Pages

Friends

Followers

Friday, August 30, 2013

eat alone


dulu masa kat sekolah..aku tak biasa makan sorang-sorang..mesti nak berteman..mesti nak ada member makan..time sekolah menengah lagilah..dok asrama..memang nak ade teman gi makan..kalau tak ade member nak g makan mesti aku tak selera nak makan..homesick kalau kene makan sorang2..haha..

kalau tengok orang makan sorang2 kat kantin sekolah ke..kat dewan makan ke..mesti macam kesian..biasa kalau yang makan sorang2 masa kat sekolah dulu yang jenis pendiam sangat..jenis yang tak berapa nak ada kawan..best student?..jenis yang wat hal sendiri..jenis yang perangai pelik sket yang orang mmg tak berapa nak berkawan dengan dia..hehe..mcm2 la..yang aku cakap ni yang biasa aku nmpak masa kt sekolah la..yang normal makan sorang pon ada je..

bila dah besar..blaja kt u..dah keja..makan sorang2 adalah perkara biasa..bagi aku la..malas nak tunggu orang..malas nak ajak orang..sebab masing2 pon dah ade hal masing2 yang nak disettlekan kannn..

see..makan sorang2..pastu snap pic tengah makan sorang2..it's not a matter..asal bahagia..;p


Wednesday, August 28, 2013
Tuesday, August 27, 2013

keep smiling


aku baca blog Hidd Mihat..baca..baca..baca..aku stop..aku tutup blog dia..sedih..macam baca cerita aku plak..beh betul penulisan dia..kalau macam aku ni..menonong je menulis..cerita sedih jadi x sedih..haha..

harapnye aku kuat..demi rayyan..harapnye aku tak berdendam..demi rayyan..haih..take time la kot..orang lain bila jiwa lara jadi kurus keding..aku ni jiwa lara gak tapi time makan aku selera je..so, berat x turun sangat..terpaksa la g joging sambil-sambil cuci mata cari pakwe baru..eh?haha..idok le sampai sesangap itu..fobia wehhhh..aku ni bab2 nak cari pengganti ni payah..yg duda aku tu 1st love aku kot..setia sampai hujung nyawa la konon aku ni..pui..

aku ni plak..idok le jelita..lawa tiada..manis ada la..manis ke?haha..lelaki pandang pun sekali pandang je..gitu la boleh diibaratkan..sbb tu la jugak kot duda tu bleh cari lain..tapi kalau ade lagi jodoh..aku tak tolak..tapi tak nak la pisang berbuah banyak kali..tak tau la nak cakap..aku fikir rayyan je sekarang..fikir masa depan..fikir keja..fikir nak balas jasa mak abah..

aku tak nampak lagi jalan keje aku ni..aku mintakkkk je mana2..apply je mana2..tapi stended la..aku ni result tak gempak pon..cukup2 makan..susah la orang nak panggil interview kot..tapi bos aku yg bagus tu selalu bagi nasihat berguna..buat aku jadi bersemangat and positif..dia cakap, kalau tuhan tu memang nak bagi rezeki keja, takde sapa boleh halang..usaha je lah..tawakkal..

dok menumpang umah adik aku ni pong sudah satu kesyukuran..tq yah and family..kalau ikut hati mak aku dia suh je aku stop jadi RA kt MARDI tu..balik je dulu dok umah..tapi aku rasa sayang plak nak berhenti..nanti kalau balik dok umah tak dapat gaji..hehe..

takpelah..ade la tu rezeki keje aku tu nanti terselit kat mana-mana..nanti jumpa la keje yang aku cari tu..sekarang aku tak nampak lagi..

keep smiling bebeh!

dok atas batu yang agak tajam..tajam dia sampai rasa nak terberak bila duduk..tu yang muka macam tu..;p

rayyan 2 years 2 month







Monday, August 26, 2013

cerita berkulat belum raya dan raya 2013


mood blogging is cominggg..haha..raya dah nak habis..aku baru nk bercerita..ape nak buat..cerita dah berkulat pon biarlah..mood manusia berubah-ubah sama la seperti hati manusia..eh?

 benda paling malas nak buat sebelum balik kampung is packing..tak suka betul..


salah satu menu berbuka masa kt kelantan..percik..sira roti..keli padpik..bla..bla..hehe..beli je byk..mak keje balik petang pastu nk g hantar lauk untuk nenek jugak kt kampung tiap2 hari..so aku yang malas jugak nak masak tolong buka plastik lauk je lah hari2..hasil lauk2 tunjuk pn ok saje..salah makan pon cirit-birit je la..haha

 rayyan 1st time main bunga api..excited bukan maainnn

 popia nestum..sedap..senang and cepat siap....malas buat popia seruding tu..buat punye la lama nak siap..habisnye cepat..haha

ketupat palas..tiap-tiap tahun buat..tak syok kalau takde ketupat..sehari suntuk membungkus nih..selamat la rayyan behave..merengek nak susu je..siappp la jugak ketupat kitorang nihhh..huhu


 kuih2 masa berbuka..

 suatu pagi di hari raya..syahdu..syahdu..:(

 raya 2013..berdua ajela untuk theme merah..

tak de gamba sefamily pon..tahun ni dua lagi adik beraya umah mentua..sepatutnya aku pun raya umah mentua..tapi dah takde mentua..memang rezeki la balik raya umah mak abah..hehe


raya kedua



baju peplum tu adik aku bagi hadiah..thanx yah..klu ikut baju aku sepasang je..tak beriye sangat pon nak beraya..ape2 pun, tq yah..raya tahun ni memang jenuh aku nak menjawab soalan2 cepu emas oleh sedara2..rasa nak print je tulis cerita hidup pastu bagi sedara baca..boleh?hehe..

ada pak sedara aku siap cakap welcome to da clubbb!!hua2..ngokngek..banyak nasihat-nasihat berguna dari orang berpengalaman jugak aku dapat hasil perkongsian cerita duka..

itu saja





p/s:cerita berkulat raya tapi masih berbaur duka..:p

Tuesday, August 13, 2013

bonus

aku selaku pekerja kontrak dapat bonus jugak rupanya..alhamdulillah..rezeki lepas raya..hua2..