Pages

Friends

Followers

Monday, November 16, 2015

mendung tak bererti hujan


Masa lalu hitam di dalam hidupku
Dapatkah ku jadikan putih
Kegagalan cintaku juga keyakinan
Tergoyah oleh keadaan
Miskin jiwa dan ragaku
Bagai hidup di padang yang tandus
Begitu beratnya beban yang ada di jalan hidupku
Bila kau percaya
Bahwa hari-hari selalu berganti
Takkan selamanya
Awan-awan hitam menghantui hidupmu
Mendung tak bererti hujan
Yakinlah itu suatu cobaan
Masih ada waktu dan kesempatan ‘tuk meraih cinta
Aku ingin mencari ketenangan diri
Agar hidup ini
Bukanlah sekadar mimpi
Aku ingin kau tahu isi hatiku
Cintaku padamu kasihku padamu
Putih tak ternoda
Untuk dirimu
Hanya untukmu
Hanya untukmu
Mendung tak bererti hujan
Yakinlah itu suatu cobaan
Masih ada waktu dan kesempatan ‘tuk meraih cinta
Aku ingin mencari ketenangan diri
Agar hidup ini
Bukanlah sekadar mimpi
Aku ingin kau tahu isi hatiku
Cintaku padamu kasihku padamu
Putih tak ternoda
Untuk dirimu
Hanya untukmu
Untuk dirimu
Hanya untukmu




salam..gile lame tak berbeloggggggggggg

x sangka bertambah follower..haha..tq sape yg memfollow even tak mengikuti pun..dulu post atleast sebulan sekali..sekarang setahun sekali..kikikiki

ayat atas tu lirik lagu..tengok gegar vaganza..rs menarik plak lirik..



Masa lalu hitam di dalam hidupku
Dapatkah ku jadikan putih
Kegagalan cintaku juga keyakinan
Tergoyah oleh keadaan
Miskin jiwa dan ragaku
Bagai hidup di padang yang tandus
Begitu beratnya beban yang ada di jalan hidupku

pehh..lirik..mengena..kalau ikutkan..aku dh lupe semuaaaaaa benda pahit lepas..aku dh x kisah kalau org nak cakap ape pasal kisah hidup aku..jadi bahan gurauan pun aku dh tak kesah..tapi memang betul la orang cakap..parut yang ada susah betul nk hilang..mungkin kena guna bio oil..dermatex..atau ape2 produk hilang parut..hehe

dah jd mcm ni kt aku pun..aku tak tau nk move forward mcm mane..orang lain..dengan umur yg dh masuk 3 series mcm aku ni..dh lama jd bos..ade rumah..ade segalanya..

aku????masih di dalam mangkuk getah sekerat..menjadi susu getah beku dan menanti masa orang kutip..setahun keje sebagai customer service..aku rasa makin lama keje..makin tak ikhlas pergi keje..aku rasa keja tu bukan jiwa aku..tak sanggup aku nak dengar setiap hari orang menyumpah seranah..kebetulan kontrak tak sambung dah..aku hepi gile..orang lain menangis..aku hepipening..hepi tapi pening takde keje..

skarang keje..tp keje biasa je la..atleast boleh nk survive..

Bila kau percaya
Bahwa hari-hari selalu berganti
Takkan selamanya
Awan-awan hitam menghantui hidupmu
Mendung tak bererti hujan
Yakinlah itu suatu cobaan
Masih ada waktu dan kesempatan ‘tuk meraih cinta

Aku ingin mencari ketenangan diri
Agar hidup ini
Bukanlah sekadar mimpi

Aku ingin kau tahu isi hatiku
Cintaku padamu kasihku padamu
Putih tak ternoda
Untuk dirimu
Hanya untukmu


lirik yang ni pun..ade jugak kene..heheh..tapi tak tau lah..cobaan ni berjaya ke tak..tak tau mana datang nya keberanian untuk aku mencuba lagi..mungkin sebab ciri2 dia tu aku suka..dia sangat OK..takut aku yg tak OK..doakan yang baik2 sajalah..


tak tau kenapa..bila fikir balik liku2 hidup ni..rasa sedih..kerdilnye aku di sisiNya..tapi kenapa susahnya aku nak berubah ke arah yang lebih baik..

setiap orang ada masalah..so anggap la masalah aku ni biasa2 saja..orang lain lagi teruk masalahnye..doakan yang baik2 saja..