Pages

Friends

Followers

Friday, January 11, 2013

pulasan 'pick and pay'

dah lama dah hal ni terjadi tapi aku tak ter-upload plak..maklumla..banyak kekangan..huhu..kitorang pergi plucking the pulasans kat jabatan pertanian..1st time kot aku petik pulasan ni..b4 ni beli jah..kat umh nenek aku tak de la plok pokok pulasan..rambutan berlambak la..jakun la aku sekejap melihat pokok yang banyak dan buah pulasan yamg meranum di atas pokok..macam tengah main farmville la plak feelingnye..






cembung pipi i yang memang cembung makan pulasan punye pasal




mokcik jakun

after picking,eating and putting the pulasans into the plastic, we olls finally have to pay the pulasans with cost RM5/3 kilo..ok la tu dok..yang dah dalam perut kire free je..hehe

1 borak-borak:

Anonymous said...

bole sy tau akak g kebun ni kat area mane? mengidam plak tgk akak makan pulasan tu.. kalau ade contact no ngn address lg bagus.
regards n thanks