kalu dop kete xleh jalan..mekanik gitu memang ade sokmo atah jalan. die tgk pue lagi lah.hurmmm.

Madi @ Aed said...

tu lah..merce i ni..adeh~~

Anonymous said...

Promotional clothing Abercrombie and Fitch for sale or Abercrombie as a gift, will always be beneficial to Abercrombie Sale any business. This is Cheap Abercrombie a great way to impress consumers Abercrombie outlet and grow brand loyalty abercrombie Jeans and popularity. This is a quite flawless form of marketing. Your imprinted Abercrombie Pantslogo provides instant recognition. Abercrombie Tees These eye-catching articles of clothing are a foolproof way to increase profits and a cost Abercrombie Shorts effective form of marketing. Some use this plan to earn profits and then save them for future expenses. Abercrombie Sweaters You can get a huge range of promotional gifts or other promotional items on It is encumbered with a wide range of designs, styles and colours of assorted promotional items. These items can be used as promotional gifts and resourcefully distributed to the target customers to have a long lasting impression on them and make a huge profit in exchange.