Pages

Friends

Followers

Sunday, May 27, 2018

Jangan pandang rendah kerja orang

Aritu kecoh skejap psl sorang cikgu merendahkan taraf pendidikan nurse..dia ingat nurse ni taraf sijil or diploma sahaja..habis kalau taraf spm ke.. sijil ke..dip ke..memang kene underestimate kerja org tu ke?sebab dia sorang jakun mcm tu, habis orang lain kene tempias

Aku yang bekerja bidang customer service ni..dah masak dah ngan perangai manusia mcm ni..suka ikut taraf..ramai yang ingat customer service jabatan aku ni x setaraf dengan deme2 pegawai tu..jadi bila deme anggap x setaraf ngan deme2, mula la cara bercakap nk berlagak je..sesuka hati nak marah2.. kalau ikut kelayakan nak masuk ofis aku tu paling cikai pun degree holder..paling rendah pn pangkat executive..

Dan bila deme2 call..berlagak kemain..mcm ko tau semua..padahal bodoh..ade tu siap ckp klu ikut sy mls nk bcakap ngan receptionist @ operator mcm awk ni..saya ade master..gitewww..ingat kitorang heran sangat ngan master kau..

Tapi kalau yang call tu baik..sangat la menjadi penyejuk telinga..sangat la suka aku nk tolong..

Memang ade je la manusia mcm ni..kecoh sgt..

Sekarang tengah maternity leave 3 bln..telinga ni rehat sikit la drpd mendengar suara2 manusia yg jelek itu..😁

0 borak-borak: