Pages

Friends

Followers

Saturday, May 31, 2014

off to perak















best jugak jadi jemputan dari istana ni..boleh tengok secara dekat..chairman sekolah aku ni memang orang istana jugak..sedaranye memang orang kerabat Perak..sebab tu kitorang cikgu cikgi and staf kena pegi masa hari kemangkatan Sultan Perak tu..

on da way nak pegi perak..bas problem dekat mana ntah..aircond rosak..berkipas-kipas la kitorang macam dalam bilik sauna..setiap RnR kena berhenti..kalah cerita 7 perhentian..tapi sebab ramai-ramai..rasa seronok tetap ada..bergambar bagai..macam g jalan-jalan plak..padahal pegi majlis berkabung..huuhuu..

Semoga Almarhum Sultan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..Aminn..

Tuesday, May 27, 2014

busy week





buat soalan exam


makan mestilah berat..untuk tenaga sepanjang hari

  stay sampai malam kat sekolah wat kertas soalan..nasi kat dagu pun tak perasan..



Sunday, May 18, 2014

tak sanggup (x factor)




Tak sanggup kulafazkan cinta
Kerana takut hati kan kecewa
Tak sanggup kuucapkan sayang
Bila di hati masih terbayang
Dilukai ketika dulu
Pedihnya masih menghantuiku

Korus:

Serik dah kurasa
Mempercayai cinta kan abadi selamanya
Hinggaku dinoda
Menyerahkan jiwa untuk dikecewa akhirnya
Tak sanggup aku dihimpit pilu

Oh benar tak sanggup kuikrarkan janji

Yang tak mampu untuk dikotai
Bukannya jiwa tak berkasih
Luka lama kurasakan masih mencurigai gerak hatiku
Pedihnya masih menghantuiku

Oh benar tak sanggup ku berduka lagi

Meletak harapan terlalu tinggi
Tak sanggup kugadaikan cinta
Pabila dipertaruhkan jiwa
Dilukai... dibelenggu
Pedihnya masih menghantuiku


tegur


bila memang hidup tak bagus sangat..bila duit memang tak ade sangat..bila keja bukan la hebat sangat..
aku tiada hak untuk menegur orang yang hebat..sape la aku?
baik diam saja..

bila aku tolong orang..penat mana pon aku buat..tapi aku bukan siapa2..hebat pun tak..
ingat orang nak ingat ke?ingat orang nak hargai ke?
lagi cari salah aku ade lah..
tak mengharap pun orang hargai..
nak orang ingat memang la tidak..
baik diam saja..

nanti..ape-ape hal..jangan cari aku..
aku nak dok diam je..
Saturday, May 17, 2014

keyword


eh..ade nama ambe la..or maybe nak search org lain yang nama sama macam ambe..keluar blog ambe..madihah manshor and madihah che manshor..dua2 nama ni ambe slalu guna..maybe ambe kena guna nama lain?

teachers day


1st time sambut hari guru..sebagai guru..dulu sambut hari guru untuk guru..best2..nyanyi lagu hari guru..lagu tu memang dari dulu aku suka..meremang bila nyanyi..overrrrr sangat..hehe..







Friday, May 9, 2014

Pengorbanan

Tadi ada jumpa seorang kakak ni..dia datang untuk settlekan apa ntah dengan pengasas sekolah ADH ni..lepas tu duduk borak ngan aku..mcm2 kitorang bercerita macam borak ngan member lama..

Bila dah borak lama..barulah tahu..dia seorang housewife..dulu pernah bekerja goment as officer..aku mcm terkejut..kenapa berenti?

Dia cakap..bila memikirkan masa depan anak2..dia risau..memikirkan dunia sekarang yang macam2 hal..dia bertekad untuk jaga sendiri anak2 dia..dia nak anak dia makan apa yg dia masak..dia cakap air tangan ibu tu penting utk anak..even sekadar telur mata dengam nasi kosong..itu adalah lebih baik jika dibandingkan masakan kat kedai..kalau keje..mesti byk makan kt kedai..masak jarang2..sbb bz ngan keje..

Kata kakak tu..masak lah dengan penuh kasih sayang..dengan niat kerana Allah..kalau masak ketika marah..itu menjadi racun kepada makanan yang kita masak..

Mak ayah dia redha dengan keputusan dia..kalau nak diikutkan dia lah paling berjaya dlm adik beradiknya..

Tu lah salah satu point yang tersimpan dlm fikiran aku..aku pulak sejak2 jd ibu tunggal ni mls betul nak masak..Seronok berbual dengan dia..penuh semangat..penuh motivasi..penuh kecintaan kepada Allah..tapi aku tak tanya pun nama kakak tu..kihkih..ingat muka je..

Semoga dirinya dirahmati Allah selalu..

posted from Bloggeroid

webcam





dah lama x guna webcam..kualiti gambarnya sangat lahhhhh fail..
Wednesday, May 7, 2014

weekend activity













Being alone is not a matter..as long as you don't feel lonely..and i'm not alone at all..my happiness always around me..thanks Allah

posted from Bloggeroid
Friday, May 2, 2014

Rayyan









cepatnye awok besar rayyan..semoga menjadi anak yang soleh..even awok ade ibu je..xde ayah..harap awok tak rasa kurang..penat la ibu nak cari ayah baru..xde yang sesuai..hehe..i love u rayyan..

posted from Bloggeroid