Pages

Friends

Followers

Thursday, December 26, 2013

Nikmat bahagia

Semalam mak ade on call..keje smpi kol 10 mlm..pastu mak cakap nk g mkn lepas dia abis keje..so..kitorang on je la..abah lagi suka time anak2 balik pegi makan kt luar..hehe..

Kat tanah merah ada kedai mkn nama EDDE..kalau orang tanah merah tau la kot..kedai dia mcm Mc D+Pizza Hut+Old Town..lbh kurang mcm tu la..hehe..

Makanan dia ok sgt..cukup rasa..even byk menu dia letak..nasi arab pn aJde kalau nak..serba boleh gteww..haha..gambar makanan aku x amik..lapar sgt uolss..sempat ambik gambar orang makan je..-_-"


Ade la jugak gamba spagetti bolognese..tumpah2 budak rayyan ni mkn..


Mak..(syahir..abe chik)adik2 i


Mie(adik) and abah

Lepas makan..mak cakap mcm tak elok je balik terus..kalau balik ni kompem tdo..haha..so mak aku mencadangkan kat kami2 ni pergi ke taman mainan..aku pn mcm wahh..pergi taman malam2 mcm best je..terussss on sajaaaaa..:D


Abah tok jaga rayyan















Balik umh..gosok gigi..cuci muka..tdo..masing-masing terbongkang penat..

itulah nikmat bahagia walau sementara..syukur..aku masih boleh rasa..:)

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 25, 2013

Ubi badak


Pernah mkn tak ubi ni?ke kat kelantan je ade?besar ubi ni..isi putih..

Sedap kalau masak lemak putih..tak pun rebus je..mkn ngn kelapa..mkn ngan sambal pn sodap..


Mak masak gulai ayam ubi badak..sedapp..

Ps: balik klate sempena cuti krismas..heaven~~

Ade org cakap macam batak je cerita semua benda kt orang..suka hati la..nama pn blog aku..

posted from Bloggeroid

Sunday, December 22, 2013

Anak sulong



Adik printscreen dari instagram dia..saya anak sulong..anda bagaimana?:p

posted from Bloggeroid

Friday, December 20, 2013

warkah untuk mu

kepada encik.....

semalam aku 'tertahu' cerita mu..

cantik kad kawin mu..atleast ber'colour' katenye..ada style..tak la hitam putih macam kad kawen pertama mu dulu..ye dok?ok la tu..jodoh mu cepat je ade ye..tahniah diucapkan..

hope mu jaga la bakal wife mu sebaiknya..aku maafkan segala cerita 'betul' yang mu cerita dekat dia..sekiranya kau bercerita lah..sekiranya aku ni adalah sangat buruk dan keji di mata mu sebelum ni..aku mintak maaf..aku akui aku ni serba kekurangan..semuanya tidak menepati apa yang mu nak..kononnya aku ni menyusahkan mu..baiklah..aku terima semuanya..

mungkin bakal wife mu tu adalah luck untuk mu..rezeki mu bertambah baik..hidup mu bertambah bahagia..kerja mu bertambah baik..alhamdulillah la..



aku ade lirik lagu sikit nak bagi ke mu..lagu a rahman hassan..yang pop ye yeh tu..

"tapi tak mengapa ku derita
 nanti tiba masa kan kau rasa
 betapa hebatnya
 hati luka kecewa
 gagal dalam bercinta"

lawak tak lirik lagu tu?lawak kan..lagu pop ye yeh pon aku dengar..memang tak de style kan..

nak kata aku derita sangat..tak la sangat..aku dah ok dah sekarang..kecewa tu ada la siket..sebab aku asyik terfikir..kalau lah dulu aku tahu mu memang dah tak ada hati dengan aku..dari awal lagi aku tak nak pun nikah dengan mu..tapi mungkin ni semua dah tersurat untuk aku..dan rezeki rayyan untuk melihat dunia..


kalau mu nak tau rayyan ok ke tak..gamba kat atas tu menunjukkan dia ok la tu..dia tak sebut pon nama mu..kalau aku tanya dia "abi kat mana?"..dia cakap "nanak"..maksudnya taknak..jadi tak payah mu nak risau takut dia teringat kat mu ke ape..i'Allah tak la kot..nanti kalau dah besar siket dia tanya lagi mu..pandai-pandai la aku cakap kat dia..

ok lah..itu saja aku nak tulis..semoga berbahagia..


Tuesday, December 17, 2013

rezeki laaaaa

print screen dari blog Hidd Mihat..aku suka baca blog dia..


rezeki la dapat laki macam tu kan?huhuuuu..


down

tuhan..tunjukkanlah aku jalan..i feel down