Pages

Friends

Followers

Thursday, May 31, 2012

oh my english



how are you people?are you having a good day?i'm doing fine..tibe2 je b'hawau u ni kenapa?hehe

now,no word seems to be enough to tell uols how was excitednye aku nak menajamkan aku punye english..

berharap agar ke'excite'dan aku is not just hot2 chicken shit!

kih2

Sunday, May 27, 2012

drama



ramai juga manusia
apabila melihat kita susah
depan kita menunjuk rasa simpati
belakang kita bersorak puas hati

drama..drama
Wednesday, May 23, 2012

terpikir



pernah terpikir dlm kepala
adakah metabolisme aku cacat??
nape susah sangat nak kembali ke berat asal??
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Tuesday, May 22, 2012

Rejab







Amalan terbaik di dalam bulan Rejab ini ialah berpuasa. Maksud hadis Rasulullah S.A.W. tentang kelebihan berpuasa di dalam bulan Rejab adalah seperti berikut:


Puasa 1 hari - Seperti berpuasa 40 tahun dan mendapat keredhaan Allah serta syurga tertinggi.

Puasa 2 hari - mendapat kemuliaan besar daripada Allah dan dilipatgandakan pahalanya.

Puasa 3 hari - dijauhkan dugaan dunia oleh Allah, dijadikan sebuah parit panjang yang menghalangnya ke neraka,

Puasa 4 hari - diselamatkan daripada siksaan akhirat kelak serta fitnah Dajjal.

Puasa 5 hari - aman dari azab kubur.

Puasa 6 hari - dibangkitkan dari kubur dengan muka bercahaya.

Puasa 7 hari - Allah mengunci 7 pintu neraka jahannam baginya.

Puasa 8 hari - Allah membuka 8 pintu syurga baginya.

Puasa 9 hari - keluar dari kuburnya lalu menyeru "Laailahaillallah" dan tidak ditolak dia dari memasuki syurga.

Puasa 10 hari - Allah memperkenankan semua permintaan dan hajatnya, dijadikan hamparan perhentian di titian Siratul Mustaqim setiap satu batu dan dijadikan 2 sayap untuk terbang seperti kilat di titian Siratul Mustaqim.

Puasa 13 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 3,000 tahun.

Puasa 14 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 10,000 tahun.

Puasa 15 hari - Allah mengampunkan semua dosanya yang lalu di samping menggantikan amalan kejahatan dengan amalan kebaikan. Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 100,000 tahun.

Puasa 16 hari - dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.

Puasa 19 hari - Dibina sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim dan Nabi Allah Adam.

Puasa 20 hari - Allah mengampunkan segala dosanya yang lalu, dan melakukan amalan baik dengan baki umurnya.





p/s:aku baru stat balik pose arini..25 days to go!**mengah**

Sunday, May 20, 2012

campak


minggu lepas rayyan demam..isnin selasa aku terpaksa EL..hari khamis masa aku nak amik rayyan kat babysitter, muka and badan rayyan naik ruam..banyak..aku ingat sbb panas..sampai umah lagi nampak banyak ruam2 tu..malam bwk g klinik..rupanya rayyan kene demam campak..

 kusyuk tgk tv..ignore kawasan bersepah iteww..;p

 x jelas sangat bijik2..kemre low quality..;p

 lentik tak bulu mate i?hehe

 losyen penghapus ruam..sangat mujarab 

semalam nampak rayyan dah ok..kami sefamily g tengok member kamcing aku yang dah bersalin kat annur..CONGRATES PUAN INDAH!dia nak letak nama anak dia umar..comel gak nama tu kan..

lepas tu g my mydin beli barang dapor sket..aku biasa beli kat mydin je..senang..dekat ngan umah jugak..biase beli stok untuk seminggu je..habis seminggu g beli lagi..klu beli byk2 nnt membusuk je sayur2 and lauk2 tu dlm peti..sbb aku pon bukan tiap2 hari masak..hehe

 termenung memikiorkan sesuatu..

 aku tak paham la..gambar ni aku dah rotate and dah save tapi still jadi x rotate..kenape eh?nyampah plak aku..huhu

anak aku ni suke sangat dok dalam troli ni..ntah ape la yang best sangat..


p/s: semalam TRW menang!!muahahahahahah..:8)






Thursday, May 17, 2012

notis toilet


lepas baca terus tak jadi nak 'membuang' kat toilet tu
menimbulkan kerisauan 
ngeh2

pembawa talassemia

ntah betul ke tak eja penyakit ni..

semalam g spital..bawak rayyan jumpa pakar paediatrik..nak tau result darah rayyan haritu..rayyan sebenarnye bukan kurang zat besi..doc cakap zatnye dah tersangat cukup..sesuai dengan btk badannye yang montok tu..

rupanye sayang aku ni kemungkinan pembawa talassemia..sekarang tak sure lagi penyakit tu sebab rayyan baru 11 bulan..lepas setahun nanti baru tau sama ada rayyan ni just pembawa talassemia..or major talassemia (nauzubillah)..

nanti la aku sambung cite..bz la plak..;p
Thursday, May 3, 2012

puasa dan ganti


sedar2 dah bulan 5 ye
aku ni liat betul nak ganti pose
lagi-lagi tengah breastfeed
lapar always!

tapi harini stat pose
even x sempat sahur
biasa kalau tak sempat sahur konpem aku tak pose
kali ni dah tak voleh!
sempat ke..tak sempat ke..
bolossss saja


28 hari lagi kene ganti 
ehem
maju!maju!

(-_-")