Pages

Friends

Followers

Tuesday, August 31, 2010

tak merdeka

arini hari merdeka
SELAMAT HARI MERDEKA

tapi aku x merdeka pong
terkurung lagi kat lab kimia nihhh
wat koje

aktiviti membasuh alat radas

aktiviti membasuh alat radas adalah yang palingX1000 aku malas nak wat
tapi terpakse basuh gak
minggu depan dah nak balik raye
kalau x basuh nnt berkulat alat radas tu
lagi sosah nak basuh
huhu

muka x merdeka


Monday, August 30, 2010

x dapat bagi kasih sayang

sangat bz skarang..keje lab..keje kawin..erghhh..
 x dapat bagi kasih sayang sepenuhnye kat blog
sabtu n ahad smalam en berg datang
beli cencen
settle untuk hantaran

ari sabtu berbuke kat umah BFF aku..BOND namenye..
beh gile jumpe gang
nanti lah aku cite

salah satu gamba time bebuke kat umh bond..en berg pn join
**aku x tau nape mulut aku camtu..mungkin tengah bejoyah..huhu2..**


Thursday, August 26, 2010

black white contest


meh2 join contest
akak di offer oleh cik deeba
maceh..maceh

TQ to organizer En Hisham

syarat pertandingan

#Pertandingan ini bermula 26 July berakhir pada 6 September 2010...
#Hadiah merupakan wang Ringgit... dan akan dihantar melalui akaun bank... jumlah dirahsiakan...
#Anda hendaklah meng-Upload gmba hitam dan putih sahaja... dan untuk mengelakkan penipuan... gamba itu mesti gamba anda sendiri... kalo d orang lain menyelit2 tu takpe... janji anda mesti berada dalam gamba tu... Susahkan?? hahhaaaa... nak dapat duit memang la susah sikit...
#Anda hendaklah menjadi salah sorang follower saya...
#Banner atas nie mestilah diletakkan di slidebar blog anda... ala selalu yang kat tepi tu...
#Tag at least one person... banyak lagi bagus... dan pastikan orang yang anda tag tu tahu yang dia di tag..
#PENTING.... sila tinggalkan link yang anda upload gmba anda tu kat comment post ini yup... nanti sy xtau plak..

ini pic nye


disebabkan camera 'berkualiti'
gamba pong 'berkualiti' la kan
hihu

nak tag


join jgn x join

bile 4 ptg

bile 4 petang
di bulan puasa



aku ngantuk xleh handle mekkkk
basuh muke pon xnk jalan

x tau nak wat camane dah
last2 tdo kat lab berselimut labkot
huhu

friendly blogger


sehabis besar aku letak pic award ni
tanda menghargai 
hehe
a big THANX to PN SYIMA EMI
u memang friendly..:)

aku ni yg sebenarnye x friendly sangat pn
friendly kadang2 je**boleh?**
huhu
    
bila dah dpt award
mari la jwb soalan yg diajukan mcm ala2 artis giteww kan

Nyatakan 7 makanan kegemaran anda sewaktu berbuka ataupun bersahur.
 
berbuke
ikan tilapia goreng berlada, kerabu, sambal tempe, pecal

bersahur
telur masin goreng, keropok keping (keropok ikan), ikan@ayam digoreng panas2


ade lagi sebenarnye tapi dah cukup 7 dah..

OK..nak TAG mereka2 yg friendly ni..




Tuesday, August 24, 2010

color contact lense

weiii lok..ambo ni boleh dikatakan kategori OKU..sebab ambo RO ALIF BUN..

hajat nye nak pakai lense kale untuk wed day nanti..aku skali skale je pakai lense kale ni sebab dia cepat kering..petang2 je mate dah stat x selesa..kalau pakai colorless punye lense sampai aku lupe nak bukak B4 tido..**amalan ini x elok..jangan amalkan**






lense yang baris ketiga tu aku suke..sebab ia membesarkan anak mata..tapi aku x tau nak pakai kale ape nanti..yang kale grey n chestnut aku pernah try..hazel x pernah..hijau pon x pernah..
kale ape aku nak pilih ni??istikharah dulu lah..Daaa~~

perlu kurangkan

skarang tengah berkire2 nak kurangkan minum nescafe..untuk masa depan yang lebih baik..eceh..
aku ni seperti sedia maklum..adalah peminum nescafe yang tegar..kerana nescafe..gigi semakin kuning..
risau nehh..nanti majlis bulan 9 nanti takkan aku nak berkeadaan GIGI KUNING LIPSTIK MEROH..ohhhh..so scary..very sooo..
nak ke mcm niii??T_T
*google*
fotografer pong takot nak amik gamba aku jarak dekat nnt..x sampai ati nanti..huhu
so..mulai sekarang kene kurangkan minum nescafe..guna ubat gigi whitening..konon nak bagi putih..kalau x puteh jugak..guna pencuci muke safi balqis tonyoh kat gigi..hah..ni bukan main-main..ini betol2!!
Monday, August 23, 2010

untuk bakal suami & suami

AKU SGT SUKE ARTIKEL NI..EN BERG~~SILA BACA!!;)

SUMBER:1001 RAHSIA DIRI

Bahagian 1

1. Sentiasa berdoa agar disayangi.

2. Bila balik rumah, tegur dan sentuh isteri sebelum buat kerja lain.

3.Tunjukkan keperihatinan dengan bertanya secara khusus mengenai kegiatan isteri sepanjang hari.

4. Berlatih untuk MENDENGAR dengan baik.

5. Jangan tergesa-gesa untuk menyelesai masalah isteri. Apa yang lebih penting adalah simpati.

6. Berikan masa sekurang-kurangnya 30 minit perhatian yang "berkualiti" terhadap isteri.

7. Belikan bunga atau seumpamanya sebagai hadiah atau untuk memujuk.

8. Tolong masak atau ajak makan diluar sekali-sekala.

9. Beri pujian mengenai penampilan isteri -- rambut, wajah, pakaian dll.

10. Pujuk bila isteri marah atau kecil hati.

11. Beri bantuan atau kerjasama setakat yang mampu.

12. Luangkan masa yang lebih agar tidak mendesak isteri untuk lebih cepat bergerak atau bertindak.

13. Bila lambat pulang, beritahu lebih awal atau telefon rumah.

14. Bila isteri minta bantuan, nyatakan "boleh" atau "tidak boleh" dengan tidak mengungkit atau banyak komen.

15. Jika perlu menjauhkan diri sekali-sekala, beritahu bila anda akan pulang. Beritahu yang anda perlu bersendirian untuk berfikir.

16. Bila sudah sejuk, beritahu isteri apa yang mengganggu fikiran secara sopan.Jangan menyalahkan isteri.

17. Bila isteri bercakap, beri perhatian sepenuhnya, letakkan surat khabar atau tutup televisyen.

18. Bila keluar, tanya isteri kalau ada sesuatu yang ingin dipesan.

19. Beri tahu bila kita ingin berehat atau tidur.

20. Peluk isteri dengan penuh kasih sayang empat kali sehari.

Bahagian 2

1. Telefon isteri dari tempat kerja untuk bertanya khabar, memberitahu sesuatu yang menarik atau sekadar ingin memberitahu "I love you".

2. Ucapkan kata-kata sayang sekurang-kurang dua kali sehari.

3. Tolong kemaskan katil dan bilik tidur.

4. Tolong terbalikkan stokin atau seumpamanya untuk memudahkan isteri mencuci.

5. Tolong buang sampah tanpa disuruh.

6. Bila keluar out-station, telefon isteri untuk memberitahu nombor telefon tempat penginapan dan memberitahu yang kita sudah selamat sampai.

7. Sentiasa kemas, anggun dan wangi sebelum tidur bersama.

8. Sokong pendapat isteri kalau beliau bertentangan pendapat dengan orang lain.

9. Urut-mengurut isteri atau seumpamanya dari masa ke semasa.

10. Peluk dan belai isteri sekali-sekala tanpa implikasi seksual.

11. Sabar dan tenang bila mendengar cerita dan masalah isteri.

12. Jangan tukar-tukar saluran televisyen bila menonton bersama isteri.

13. Pamerkan kasih sayang bila dikhalayak ramai.

14. Jangan abaikan isteri atau tinggalkan jauh bila berjalan.

15.Bila berpegang tangan, jangan biarkan tangan longlai.

16. Buatkan air minuman atau seumpamanya untuk isteri sekali-sekala.

17. Bila makan di luar, jangan harapkan isteri memilih tempat makan setiap masa.

18. Sabar bila isteri terlambat sedikit atau tiba-tiba ingin menukar baju yang dipakai atau menukar rancangan.

19. Beri perhatian yang lebih pada isteri dari orang lain semasa dikhalayak ramai

20. Lebihkan isteri dari anak-anak.

21. Belikan hadiah-hadiah kecil dari masa ke masa -- minyak wangi, jamu atau seumpamanya.

Bahagian 3

1. Beri respond yang positive bila mendengar isteri bercerita.

2. Bila isteri kurang sihat, beri perhatian yang sewajarnya. Manjakan isteri sepertimana mereka memanjakan kita.

3. Masuk tidur serentak dengan isteri. Jangan tunggu program TV habis baru masuk tidur.

4. Belai isteri sebelum pergi kerja.

5. Cuba ketawa bila isteri buat lawak (kenyataan ini agak lucu) atau bercerita sesuatu yang melucukan.

6. Ucapkan terima kasih diatas setiap khidmat yang isteri berikan.

7. Cari masa untuk berdua-duaan sekali-sekala.

8. Lakukan riadhah bersama isteri.

9. Pergi berkelah / picnic sekali-sekala. 1

0. Tolong cuci atau jemur pakaian sekali-sekala.

11. Ajak isteri berjalan-jalan tanpa anak-anak.

12. Cuba berikan / tunaikan apa yang isteri hajati.

13. Nyatakan yang anda merinduinya bila berjauhan.

14. Bawa pulang ole-ole / kuih kegemaran isteri sekali-sekala.

15. Sentiasa lakukan ibadah bersama.

SELAMAT MENCUBA DAN SEMOGA BERJAYA

**hee**

i belong to you




Muse - I Belong To You Lyrics


When these pillars get pulled down,
It will be you who wears the crown,
And I'll owe everything to you

How much pain has quaked your soul?
How much love would make you whole?
You're my guiding lightning strike

I can't find the words to say,
They're overdue,
I've traveled half the world to say,
I belong to you

And she attacks me like a Leo,
When my heart is split like Rio,
And I assure you my debts are real

I can't find the words to say,
When I'm confused,
I travelled half the world to say,
You are my muse

Ah! réponds, réponds à ma tendresse,
Verse-moi, verse-moi l'ivresse,
Réponds à ma tendresse,
Réponds à ma tendresse,
Ah, verse-moi l'ivresse,

Verse-moi, verse-moi l'ivresse
Réponds à ma tendresse!
Réponds à ma tendresse!
Ah! verse-moi l'ivresse

I belong,
I belong,
To you alone

I can't find the words to say,
They're overdue,
I've traveled half the world to say,
I belong to you




**saje mengumpul lagu2 muse**

FALLING AWAY WITH YOU

FALLING AWAY WITH YOU-MUSE



LYRICS

I can't remember when it was good
moments of happiness elude
maybe I just misunderstood

all of the love we left behind
watching the flash backs intertwine
memories I will never find

so I'll love whatever you become
and forget the reckless things we've done
I think our lives have just begun
I think our lives have just begun

and I'll feel my world crumbling,
and I'll I feel my life crumbling
and feel my soul crumbling away
and falling away,
falling away with you

staying awake to chase a dream
tasting the air you're breathing in
I hope I won't forget a thing

promise to hold you close and pray
watching the fantasies decay
nothing will ever stay the same

and all of the love we threw away
and all of the hopes we've cherished fade
making the same mistakes again
making the same mistakes again

and I feel my world crumbling,
and I feel my life crumbling down,
I can feel my soul crumbling away,
and falling away,
falling away with you

all of the love we left behind
watching the flash backs intertwine
memories I will never find
memories I will never find

BUKAK POSE+REUNION

TD BUKAK POSE NGN MMB2 KOSMATE

BEH GILE JUMPE DIORANG

DAH LAMA X BORAK2

GELAK KUAT2 KAN

SAMPAI LUPE SKARANG BULAN RAMADHAN..ISH2

**AISHHH..KAN DAH KANTOI X G TERAWIH**

MENYEMPAT GAK LA AKU AGIH2 KAD KAWIN AKU

MCM BAGI DUIT RAYE DAH..HEH

TQ PADA YG MENGANJUR

SAPA2 NK WAT REUNION TU AJAK2 LA AKU NI YE

^_^






**AKU NI DAH KENAPA..TIBE2 TULISAN CAPS LOCK..;P**
Friday, August 20, 2010

mengidam




puasa2 ni aku mengidam la plak..

nak makan....


ikan tilapia goreng berlada..melelehhh~~

kerabu mangga..melelehhhhh~~

sambal tempe..melelehhhhhhhhhh~~

sumber pic:google



arghhh..x larat dah aku nak telan air liur

orang lain letak pic makanan yang diorang masak

aku letak pic makanan yang aku mengidam..:p



macam dah jadi ore klate tekak jowo dah..aishhh~~



Wednesday, August 18, 2010

cencen kawen lelaki

camane la nak pilih cincin kawen ni..kalau yang lelaki punye lagi la aku x reti nak pilih..

adakah yg mcm ni?ni macam cincin tok aku..en berg nak x?:p

perghh..ni dijamin tidak patah..tebal..kokoh..tp x comei sgt lah

ni sesuai ke untuk cincin kawen?

ni cincin lelaki ke?

xkan la en berg nak pakai yg berlian banyak2 tu kan?ke u nak kelainan en berg?hee
**jap2..lelaki boleh pakai berlian ke?**

yang ni agak mancho..agak je la



eeee..x reti la..
nanti aku nak suh en berg je la yang pilih..

en berg..beli yang kosong camni je lah~~~boleh?:p


sumber pic:google

Tuesday, August 17, 2010

bubur lambuk,kuah pecal




petang tadi..fakulti aku ade wat bubur lambuk besar-besaran..aku pon dapat la jugak bubur tu se bekas..


**bubur lambuk google**


sebab x rasa nak makan bubur lambuk untuk berbuke arini..aku bagi je la kat membe lab aku..dalam kepala dah terbayang nak makan pecal..kuah di import dari klate..handmade by mak..(aku memang die hard fan pecal mak aku..:p)

dah terpikir nak beli kangkong..kacang pjg..tempe..tauhu..timun batang..sengkuang..


**pecal google**


sampai kat umh sewa..ade budak tahfiz surau seblah umah sewa aku ni bagi lagi bubur lambuk..dalam ati**ouhh..bubur lambuk lagi..sape la nak makan ni..aku nak makan pecal..**


sampai umah..aku bukak la bekas kuah pecal..aku x simpan dalam peti ais pong..maklum la..umah xde peti ais*T_T*..risau gak sebenarnye takot basi..sebab mak aku x buat kering kuahnye..


bila bukak bekas kuah pecal tu..alhamdulillah~~ berbuih!!!basi mekkk!!!nak nanges akak deknon~~nape la aku mengharap pada bende yang logik akan basi..adeh..batu belah batu bertangkup~~aku kempunan nak makan pecal~~T_T


akhirnye......bukak pose ngan bubur lambuk jugakkk..wat a very sad ending..memang tuhan nak suh aku makan bubur lambuk arini kannn..



haih~~~bersyukurla wehh..x reti2 lagi ke?


Monday, August 16, 2010

jangan sedih kalau orang x suke kite

tak semua orang akan suke kite

kadang2 kite berkata2 pada kebenaran
tapi orang x setuju dengan kite
merasakan kite berfikiran sempit dan kolot
bajet baik dan tak memahami
mungkin orang tak pernah rasa apa yang kita rasa
mungkin sendiri akan rasa suatu hari nanti



tak semua orang akan suke kite

kadang2 orang kenal kita melalui cerita orang lain
x pernah bersua muka
kalau baik..baik lah kita
kalau sporting..sporting lah kita
kalau jahat..jahat lah kita


jangan sedih kalau orang tak suke kita
sorang tak suke
dua orang tak suke

ramai lagi yang suke
yang tau kite macam mane
kann..

yang x suke kite pon manusia biasa
kita pon manusia biasa

cheers~~


**sejak puasa..emosi lebih plak?**

hidup (selepas analisis)

(selepas dianalisis)

jangan berasa kita akan selalu istimewa
jangan berasa kita akan selalu bertuah
jangan berasa kita akan selalu disayangi
jangan berasa kita akan selalu diingati
itu hanya bahagia sementara


kerana



(selepas dianalisis)

manusia sama saja
cuma ketara atau tidak sikap seseorang



jadi



(selepas dianalisis)

hidup perlu ada kesabaran
akan ada hadiahnya untuk orang yang sabar

(selepas dianalisis)

SABAR ITU INDAH


cheers~~~
Saturday, August 14, 2010

underestimate



ape perasaan jika anda di ''underestimate'' kan?


*google*
rasa macam kene duduk bawah meja kan?


semua orang tak sempurna

jangan lah terlalu menilai kelemahan orang

nilai dulu diri sendiri




contest BFF




wowow..mari2 join contest..kali ni contest teman sejati..di tag oleh cik adik liyanasana'a..thanx for da tag ..:)

Jom tengOk syarat-syaratnya.

1. Mestilah seorang blogger
2. jadi follower kepada blog emieysandra.. dah tambah satu kawan kan, ehehe
3. buat satu entri, yang mengandungi gambar kamu dan teman sejati kamu tu. Tak kisahlah, dia tu pakwe atau kawan lelaki kamu atau kawan pompuan kamu atau ayah kamu atau ibu kamu atau adik kamu atau abang kamu atau kakak kamu..jelas kan??
3.copy banner contest pada sidebar dan link kan terus pada entri Contest Teman Sejati By Emieysandra
4. tag minimum kepada dua orang blOgger lain.
5. tinggalkan url entri penyertaan kamu di bahagian komen di entri contest ni..
6. cepat join sebelum 30 Ogos 2010



kalau nak ikut memang x terkire teman sejati ni..

BFF from early till the end

ni pn BFF gak..special sket..boyfren forever..kekasih awal dan akhir..heheh..

BFF zaman bas skolah

BFF UKM


semua da bestest
ada di kala susah senang

all of them r my BFF

luv uols

tag:

tuyun
indah
syima
diba
aresa


Thursday, August 12, 2010

pulang ke pangkal jalan




tomolo..i will fly to Klate..ouhh..not fly ekceli..by train only..hee..tiket train kol 2057 malam..

dah lame x balik umah..camane la umah kat klate tu skarang..makin besar ke?makin berisi ke?makin santek ke?makin putih ke?**mustahil**



akak versi kartun..:p


esok balik bawak barang2 dan kad untuk becoming ceremony..berat seyyy..kiri kanan la bwk plastik macam makcik jual kerepek..adehhh..dah la pose..

macam x leh nak pikir esok camane la aku nak angkut barang nih..yang memberatkan lagi adalah kad2 tuh..mampu ke tak aku esok ni?kalau aku body builder memang xde masalah punye..


pagi esok sahur aku nak makan lebih sket la..untuk tenaga berpanjangan..heh..

**alaaaaamak...esok kene bukak pose kat stesen ketapi..T_T**


Wednesday, August 11, 2010

marhaban ya ramadhan





Salam deknon..jah..kiah..senah..uols..

lambatnye akak nak post pasal ramadhan

akak x menyempat skarang ni

bz la ''SANGAT'' kan

walopong lambat

i think it's not too late to wish

SELAMAT BERPUASA

*google*

jangan segan2..takut2 untuk berpuasa ye..

sebab memang wajib ye anak2..

akak pong x tau bile bleh cukop puase neh

sejak dah akil bin baligh asik x cukop je

malu sunggoh

makin besar makin menjadi2..heheh..

ok lah..x leh nak merapu sangat..nanti lagi maraban..

SELAMAT BERIBADAH KAWAN2

*google*

wassalamu

Sunday, August 8, 2010

not tough enough

Manusia biasanya hidup tidak melebihi 100 tahun, tetapi kerisauan yang dialami lebih daripada 1000 tahun.

Tiada orang yang boleh merisaukan kamu melainkan fikiran kamu sendiri.

Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana titisan hujan yang jernih juga berasal daripada awan yang gelap.




God..i'm not tough enough..

T_T

sumber: izoblog

sembab




semenjak dua tiga empat hari menjak ni..bangun tido je mesti mata sembab..macam bengkak sket..nape eh??

lepas mandi pon x hilang2 lagi..

padahal aku bukannye tido pakai lens pon..b4 tido aku bukak dulu lens tu..


**dah la mate dah sepet..ditambah dengan sembab..mujur x terkatup mate ni jahhh..**


adakah sebab aku stress..jadinye mata pon jadi stress..

aku menonjolkan stress melalui muka serabut dan mate aku menonjolkan stress melalui sembab?

**andaian x saintifik langsung..sia2 belajar sains dari kecik..:p**



hoh..


biarla mate je bengkak..

jangan la bengkak body plak..
lagi haru akak nak jaga..
nak diet segala

heh

member belanja makan!!





uiii..kok indah kito belanjo lagi..dia belanje ni sempena ehem..ehem..x payah la cakap kat sini..biarlah dia simpan rahsia dia..heh..kegembiraannye diterjemahkan dalam bentuk belanja makan..bagus kan kok indah kito ni..hehe

hoh..kali ni dio belanje akak makan kat The Village..Pullman Hotel, Putrajaya..pestime akak pegi sini deknon..jakun la jugak sampai kat sana..

Jalan nak g sana pon agak jauh gak..hotel ni duduknye agak jauh dari Alamanda, Putrajaya..sesuai la untuk sape2 yang nak sembunyikan diri menenangkan fikiran @ utk suamiisteri nak celebrate anniversary pon boleh g tido sana 1 malam sebab tempatnye agak tenang dan santekkk..:)

makan di sini





pembelanja..Indah..

penerima belanja..:p

makhluk excited



gracias mek indah!!hehe..^_^


kalau berminat nak stay kat hotel ni..layari lah laman web yang tertera..ewah..



**akak x tido sana pon..g makan je..tu pon sbb org belanje..kalau x..memang x jejak pong kat situ..heh..:p**