Pages

Friends

Followers

Saturday, January 18, 2014

Selfie

Don't think about making life better for other people who don't even deserve you, rather, focus on making your life the best, for yourself and those who love you.

C. JoyBell C.


posted from Bloggeroid

Friday, January 17, 2014

Hari ini yg malas




posted from Bloggeroid

Kesayangan



gambar family byk dekat hp lama yang hilang..sedih betul..

posted from Bloggeroid

Tempat kerja baru

Dua minggu dh dkt tempat kerja baru..

Alhamdulillah..stakat ni ok lagi..jadi cikgu la plak..dekat akademi darul huffaz bangi..ok la kt bangi..dekat ngan rumah..tak lalu tol..jimat minyak..hehe

dua minggu ni bz betul..sekolah tengah renovate..cikgu baru pun ramai jugak..termasuk la aku..

Cikgu cikgi kat situ ok..yg x ok pn ade tapi ignore je lah..orang kan macam2..

Budak2 pun mcm2 perangai..penat betul nk jaga diorang..memang patut pun cikgu dapat cuti lama..dan aku perasan sejak aku keja kat situ asyik laparrrrr je..byk btl aku rasa guna tenaga and suara..


posted from Bloggeroid

Sunday, January 12, 2014

Simple menu

Aku ni tergolong di kalangan yg suka ambik gambar makanan..sama ada aku yg masak ataupun orang lain yg masak..best la tgk gmbar makanan..pastu jd lapar..pastu makan..pastu gemok..kikiki..


Nasi planta..ayam msk halia..


Cucur megi pon sodap


Ais krim goreng..yg ni housemate buat..senang je..guna roti keping je..pastu pandai2 la buat bentuk..nk bulat ke..empat segi ke..piramid ke..sedap juga..


Memasak ni best..cuma aku ni ade mood rajin and malas..klu mls mmg beli je la..kalau tgk orang mkn yg kita masak lagi best kan..

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 7, 2014

Trade in



Menghapus kenangan lepas..dah tak ada makna untuk aku menyimpan kenangan yang menyakitkan hati dan perasaan..:)

posted from Bloggeroid

Babai iii

Hampir 2 tahun keja kat MARDI..31 dis 2013 aritu rupanya hari last aku keja kt situ..

Sepatutnya aku abis kontrak hujung bulan 2..tp sbb dpt tawaran keja lain..aku stop terus la..takut nnt klu tgg sampai abis kontrak kang takde keje plak aku..huhu..



Sangat best keja kt RIC, MARDI..Bos aku baik gile..boleh berkongsi cerita dengan dia..member2 pn sangat baik..bagi semangat kat aku di saat aku jatuh bergolek-golek..tapi apakan daya..aku hanya pekerja kontrak..abis kontrak..abis la..


posted from Bloggeroid

Sunday, January 5, 2014

Masak mudah untuk org malas

Hujung minggu memang aku xde buat apa2..kalau member ajak keluar..baru la aku keluar..eh..dh tahun baru..SELAMAT TAHUN BARU..2014..azam tahun baru??nk menyimpan..aku xde simpanan yg serius utk umur sebegini..gile molek!!!!


Lunch..masak apa yg ada je la..malas nk kluar..rayyan baru start nk makan sdiri..so pic kat atas tu portion utk aku je la..rayyan ckp sedap..ok la tu..haha


Dinner..leftover kuah sardin yg tengahari td aku buat jd rencah untuk nasi goreng dinner..just tambah telur..sayur..kicap..nasi..siap nasi goreng utk dinner..kih..kih