Pages

Friends

Followers

Monday, October 29, 2012

cuti

hari ni i cuti..sebab babysitter rayyan cuti lagi..mujur bos jenis sporting..bile aku cakap nak cuti..bos aku pon cakap..boleh..saya pon nak cuti..syukurrr..hehe..

so..sebab cuti..bangun pagi tadi breakfast makan muffin and kek je la..beli kat giant..sedapppp..

 cute muffin



 sedap kek pandan ni..

harini semangat kemas dapur..sebab dapat oven..haha..mak mentua bagi..aku bagi mak mentua aku microwave..mak mentua balas balik bagi oven..;p

 semangat kah nanti nak wat menu kukus grill panggang..kukus grill panggang..kukus..;p

 nasi goreng rayyan..dia tak nak makan sangat pong..aku yang makan..adunai anak..nak makan ape kah..takkan cucur tiap2 hari?

 delima..bagi rayyan makan..nak kurangkan kahak rayyan..dia makan sebijik dua je..kene buat jus gamaknye..

 dapur berseri2 dngan kehadiran objek ini..haha..;p

sebab penat la sangat mengemas..masak simple2 je lah..en berg ngidam sup daging korban..lagi aku suke..senang..hehe..

 telur dadar over bawang n capsicum

 sambal kicap

sup daging

esok dah keje..sobss..

camwhore musim panas raya haji

 sedap panas2 makan aiskrim..tapi bile dah abis makan rasa muak pulak aiskrim ni..

 en berg time ni jumpa membe nye..so..i pong menyempat ler bergambar syok sendiri dengan rayyan..

 yah..tolong jangan muntah bile i bergamba begini..haha




p/s: xde gamba daging lembu..ade gamba daging manusia je..hehe
Tuesday, October 23, 2012

minggu berhibernasi






hujung minggu kali ni tak kemana-mana pong..dok rilek2 kat rumah beh jugak..maklumlerr..hujung2 bulan terpaksa la berhibernasi di rumah..

hari jumaat malam kitorang dinner kat luar..lepas makan baru perasan kunci kete tertinggal dalam kete..masyaAllah..salah siapa??salah kami berdua lerr..bertapa lah kami dalam setengah jam kat depan kete menunggu pomen datang menyelamatkan kitorang..RM40 juga lah mengalir dari celah2 poket mana yang ada duit..balik umah terus terlentang tidur kepenatan kerana kejadian unexpected itussss..

hari ahad..adik and her family datang..dah lama tak jumpa even sama2 dok dlm selangor nih..huhu..

 pandai la plak dua orang ni main sama2..

Lunch and dinner makan lauk sama..







congo bar


 homemade congo bar..first time makan..my adik buat..SEDAP GILE!!


 the chef..:)


Maryam on Berita Harian

Maryam dalam Berita Harian..retis kau Maryam..heheh..KLIK BH online..
Tuesday, October 16, 2012

olio aglio

olio aglio tak cukup terma dan syarat..takde shitake mushroom..takde cheese..tapi ok je rasa dia..TQ yah!hehe

heaven weekend

en berg request ketam..aku tak pernah2 masak ketam.. siang ketam pon tak pernah..tapi disebabkan pernah tengok family outing, so aku tau la sket2 camane nak siang ketam..huhu

so..hari sabtu yang lalu..for the first time kitorang pergi pasar kat bangi ni..best jugak..dah lame aku tak beli lauk2 kat pasar..jakun skejap tgk seafood yang banyak..beli ketam dua ekor je..sekor sorang jadi la..haha

 ketam masak lemak cili padi

 kangkung goreng ikan bilis

Hari ahad tengahari..singgah makan kat nasi beriani dekat JM BARIANI HOUSE Bangi..rasa dia sedap la jugak..lebih kurang je ngan nasi beriani ANJE Bangi ni..and aku rasa dekat SABA Cyberjaya lagi best kot..







Dinner ahad adalah nasi kerabu homemade..first time jugak buat..huahua..disebabkan bunga telang atau bunga yang membirukan nasi kerabu tidak ada, aku pon menguningkan nasi kerabu dengan serbuk kunyit..kihkih..ok je rasa dia..x rasa pelik pon mujurnye..;p 
 


alhamdulillah..

die hard fan TRW..;p



aku x tau kenapa pic ni still jd tak rotate..padahal aku dah rotate..dah save..geram plak aku kat google baru ni..aku yang x reti gune agaknye..tolong ajar sket..huhu
Monday, October 8, 2012

cliche



ini salah satu ayat yang biasa didengar sejak zaman sekolah lagi


HIDUP INI UMPAMA RODA..KADANG2 DI ATAS..KADANG2 DI BAWAH


tapi kenapa sekarang aku rasa macam dok bawahhhhhh je..

bile dok bawah ni..baru bleh nampak perangai manusia..kalau yang berpangkat tu..cakap nak sedappp je..cakaap nak hebattt je..even cakap macam merendah diri tapi terselit jugak rasa nak menghebatkan diri..camana ntah aku nak explain tapi lebih kurang macam tu la..tapi tak semua la macam tu..ade je yang ok..kalau yang ok tu..ok sangat..humble sungguh2..

ade manusia tu kejenye bawah2 je..tapi sebab aweknye keje bagus..dia pon ikut berlagak macam bagus..and he thought aku ni bibik bos aku lagi..macam harreeeeeemmm je bagus kau..agak2 la nak hina aku pon..tunggu la aku jadi bos nanti..siap kau..(bila tu?hehe)

orang keje kontrak macam aku ni lagi la rasa di'underestimate'kan..sungguh..orang nak cari salahhhh je..kalau yang dah permanent tu buat salah ape pon orang tak kesah..

nasib..nasib..

p/s: hikmah apekah di sebalik kejadian?


Friday, October 5, 2012

EHSAN



salam jumaat..

EHSAN..dari segi bahasa maksudnye melakukan sesuatu perkara dengan cara yang terbaik..

dari segi istilah maksudnye beribadatlah kamu sebaiknya seperti kamu melihat Allah di depan kamu..

 
 terjumpa pic masa tengah muda remaja..rasa macam pernah letakpic ni kat blog..tak kesah la..aku nak letak jugak lagi sekali..sape nak kesah kan??hehe..rindu plak kat diorang ni..empat orang kawan aku ni seme dah dapat keje yang bagus..aku je macam orang terlepas train..mungkin aku tidak cukup EHSAN beribadat dan meminta denganNya..

tengok pic ni rase kurusnye aku..ape kaitan dengan EHSAN??maknanye aku perlu berdiet dengan EHSAN kalau nak kurus..eh?





Tuesday, October 2, 2012

25 sept


hujung minggu yang lalu..aku teringat sesuatu..lalu bertanya pada en berg..

''ingat tak bile anniversary kite?''
''a ah la..sebelum tarikh anniversary ingat..bile sampai tarikhnye tak teringat plak..HEPI ANNIVERSARY..''
''i pon tak ingat..HEPI ANNIVERSARY''

gtu je..romantik tak kami??



p/s: 25 sept 2010..hepi anniversary to my beloved en berg..loving u is a must..