Pages

Friends

Followers

Tuesday, January 31, 2012

bagaimana tangani anak susah berak?

ramai gak kan yang anak2 ada masalah ni..puas bagi makanan yang mudah hadam..bagi air masak banyak2..tapi tak berak jugak..anak aku pon sama..sekarang alhamdulillah..paling lama tak berak pon 2 hari je..biasa memang berak tiap2 hari dah sekarang..

ce teka saya tengah wat ape muka camni?haha

ini petua mak sedara aku bagi..letakkan minyak baby oil(johnson2 dll) kat bahagian lubang bontot anak..setiap kali lepas mandi anak..letak la tanpa rasa jemu @ putus asa..tawakkal..i'Allah..


p/s:kalau tak jadi jugak..jangan la marah i..;p

7 borak-borak:

***she is me*** said...

comelnya mukaaa...hikhikhik

Madi @ Aed said...

klu baby tgh berak pon rs comel kan..cer klu org dwsa..haha

nuwairani ismail said...

hohoh...sebelum ni penah dgr org kata sapu2 sabun kt bontot dia..

Madi @ Aed said...

sabun?ooo..bleh la sape2 try klu x jd ngn myk..hehe

puan jari said...

kalau anak susah berak...cube sapu minyak kt belakang peha..urut2 sket..insya allah
i pakai minyak telon ajo!!

Julie M Gumpil said...

HI... nak tukar2 blog tak? ni blog saya: http://health-wellness-nature.blogspot.com/..see u k...

Madi @ Aed said...

puan jari:blkg paha?tq for the petua..hee