Pages

Friends

Followers

Tuesday, August 27, 2013

keep smiling


aku baca blog Hidd Mihat..baca..baca..baca..aku stop..aku tutup blog dia..sedih..macam baca cerita aku plak..beh betul penulisan dia..kalau macam aku ni..menonong je menulis..cerita sedih jadi x sedih..haha..

harapnye aku kuat..demi rayyan..harapnye aku tak berdendam..demi rayyan..haih..take time la kot..orang lain bila jiwa lara jadi kurus keding..aku ni jiwa lara gak tapi time makan aku selera je..so, berat x turun sangat..terpaksa la g joging sambil-sambil cuci mata cari pakwe baru..eh?haha..idok le sampai sesangap itu..fobia wehhhh..aku ni bab2 nak cari pengganti ni payah..yg duda aku tu 1st love aku kot..setia sampai hujung nyawa la konon aku ni..pui..

aku ni plak..idok le jelita..lawa tiada..manis ada la..manis ke?haha..lelaki pandang pun sekali pandang je..gitu la boleh diibaratkan..sbb tu la jugak kot duda tu bleh cari lain..tapi kalau ade lagi jodoh..aku tak tolak..tapi tak nak la pisang berbuah banyak kali..tak tau la nak cakap..aku fikir rayyan je sekarang..fikir masa depan..fikir keja..fikir nak balas jasa mak abah..

aku tak nampak lagi jalan keje aku ni..aku mintakkkk je mana2..apply je mana2..tapi stended la..aku ni result tak gempak pon..cukup2 makan..susah la orang nak panggil interview kot..tapi bos aku yg bagus tu selalu bagi nasihat berguna..buat aku jadi bersemangat and positif..dia cakap, kalau tuhan tu memang nak bagi rezeki keja, takde sapa boleh halang..usaha je lah..tawakkal..

dok menumpang umah adik aku ni pong sudah satu kesyukuran..tq yah and family..kalau ikut hati mak aku dia suh je aku stop jadi RA kt MARDI tu..balik je dulu dok umah..tapi aku rasa sayang plak nak berhenti..nanti kalau balik dok umah tak dapat gaji..hehe..

takpelah..ade la tu rezeki keje aku tu nanti terselit kat mana-mana..nanti jumpa la keje yang aku cari tu..sekarang aku tak nampak lagi..

keep smiling bebeh!

dok atas batu yang agak tajam..tajam dia sampai rasa nak terberak bila duduk..tu yang muka macam tu..;p

2 borak-borak:

Syima Emi said...

Babe, tabahkan hati kuatkan semangat.. setkan matlamat insya Allah mu akan dapat gapo hok mu nak.. benda yg lepas2 tu usahlah nak kenang sgt.. kenang skit2 sudah sebab yolah, sapa x sedih kan.. aku ni boleh baca, tolong sedih, boleh tlg bagi semangat.. tapi hok bawak, hok pikul semua tu, mu.. atleast kita ada family nak tupe kasih, tupe syg kan.. adik beradik pon ado sokmo dok sokong.. insya Allah.. takpon, cari jalan sambung belajar oversea.. hehe..

madihah manshor said...

syima..thanx babe for your concern..tu la.ore lain lagi susoh kot dr aku..aku pong mmg tgh cari2 kijo permanent la lo ni..xdop rezeki lg kot..nk blaja obesi lg x mampu!haha..konfiden level aku rendoh ah..wat master kt malaysia pn x abih..lg la nk wt kt obesi..haha