Pages

Friends

Followers

Tuesday, July 24, 2012

sakit selepas sihat

salam ramadhan

minggu lepas, 2 kali aku g klinik swasta..dua2 klinik cakap aku gastrik..tapi lepas makan ubat, aku still tak selesa nak bernafas..last2 g klinik kesihatan(klinik gomen)..nurse check tekanan darah..

tekanan darah aku naik rupenye..148/88..tinggi la untuk orang semuda aku..**muda la sangat**

pastu aku cakap la aku lenguh2 kat blakang leher..jantung rasa denyut laju..Doc tengok leher aku takut tiroid..bukan..Doc suh wat ECG test(yang check jantung tu)..normal..alhamdulillah..pastu Doc cakap aku maybe hypertension..

aku pon terfikir..oo..patut la time aku gelak2 macam ok la pulak aku bernafas..tak semput2 pon..

so sekarang aku kene slalu happy la kot..problem tu tak leh fikir sangat..sebab nanti aku susah nak bernafas..

tapi yang pasti aku kene setiap hari makan ubat angin..sebab gastrik..

sebab sakit selama 2 minggu..berat turun jadi 56..hehe..lagi 6 kilo nk 50..minggu lepas still 58..minggu ni 56..turun 2 kilo..ok la tuh..;p






p/s: anggap sakit sebagai musibah..penghapus dosa2 lepas..sebab tuhan nak bagi nikmat yang lagi baik di masa hadapan..i'Allah..hehe..

4 borak-borak:

mrs.spicy said...

bkpe u nehhhh..risau i..get well soon!

Nuwairani Ismail said...

aku pun hampir2 kena gastrik hari tu. pastuu hari2 minum susu. rosak program diet. dah ok gastrik, tekanan darah rendah pulak. adoi...kene jaga makan lagi. bulan puasa ni ok pulak. hari tu kursus 3 hari berat naik 2 kilo. ni bulan puasa harap2 boleh turun balik.

Madi @ Aed said...

yah: angin byk ngat dlm bdn..pastu darah naik..x tau la..tensen kot..hehe

Madi @ Aed said...

yeke..masa kursus mkn sedap la tuh..hehe..i'Allah bleh turun..jom diet2!hehe