Pages

Friends

Followers

Thursday, September 27, 2012

not so gud


i'm not a good servant..i'm not a good daughter..i'm not a good sister..i'm not a good wife..i'm not a good mother..i'm not a good worker..

and the obvious thing is i'm not a good chef(ini yg sebenarnye topic yg aku nk ckp..yg kt atas tu boleh diabaikan..;p)

helo kauuuu..kalei vanakkam..(kalau org dengar suria.fm 105.3 fm pagi2 konpem tau pasal ni..)

seriously,aku memang selalu blurr kalau nk start masak..kurang idea nk masak ape..cooking is one of my problems list.. and sangat rare untuk masakan aku mendapat pujian SEDAP daripada en berg..

PADA SUATU HARI..aku balik dari kerja dan mendapati peti ais umah aku sudah kekurangan groceries..bawang merah pong takde..so..aku pon membuat keputusan masak nasi goreng ape adenye je..

i blend bwg putih+ikan bilis+cili padi..tumis..letak 1/2 kiub pati ayam..letak carrot,celery stick,capsicum..letak telur sebijik..kacau2..letak nasi..kacau2..siap!


pastu aku goreng keropok ikan+telur mata..

aku macam biasa la..menghidang di hadapan en berg tanpa perasaan..i don't expect too much from him..kalau dia makan sampai habis kira ok lah..maknanya boleh ditelan la nasi goreng aku tu..muahaha..tapi kali ni dia ade puji la bau sedap and makan pon sedap..tapi aku tak berapa mengisahkan sangat pujian tu sebab baru je beberapa hari sebelum tu aku bersungut pasal aku macam masak tak sedap je sebab bila tengok en berg makan macam takde perasaan pong!gagagaga..

and the next day..en berg request nasi goreng sama..with the same ingredient la for sure..tergelak aku..and aku rasa ni la first time nasi goreng aku direquest..how sad i am ye dok??

 rayyan tolong gelakkan..


4 borak-borak:

WawaYuni said...

beli buku resepi byk2..
macam ak, xcited beli buku..
klo search pn byk tp xberjilid plok
at least klo buku tu tgk comel,xcited nok wat..
kalau ada bahan try la
tp aku pun kdng2 angan2 je
masak ikut dlm kpala..buku tu dok kt rak je...hehehe

mrs.spicy said...

hahaha..kalu rajin masok insyaAllah dio jadi sedak lamo2...nak start sdak doh tuuu=P

but i loike ur daging masak kicap

Madi @ Aed said...

naamn:aku x pnh beli buku resepi..stakat google jah..hoho..bagus gile mung beli buku..

Madi @ Aed said...

yah: sedap ke?nk resepi bleh je..gagaga..