Pages

Friends

Followers

Tuesday, November 27, 2012

jokes???




pic googled

A: I have the perfect son. 
B: Does he smoke? 
A: No, he doesn't. 
B: Does he drink whiskey? 
A: No, he doesn't. 
B: Does he ever come home late? 
A: No, he doesn't. 
B: I guess you really do have the perfect son. How old is he? 
A: He will be six months old next Wednesday.

________________________________________________________________________

A man goes to the doctor and says, "Doctor, wherever I touch, it hurts." 
The doctor asks, "What do you mean?" 
The man says, "When I touch my shoulder, it really hurts. If I touch my knee - OUCH! When I touch my forehead, it really, really hurts." 
The doctor says, "I know what's wrong with you - you've broken your finger!" 

________________________________________________________________________

Patient: Doctor, I have a pain in my eye whenever I drink tea. 
Doctor: Take the spoon out of the mug before you drink. 

________________________________________________________________________

Two boys were arguing when the teacher entered the room.
The teacher says, "Why are you arguing?"
One boy answers, "We found a ten dollor bill and decided to give it to whoever tells the biggest lie."
"You should be ashamed of yourselves," said the teacher, "When I was your age I didn't even know what a lie was."
The boys gave the ten dollars to the teacher.
________________________________________________________________________
A: Just look at that young person with the short hair and blue jeans. Is it a boy or a girl? 
B: It's a girl. She's my daughter. 
A: Oh, I'm sorry, sir. I didn't know that you were her father. 
B: I'm not. I'm her mother.


Monday, November 26, 2012

life

pic googled

jealousy





People with full of jealousy.. will laugh seeing the other people fallen and weaknesses

simsimi


boring gile takde keje..lab tak ramai orang..ade yang g MAHA..aku bertugas hari rabu ngan khamis je..sape g MAHA rajin2 la singgah dekat padi punye bahagian..aku kene jaga kat situ..eh..tiba2 pasal MAHA..haha..boring sangat..layan chat ngan simi la..lawak la dia ni..hehe

Thursday, November 22, 2012

cobaan




cobaan 1,2,3..haha..ni baru test oven..serius aku tak pernah bakar kek..pernah buat kek je..bakar roti untuk breakfast hujung minggu lepas..seronottttttttttt jugak main bakar2 ni..;p

food place in memory remain




black canyon always in my memory..masa zaman single mingle selalu je datang sini..g ngan adik..g ngan indah..g ngan gewe..rindunye zaman ituss..hari ape ntah tapi yang pasti hujan lebat..susah nak kluar dari kereta..ajak husband dinner kat tempat yang boleh turun dari kereta di kala hujan..terus g alamanda..masuk black canyon..makanan dia tetap sama macam dulu..sedapnya sama macam dulu..:)


Wednesday, November 21, 2012

tolong promote

ni saja nak promote yg member kepada labmate aku punye kedai..sape suke buat aktiviti OUTDOOR..tapi barang tak ade..tak cukup..tak tau nak beli kat mane..bleh le melayari website ni..

 klik atas





berminat?tapi malas nak tepon tuan kedai?bleh bagitau kt blog ni..trima kasih..
 
Tuesday, November 20, 2012

cara makan untuk pesakit gastrik




Elakkan dari mengambil susu rendah lemak atau susu high low. Orang
barat menakutkan kita semua dari minum susu biasa (fullcream).
Sebenarnya mereka ini membuat fitnah. Insya Allah susu lembu biasa
(atau susu tepungnya) mengandungi khasiat rawatan penyakit gastrik.
Bila anda menggunakan susu rendah lemak, HL atau Anlene, khasiat
ini telah hilang.

Bila keadaan gastrik masih kerap, elakkan dari makan roti kerana ia
mengandungi yeast. Gantikan dengan biskut  cream cracker adalah
lebih baik.

Roti naan dan piza ada mengandungi yeast juga, elakkan.

Perbanyakkan makan nasi lebih baik bagi makan tengahari dan malam.

Selain dari mengamalkan nasihat yang saya berikan di internet, saya
mencadangkan :

1. pagi minum susu (boleh campur horlick) dengan biskut cream
cracker atau kuih (tidak mengandungi pulut atau ubi atau keledek
atau kentang)
2. 10.30 minum susu dengan kuih atau biskut
3. tengahari  makan nasi dan elakkan sayuran yang berangin seperti
sayur nangka, pisang dsb. Jangan minum air batu selepas makan atau
air manis. Berubah kepada air suam selepas makan tengahari.

4. pukul 4 ptg minum susu dengan biskut atau kuih. Elakkan kuih
yang ada yeast seperti donat, kuih dari pulut dan yang pedas. Juga
elakkan makanan dari ubi, keledek, keladi dan kentang.
5. Makan malam dengan nasi (bukan roti) disudahi air suam.
6. Sebelum tidur minum susu lagi.
7. Elakkan teh, nescafe, sunquick, orange squash, milo, air limau
8. Elakkan makanan mengandungi cuka.
9. Kalau boleh cari jus mengkudu pun baik juga dan lebih baik buat
sendiri (optional)
10. Elakkan ubat doktor dan habbatusauda jenis minyak serta milk of magnesia

InsyaAllah kalau diamalkan angin berkurang dan selepas 2 bulan
gastrik dah lega.



p/s:nak try lah..takkan la hari2 aku nak kena makan ubat..huhu


makanan membakar lemak




(
1) Bawang putih/merah - Bawang mengandungi antibakteria dan mineral seperti sulfur yang membantu untuk membakar lemak. Selain daripada itu, makanan ini juga berfungsi untuk melancarkan lagi sistem penghadaman dan juga meningkatkan metabolisme tubuh seseorang.

(2) Tomato - Makanan ini mengandungi vitamin A, B6, C dan K yang sangat baik untuk membakar lemak. Selain daripada itu, kandungan kalori yang rendah juga menyebabkan tomata sering menjadi makanan pilihan untuk pengamal diet.

(3) Putih telur - Putih telur adalah merupakan makanan yang menjadi sumber protein paling baik. Protein yang ada di dalam putih telur membantu untuk proses membakar lemak. Tetapi cuba elakkan atau kurangkan daripada memakan kuning telur kerana ia mengandungi kandungan kolesterol yang agak tinggi.

(4) Lada - Mungkin makanan ini akan menghangatkan lagi kehidupan anda. Tetapi kandungan vitamin A, C, serat, kalsium dan fosforus dapat membantu untuk meningkatkan lagi metabolime badan dan secara tidak langsung ia akan turut membakar lemak.

(5) Anggur - Salah satu makanan yang membantu untuk membakar lemak anda adalah anggur. Anggur bukan sahaja sumber vitamin C, tetapi ia turut membawa khasiat yang dipanggil pektin. Pektin dapat membantu untuk menurunkan tahap kolesterol seseorang.

(6) Lobak merah - Makanan ini mengandungi karotina yang merupakan sejenis vitamin A untuk membantu melancarkan sistem penghadaman dan membakar sisa lemak.

(7) Timun - Timun bukan sahaja boleh dijadikan sebagai makanan
 untuk membakar lemak, tetapi khasiat didalamnya juga turut memberi kebaikan kepada buah pinggang kerana ia dapat membantu untuk membersihkan asid urik.




doa harian




forwarded by: en berg
Friday, November 16, 2012

English town #1



What Never to Say in English!


You've put on weight.
Avoid pointing out that someone is fat or making any comments about weight, unless you're trying to be rude. This is often a sensitive issue, and remarks such as "You're getting fat" are incredibly insulting.
Oh you're pregnant!
Unless it's really obvious, make it a point not to bring this up. If you happen to be mistaken, you have managed to let out a big insult(hina). See above.
Is this your daughter?
Well, what if she happens to be his girlfriend? Avoid assuming relationships and instead wait to be introduced, or be bold(berani) and introduce yourself.
Your sister is so much prettier than you.
While this may seem like a harmless(x bahaya) comment in some cultures, it can hurt the feelings of the person you're talking to. Instead, leave out the comparisons and just mention that their sister is pretty.
How much money do you make?
While this isn't insulting, it's too personal and can leave someone in an awkward position. It's not customary(adat) in many places to talk about money or salary.
You look sick.
Said bluntly, this can definitely be insulting. If someone really does look like they're not feeling well, you can ask, "Are you feeling ok?"
How old are you?
Age is a sensitive issue for many, and quite a few people are unwilling to reveal theirs. Stay away from asking this question – unless you're chatting with a 6-year-old. They're always happy to share their age!
 

The overall message is don't get too personal or be too negative. In social situations, and even all the time, it's wise to follow the instructions of a popular English proverb: "If you can't say anything nice, don't say anything at all."



p/s: yg ade mkna bm dlm ( ) tu aku yg letak..aku tak terror bi dohh..kene letak makna sebagai ingatan aku yang tak berapa kuat daya ingatan ni..aku tak tau nape aku bengap sangat blaja english..
 

Wednesday, November 14, 2012

deepavali, cuti,birthday mak


mak, abah and adik2 sampai hari ahad lepas..semua berkumpul dekat umah adik aku kat kinrara..rumah aku takde lif..tak larat la plak mak abah aku hari2 nak naik tangga..hehe..hari ahad tu g kenduri..petang2 bersenang lenang kat umah adik aku je setelah penat bersesat barat mencari rumah pengantin kat Klang di kala tengahari..kebetulan petang tu tak hujan..jadi bawak la kanak2 turun main kat playground..










hari isnin aku keje..so g sambut birthday mak malamnye lah..aku berbaju kurung dari pagi sampai ke malam..muke opkos berminyak2 jangan cakap..huhu..

location nye di Klang juge..memang minggu tu melawat Klang je la..:p





















makanan dia ok la..ikan stim asam pedas dia sedap!!aku suke..yang lain stended2 je..ramai jugak orang..siap ade music happy birthday to you..meriah la jugak..terharu mak aku..hehe..



p/s: isnin keje..selasa cuti..rabu keje..khamis cuti..jumaat keje..sabtu and ahad memang cuti..hehe

durian crepe juge

before ni baca kat blog nani and syima..nampak sedap la plak..keterliuran la aku..dah la aku hantu durian..semua bahan yang berasaskan durian aku memang suke..pada suatu hari,kakak kat opis aku tiba2 menjual benda alah ni..without thinking so long, i grab le satu..terus ngap dua biji daripada 4 tu..memang harga dia RM10 for 4 bijik..rasa dia sedap la jugak..tapi aku lagi suke kalau isi durian lagi banyak dari cream kot..huhu

 kale oren la plak..oren pudar pun ade..kau ado??haha



burpppppp..alhamdulillah..satu lab aku bau durian..kekekekeh..


Nu-In

Lupe dah hari ape pergi makan kat tempat ni..Nu-in little perak,bandar baru bangi..before ni lalu lalang je tepi2 kedai ni..tak pernah singgah pon..tapi aku tengok memang selalu ramai orang..jadinye, aku ngan en berg yang suke menerai kat mana kedai2 makan ni pon singgah la kat kedai tersebut pada suatu hari..dah agak petang la kiranye..hujan renyai2 kan pada masa sekarang..ngidam nak makan masakan panas..nyummm..

 little rayyan..

 dahi jendul ikut abinye..huhu..

 nasi goreng Nu-in..sambal dia sedap..nasi goreng dia biase2 je..tapi ok la..sambal dah cover..;p

 mi rebus Nu-in..en berg order..portion besar..sedap jugak..pedas..aku bleh makan sket je..

 popia basah dia sedap..mungkin sebab dicover oleh sambalnye yang sedap..roti bakar kaya tu sangat ummphh..aku suke!!

yang ni orang cakap rasa macam kopi kat starbucks..aku tak pernah pergi starbucks tu..kalau betul,betul la..kalau salah,salah la..hehe..


serve dia ok..kebetulan time aku g tu..owner dia ade..so..layanan dia baik,cepat dan pantas la..duduk tak sempat panas bontot makanan dah sampai..:p