Pages

Friends

Followers

Wednesday, October 30, 2013
Sunday, October 27, 2013

kisah lempeng dan sardin



sejak pindah rumah..aku tak pernah masak..masak air pernah la..beli..beli..beli..mood nak memasak tak 'ON'..lagi pun aku ngan rayyan je..rayyan makan banyak mana sangat..so, beli je lagi senang..MALAS la sebenarnye..rabu minggu lepas rayyan demam..aku amik EL..berehat la jugak aku di rumah jaga budak demam..bila dok rumah baru la ada rasa nak menggodek dapur..teringat lempeng cicah sardin..sayu sekejap hati teringat kenangan di rumah sewa lama..dulu memang selalu la aku wat lempeng..dah lama tak buat sampai melekat-lekat lempeng kat kuali..gila lama tak masak..habis skill lari!haha..

 lempeng and sardin
  
makanan pun jadi perkara menyedihkan..tak baik betul..ye la..kita yang masak..kita yang hidang..mengharap ia satu ibadah dan tanda kasih sayang..tapi lumrah kehidupan..takdir tuhan..aku yang serba kekurangan..sudah tidak dipandang..semoga Tuhan masih memandang aku..walaupun dia sudah tidak memandang dan jauh dari pandangan..

buah paling nikmat

buah ni la paling nikmat..kalau makan rasa bahagia..muka puas hati dapat makan..suka gila..dari kecik sampai sekarang aku ngan family memang hantu durian..breakfast ngan durian pn takpe..tapi rayyan x suka!!tak tau ikut sape ni..takpe..nanti aku paksa sampai la rayyan suka..hehe..
Monday, October 21, 2013

pantai buatan


dah lama sebenarnya member aku cerita pasal tempat ni..tapi aku je asyik tak jadi nak pegi..kebetulan pada suatu hari, aku ngan member aku ni kene hantar bos meeting kat putrajaya, jadi member aku tunjuklah jalan kebenaran ke pantai buatan ni..baru la konpiden siket aku nak bawak kesayangan2 aku ni ke sana..sebelah sangat dengan Pullman hotel..cantik tempatnya..tapi takde la ombak2 bagai tu..air pon still colour air tasik..cuma pasir je la yang sama..and ada pokok kelapa jugak..serta sedikit batu2..

 rayyan eksaited sangat..beg pon tak letak..kakak memang dah sedia eksaited..hehe

 tim bam bam pon nak main pasir jugak..














dok situ sampai senja..lagi cantik scene nye..tapi aku tak amik gamba plak..suka tengok anak2 happy..mak2 pon jadi suka jugak..hilang segala penat lelah keluh kesah duka lara sedih hiba..hehe

Sunday, October 20, 2013

lirik lagu #



Telah aku terima takdir dari Yang Esa
Tertusuk sembilu pedih hati terluka
Terkubur impian kita bina bersama
Terlerai sudah ikatan cinta

Baru aku sedari siapa diri ini
Sebalik suratan cahaya cinta yang suci
Sedalam renungan terlihat dalam diri
Hakikat cinta yang sejati

Kuturutkan cahaya dihadapan berliku
Keyakinan di dada mengiring langkahku
Jalinan bahagia iringan doa restu
Di dalam jiwa cinta yang satu
[ Izinkan Selamanya Namamu Di Hati lyrics found on http://lyrics.my ]

Jalanan yang berduri tetap aku gagahi
Biar gunung yang tinggi pasti kan kudaki
Detik-detik kenangan segar buat pedoman
Sepanjang jalan taman impian... ohhh

Selamat sejatera kepada dirimu
Semoga berbahagia tanpa aku
Izinkan selamanya namamu di hati
Biarkan selamanya ku begini

Sudah lumrahnya insan tak lepas kesilapan
Maafkan dosaku lupakan detik hitam
Sejarah yang berlalu jadikan perngajaran
Menuju bahagia idaman

aidiladha 2013


dh lama aku x balik raya aji ngan family..x silap aku dua tahun gak la raya luar klate..malas nak sebut nama tempat..hehe..so aidil adha aritu aku balik la..mujur aku ade drebar baru..adik aku baru masuk UTEM bln sembilan aritu..dkt la jugak ngan bangi kan..bleh la mintak tolong jd driver..aku tak leh lagi nak drive jauh2 sangat..tunggu rayyan besar sket baru boleh kot..kalau sekarang rayyan asyik merengekkk je naik kete maunye lebih 12 jam aku bawak kete balik klate..setiap hentian aku benti agaknye..huhu..

tak banyak plak pic raya..raya kali ni mak aku buat nasi bukhari..sedapppp la jugak..tapi gamba tak amik..gelojoh sangat nak makan gamaknye..hehe..

 
kek gula hanguh(hangus)..1st time aku makan kek gula hanguh moist gile..mak sedara aku buat..tapi aku makan sikit je..sebab aku pernah tengok ingredient dia masa mak sedara aku tengah buat kek ni..perghhhh..guna minyak setong susu pekat sebelanga la ibaratnye *tipu la kan*..kalori berkilo-kilo kauuuu..tapi sedapppp..

ha..ada la jugak pic nasi bukhari even tak jelas sangat..haha..rayyan banyak makan time balik kg kali ni..suka mak menyuap nokss..ngan mak2 skali makan banyak..-_-"

mak aku beriya suh aku pakai jubah..aku ni tak gemar sangat berjubah bagai sebenarnye..jubah ni mak aku beli masa g wat haji time 2007/2008..aku x ingat..tapi aku tak pernah pakai..raya ni la 1st time pakai..hehe


time ni mak ngan abah dah pergi kat tempat sembelih lembu..so kitorang adik beradik ni je la posing2 bergambar pastu letak kt instagram..gtu la zaman sekarang kan..;p



Friday, October 4, 2013
Tuesday, October 1, 2013

si buah hati









anak ini
hasil dari cinta
namanya si buah hati

cinta aku yang setia
cinta engkau yang tak ku tahu dusta
janji setia sama menjaga
si buah hati

sekarang kau dah lupa
tinggal aku seorang si setia
menjaga hasil cinta
si buah hati