Pages

Friends

Followers

Thursday, December 23, 2010

pendek


family aku datang key elle arini
sampainye pagi tadi
seme nek train
train ibarat kereta LIMO bagi kami(ini adalah kenyataan kureng ikhlas)
aku lah tukang sambut di stesen komuter kajang
oh bukan aku yang sambut
family aku yang sambut aku sebab aku terlambat sampai dari mereka
bertuah sungguh anak ini

dari jauh aku dah sengih-sengih
family aku pun sengih-sengih
tapi aku rasa abah dan mak aku sengih lain macam

aku: nape abah sengih lain macam?
abah: kak long nampak pendek lah

abah..cakap je la saya dah gemok..T_T

Tuesday, December 21, 2010

anak buah baru




petang semalam
aku dapat anak buah baru!!
anak buah sulong yo!!
welcome to manshor's family my darling!!
^_^

maryam faleesya mohd faizal


maklong dah gemok!mak long dah gemok! T_T

with her mum and the greatest aunties

sangat gumbira!

Monday, December 20, 2010

PUSH!


menunggu adik yang tengah menge'PUSH'!!
debor mek!!

kuat ayas kuat!!
Friday, December 17, 2010

loser



semua orang ade problem masing-masing

member aku anggap dirinye LOSER
sebab x kawen lagi

aku plak rasa I'M A BIG LOSER
sebab belajar x abis-abis lagi
x keje-keje lagi

saat-saat susah macam ni
macam-macam lagi benda kena hadap

runsing..runsing

Ya Allah
permudahkan jalan hidup aku dan suami
amin

Sunday, December 12, 2010

untuk sementara waktu

babai blog
(untuk sementara waktu)
esok adik aku dah nak amik adaptor lappy dia ni
sebab dia pon nak wat keje
aku pinjam dia punye
aku punye adaptor still pesakit ICU
huhu

TQ pokwe
kerana memberi peluang kat lappy i hidup sekejap
hehe
till we meet again
daa~~


daa~~

Saturday, December 11, 2010

haih




kalau saya tak puas hati dan tak nak bercerita
katanya saya suka pendam sorang-sorang

kalau saya menyuarakan ape yang saya tidak puas hati
dikatanya saya suke mencari salah

ape saya nak buat
Friday, December 10, 2010

nazarnye belanja makan




KENYANG!!

baru balik dari makan sate kat kedai Haji Samuri..
aku makan 12 cucuk sate..
ini adalah yang terbanyak pernah aku makan..
maybe la orang lain berpuluh-puluh cucuk..
tapi bagi aku..
12 cucuk tu dah memenuhi perut aku..
cukop2 lah..
letih nanti usus2 aku nak memproses..
jadi bahan kumbahan..

sebenarnye member aku namanye INDAH yang belanja..
dia bernazar..
bagus nazar member aku ni..

INDAH,MADI,KAK LINO

TQ mek~~
lenkali nazar macam ni lagi eh..
hehe..;p


award untuk blog



ohoooooo hoi~~~

blog ambo dapat award plak kali ni~~dari Pn Syima lagi!oh..sangat t'haru dengan mu Syima..semoga mu ingat aku selalu..hehe..;)

Pn Syima ni member masa sekolah menengah (SCIPP) dulu..satu blog asrama lagi..dia ni memang peramah..hee..

ini awardnye~~~


Blog cantik & menarik

haha..meh kite sama-sama TERSEDAK!!

maceh sangat-sangat..even blog ni x cantik & menarik sangat..tapi macam dalam lagu P. Ramlee la.. "LAWA TIADA..MANIS ADAAA"..**mcm tuan dia jugak la..ahak!ahuk!**

ok..kene bagi ucapan plak sempena dapat award ni..

Apakah pandangan anda terhadap blog yang tag blog anda untuk terima award ini?

Aku suke baca BLOG SYIMA..kemas..menarik..banyak info..and baca cerita-cerita pasal life dia..maybe sebab aku pon memang dah kenal dia..lagi la excited nak baca and tahu perkembangannye..gituuuuu~~


Kenangan manis dalam hidup anda?

sama seperti Syima..Kenangan paling manis dalam hidup adalah KAWEN!


7 tahun bercinta..memang setiap tahun runsing(kenyataan xleh blah)..selalu terfikir..dia ni jodoh aku ke?heheh..sampai takut takut nak istikharah..tapi sebelum kawin..setelah macam2 dugaan..akhirnye aku wat jugak istikharah..tapi aku still runsing jugak..sampai la saat

bila dengar en suami lafaz akad..dan secara rasminye SAH menjadi isteri kepada en suami tercinte..masa tu memang dalam hati baru la t'detik ''dia memang jodoh aku''..


Kenangan pahit dalam hidup anda?

pahit ku telan jua..eceh..banyak gak kot benda pahit..ade yang boleh dicerita..ade yang aku simpan saja dan tak boleh dicerita..

benda yang paling pahit yang boleh dicerita ialah pasal jatuh dalam bas..


kepala lutut @ tempurung lutut aku teralih..gile sakit gile sakit!!meraung sampai aku rasa satu hospital tu dengar suara aku je..padahal orang lain lagi sakit dari aku kot!haha..


Anda puas hati dengan kehidupan sekarang?

Belommmmmmmmmm..banyak benda lagi x tercapai..huhu


Nyatakan 3 impian yang belum tercapai.

1.habiskan master..dah macam wat PhD dah ni..huhu
2.nak cari keje..keje..keje
3.nak dok serumah dengan suami..adeh..

nak bagi award ni dekat:

- indah shukor (me llamo indah shukor)
- bai (By)
- diba (juz for fun)
- wiwi (sweet little pie)

TQVM Syima~~;)


Wednesday, December 8, 2010

GiveAway Haven Restaurant Cash Voucher

saya di tag lagi oleh Pn Syima
maceh..maceh..;)
first time masuk Giveaway ni



Penganjur: Eqriqazz.com
Due Date: 31 Disember 2010

Syarat & Peraturan
1. Create 1 Entry bertajuk “GiveAway Haven Restaurant Cash Voucher From Eyriqazz.com" ( sertakan sebab kenapa anda mahukan voucher ini )
2. Linkkan permalink entry ini di entry anda .
3. Tag 3 Orang rakan bloggers (nak tag lebih pun takpe)
4. Comment Entry ini berserta LINK Entry anda dan Siap!


Saya tak pernah join mana-mana Giveaway sebelum ni..Saya mahukan voucher ni sebab saya suke benda-benda free ni..konpem nak share ke'luck'ian dengan suami..
boleh gitu??;P

Kalau dapat memang konpem saya semangat nak join Giveaway seterusnye..;)

nak tag:

en suami-inside out
indah-me llamo indah shukor
diba-juz for fun
wiwi-sweet little pie
sana'a-nor liyana sana'a


JOM JOIN RAMAI-RAMAI!

suke baca akhbar ape

suke baca akhbar ape??


berita harian?
utusan?
kosmo?
dll?

kalau en. suami suke baca the star..sambil2 cari keje lain..aku x berminat langsung nk baca..memang x bagus..x bagus..memang la x akan t'improve english aku..huhu


kalau aku suke beli akhbar



sebab


nak jawab kuiz

siap tanda lagi..;p

x baca sangat pun berite..heheh


Tuesday, December 7, 2010

bila ntah.. ;(

bila ntah
nak dok serumah

nak masak untuk suami
nak gosok baju suami
nak wat semua untuk suami
hari-hari

bangun pagi
celik mata suami kat sebelah
hari-hari

nak smayang berimamkan suami
nak suami dengar aku baca quran
nak dengar suami baca quran
hari-hari

bila ntah

;(

Friday, December 3, 2010

perubahan mendadak



mate makin sepet
hidung makin kembang
pipi makin tembam
muka makin bulat
perut makin naik (tapi x obvious sgt naik)
berat memang opkos naik macam TANGGA!


see!

see!
**copy adik punye**

makan sangat selera
macam tak baca bismillah

anda bagaimana? ;p