Pages

Friends

Followers

Monday, January 10, 2011

episod 1: pindah rumah sewa

aku baru je pindah rumah..rumah yang bukak2 pintu je terus bilik dan ade bilik air..tu je..mcm chalet pn ade..

baru je pindah jumaat lepas..kenapa tiba2 pindah rumah??

bukan sebab gaduh ngan housemate..bukan sebab dah habis master..bukan pindah ke johor..bukan itu..bukan ini..

sebab nnt senang untuk en berg stay kat sini. ngan aku.tak payah cari hotel..and aku plak tak akan merasa lagi perasaan yang amat segan n bersalah kat housemate bila tiba2 duit terlimit xbleh nk sewa hotel n terpaksa stay kat bilik umah sewa lama aku tu..mujur housemate aku baik even dia sebenarnye segan..itu cerita dulu..

even rumah sewa ni sekadar bilik n bilik air je (ade jugak ruang untuk dijadikan dapur..xpe..aku jarang masak..heh)..tapi aku rasa selesa je..macam lebih bebas..boleh wat hal sendiri..boleh ikut mood..boleh ape saje..

kalau ikutkan memang bosan sorang-sorang..tapi tak pe lah..baby dalam perut jadi teman..boleh gitu??

en berg susah payah bawak barang2 yang perlu dari johho..dia pun bleh tido dengan selesa sampai tengahari baru nak bangun!!(mentang2 rumah sendiri)..MIL bagi barang2 dapur..sangat terharu di situ..

sekarang tak mampu lagi nak duduk kat rumah yang ade semuanye sebab en berg sorang je keje dan dia perlu menanggung dua rumah sewa dan minyak untuk dua kereta..menanggung bil2 dan semua benda yg melibatkan duit..juge menanggung bini yang tengah mengandung dan apatah lagi sekarang tengah kuat makan xleh lapar nanti kalau lapar masuk angin aku pening dan nak muntah!

sunggoh la life is getting tougher and harder..bersyukur dengan ape yang ade sekarang..

semoga aku tak putus asa berdoa dipermudahkan segala urusan..x semua doa mudah dimakbulkan..

2 borak-borak:

mrs.spicy said...

meme bukan semua doa mudah dimakbulkan sometimes mitok lain dapat lain. dia tahu gapo terbaik.dio kuat long, ore tahu. ni dugaan dio nak kayo seksok2 kut. heheh. mane tau seksok2 jadi prof madihah.=)

Madi @ Aed said...

i'Allah..huhu..Aminn~~