Pages

Friends

Followers

Tuesday, August 17, 2010

bubur lambuk,kuah pecal




petang tadi..fakulti aku ade wat bubur lambuk besar-besaran..aku pon dapat la jugak bubur tu se bekas..


**bubur lambuk google**


sebab x rasa nak makan bubur lambuk untuk berbuke arini..aku bagi je la kat membe lab aku..dalam kepala dah terbayang nak makan pecal..kuah di import dari klate..handmade by mak..(aku memang die hard fan pecal mak aku..:p)

dah terpikir nak beli kangkong..kacang pjg..tempe..tauhu..timun batang..sengkuang..


**pecal google**


sampai kat umh sewa..ade budak tahfiz surau seblah umah sewa aku ni bagi lagi bubur lambuk..dalam ati**ouhh..bubur lambuk lagi..sape la nak makan ni..aku nak makan pecal..**


sampai umah..aku bukak la bekas kuah pecal..aku x simpan dalam peti ais pong..maklum la..umah xde peti ais*T_T*..risau gak sebenarnye takot basi..sebab mak aku x buat kering kuahnye..


bila bukak bekas kuah pecal tu..alhamdulillah~~ berbuih!!!basi mekkk!!!nak nanges akak deknon~~nape la aku mengharap pada bende yang logik akan basi..adeh..batu belah batu bertangkup~~aku kempunan nak makan pecal~~T_T


akhirnye......bukak pose ngan bubur lambuk jugakkk..wat a very sad ending..memang tuhan nak suh aku makan bubur lambuk arini kannn..



haih~~~bersyukurla wehh..x reti2 lagi ke?


8 borak-borak:

aresaliyana said...

nyummyy~

Bai said...

takpe la. lain kali suruh mek buat lagi. puasa masih panjang :)

encik azuwan said...

pergh..boleh tak jgn buat entri pasal makan.aku hampir terbuka baca blog ko ni..haha..ape2hal pun..tahniah.bini aku tgh sarat masa ko kaweng.kalo ko ade sediakan ambulans satu kat majlis ko baru aku dtg.haha.

Madi @ Aed said...

aresa: puasa ke x tu?:p

Madi @ Aed said...

bai: itu lerr..balik dekat raya nnt kot..huuuuu~~

Madi @ Aed said...

soul:mak aku keje kat spital..boleh je kalau nk sedia..haha..xpe la..bagi ain tu berehat b4 deliver..semoga selamat..aminn..TQ..:)

fabulous.farah said...

meh rumoh i ade lagi kuoh pecal. tapi wiken ni balik kelate

Madi @ Aed said...

huhu..sedih kuoh pecal basi~~