Pages

Friends

Followers

Thursday, September 27, 2012

not so gud


i'm not a good servant..i'm not a good daughter..i'm not a good sister..i'm not a good wife..i'm not a good mother..i'm not a good worker..

and the obvious thing is i'm not a good chef(ini yg sebenarnye topic yg aku nk ckp..yg kt atas tu boleh diabaikan..;p)

helo kauuuu..kalei vanakkam..(kalau org dengar suria.fm 105.3 fm pagi2 konpem tau pasal ni..)

seriously,aku memang selalu blurr kalau nk start masak..kurang idea nk masak ape..cooking is one of my problems list.. and sangat rare untuk masakan aku mendapat pujian SEDAP daripada en berg..

PADA SUATU HARI..aku balik dari kerja dan mendapati peti ais umah aku sudah kekurangan groceries..bawang merah pong takde..so..aku pon membuat keputusan masak nasi goreng ape adenye je..

i blend bwg putih+ikan bilis+cili padi..tumis..letak 1/2 kiub pati ayam..letak carrot,celery stick,capsicum..letak telur sebijik..kacau2..letak nasi..kacau2..siap!


pastu aku goreng keropok ikan+telur mata..

aku macam biasa la..menghidang di hadapan en berg tanpa perasaan..i don't expect too much from him..kalau dia makan sampai habis kira ok lah..maknanya boleh ditelan la nasi goreng aku tu..muahaha..tapi kali ni dia ade puji la bau sedap and makan pon sedap..tapi aku tak berapa mengisahkan sangat pujian tu sebab baru je beberapa hari sebelum tu aku bersungut pasal aku macam masak tak sedap je sebab bila tengok en berg makan macam takde perasaan pong!gagagaga..

and the next day..en berg request nasi goreng sama..with the same ingredient la for sure..tergelak aku..and aku rasa ni la first time nasi goreng aku direquest..how sad i am ye dok??

 rayyan tolong gelakkan..


Thursday, September 20, 2012

1 TAHUN 3 BULAN

18 ARIBULAN YG LEPAS..RAYYAN DAH 1 TAHUN 3 BULAN..MACAM2 PE EL TELAH BERLAKU PADA ANAK INI..ANAK SAPE?ANAK AKU LE..;P


SETAHUN HARITU AKU POTONG RAMBUT DIA KAT KEDAI..DULU RAMBUTNYE LEMBUT..SEKARANG DAH PANJANG JADI KASAR PLAK RAMBUTNYE..DULU AKU POTONG SEBAB DIA SLALU GARU2 KEPALA..BILE DAH POTONG TERUS TAKDE GARU2 KEPALA..TAPI RAMBUT JADI KASAR LA PLAK..HUHU

SEKARANG JALAN MAKIN LAJU..TAPI SELALU JATUH..TAK STABIL SANGAT..JALAN NAK CEPATTTTTT JE..

SUKE JOGET HENJUT2 KAKI..TAKLEH NK LOMPAT SEBAB BADAN BERAT KOT..HAHA..

SUKE LAGU YUNA TERUKIR DI BINTANG DENGAN LAGU ANAK KAMPUNG..TENGAH TIDO PON BOLEH BANGUN TEPUK TANGAN..AKU TAK AJAR PONG..

TAK SELERA MAKAN..SIBOKKKKK NAK MAIN..MAKAN BISKUT AND ROTI LAJU LA SKET..NASI??NANAK(TAKNAK) KATENYE..

KADANG2 PANGGIL AKU MA..MI..BU..SUKE ATI DIA JE..ABI TAK PANDAI SEBUT LAGI..HEHE

TENGOK AKU SIAP2 NAK KELUAR, DIA TOLONG HULUR TUDUNG..BAGUS..

PEMALU..MACAM AKU..HEHE

SIHAT WALAFIAT..ALHAMDULILLAH

P/S: SORRY FOR THE CAPSLOCK

Wednesday, September 19, 2012

keje


kadang-kadang rasa nak keje sendiri..tak nak keje bawah orang..tapi aku seme benda tak pandai..masak tak pandai..jahit tak pandai..bercakap ngan orang pon tak pandai..
Wednesday, September 12, 2012

jamuan raye di tempat keje



minggu lepas ade jamuan raye kat tempat keje..aku and my other labmates jadi tukang hias/deco..idok le berdeco mane..simple2 je la..sempat la jugak aku belajar anyam ketupat gune ribbon and daun kelapa..naik kejang rasa tangan belajar anyam punye pasal..tapi berbaloi2 jugak la sebab aku berjaya jugak jadikannya menjadi sebiji ketupat..heheh..


siap letak ketupat kat siling..;p

rabi,madi,wawa

nampak tak ketupat palas kat ranting2 tu?hehe

tangan tak sempat nak wat bentuk love, kak jah dah snap gambar..huhu

hadiah pakaian terhebat

majlis bermula

kak sam tengok tempat lain..kak jah malu

akhirnye posing jugeee

yang ni pantang sua kemre..;p



the foodssssssss

menu minggu lepas


memang aku ade berazam nak masak tiap2 hari..tapi ade jugak hari malas menyebabkan aku beli je kat pasar..or sebab aku tak brape sihat..memang tak masak jugak la..or hujung minggu ade open house..tak masak jugak la..hehe..golongan ibu2 mesti la nak family makan hasil air tangannya kan..begitulah keinginan aku pon..

ayam goreng kicap halia

tom yam udang

ikan goreng malas

masak lomak kurang santan

ikan kerisi sweet sangat

kailan taucu

itu je gamba yang aku snap..ada yang tak snap sebab lepas masak terus makan sebab lapar sangat2 sampai lupe dah nak snap dulu..;p


Monday, September 10, 2012

separuh lagi



lagi separuh gaji x dapek yang bulan lepas punyo..copek2 la masuk gaji oiii..eden dah tak tau nk korek kat mano dh ni..dududu