Pages

Friends

Followers

Tuesday, August 28, 2012

seminggu ghayo!




Selamak Haghi Ghayo semo!(kecek klate setelah seminggu beraye di klate)

tahun ni ambo berayo di klate..turn balik klate plok taung ni..ambo lah hok seronok tahap gaben!..tok laki ambo semestinye sedikit sedih tapi setelah dipujuk akan beraye aidiladha di joho i'Allah..dia sedikit lego..ish2..

seperti biaso..ambo akan letak gamba lebih berbanding menulis..x tau bakpo..mood ambo untuk berceloteh adalah kureng sejak bekerja..oleh sebab nk update jugok blog, ambo pong letok la gamba lebih skek..lets the pic speak out lah..

ini adalah keluarga manshor..bukan keluarga iskandar..;p

ini keluarga halmey..sebab balik klate..ambo pilih hijau pas..en berg menepati tema..lengkap kopiah putih..;p

suami and anakanda tercinto..

mok,syahir,abah

syahir kesayangan..setiap kali suapkan nasi untuk dio ambo mesti sebok..lahir sebagai OKU..down's..takpo dik..janji syurgo untukmu..

rayyan dapat bertatih rayo ni..excited dio dok kejar adik ambo si syahir..-_-''

en berg junior

rayo keduo ambo pakai kale biru..en berg x sey doh berbaju melayu..pakai t-shirt nga jeans jah..lagi senang nok jaley2..rayyan pong samo..




ambo berayo 4 hari jah..selebihnyo dok dumoh..terlenggok tengok tibi..haha..pastu hari khamis nga jumaat g besut sebab sepupu en. berg nikoh..hari jumaat bertolok balik ke bangi nga PIL and BIL..

hari jumaat ambo g bekwoh pakai seluar..hehe..en berg beli jersey Red Warrior ko rayyan..

gewe ambo..setio nga MU dio..lo ni ambo sokong Manchester City..ambo sajo nak jadi noisy neighbour gewe ambo...muahahahahahahahahaha


p/s: tahun ni aku tinggal puasa 2 hari jah..alhamdulillah..


Thursday, August 16, 2012

borong coklat di Beryl's



pernah tak pergi kilang coklat Beryl's dekat sri serdang? aku ni first time pergi situ..biasa beli kat kedai je coklat2 ni..tu pun aku beli coklat jenama lain..member2 aku ni semangat nak memborong coklat sempena raya..aku beli sejenis je..tak berbajet la plak untuk borong coklat..huhu

the chocolate factory


untuk permulaan adalah malu2 nak bergamba..so ayu sket

wawa pong sama..;p

pastu dah tak ingat orang sekeliling dah..haha

selain coklat, Beryl's pon ade jual ais krim jugak..tapi kitorang tak beli la sebab puasa..kalau tak puasa konpem serbuuuuuuuuu..

replika coklat..sebok je lembu kat belakang..;p


kiss lembu..konpem suami aku tak jeles..;p



ramai sebenarnye yang pegi..tapi sebab aku and wawa yang siap awal..so kitorang je la yang paling banyak bergambar..kak jah the photographer tak nak masuk gamba..beliau nak jadi tukang snap je..so kitorang je la model2nye..muahaha



p/s: selamat menyambut hari raya everyone..^_^


majlis khatam al-quran




Hari selasa lepas..aku join majlis khatam Al-quran..memang kat tempat aku keje ni, kalau bulan puasa ada tadarus al-quran..so, hujung2 bulan akan dibuatlah majlis khatam quran..pastu ade ceramah agama skali..

semua berpakat pakai jubah..aku pakai jubah pinjam..hehe

k sam, rabi, wawa, aku, k jun, k engku, k hanisa


dalam majlis ni ade sorang je lelaki..cameraman kat belakang tu..;p

air 30 juzuk

k ila,k sam,wawa

wawa punye style posing..'peace' xleh tinggal..hehe

rabi and me



p/s: kitorang dok atas lantai dari 8.30 pg-2.00 ptg..terasa leper skejap bontot..eh..hehe..


Wednesday, August 15, 2012

oh yes..turun lagi!



berkat puasa..berat turun lagi jadi 55kg..

tayang double chin yang sedikit berkurang..;p

tapi dah nak dekat raya la pulak..
tak dapek la nak capai target 50 kg..

tapi alhamdulillah la jugak sebab berat nak jugak turun..
daripada tak turun langsung..lagi haru biru..



p/s: mengikut pengalaman aku yg b'usaha turunkan berat badan ni..aku tak makan roti..makan nasi tapi jumlah yang agak sedikit..

dulu makan roti..berat tak berapa nak turun..tapi depends orang jugak la..badan lain2 kan..


Wednesday, August 8, 2012

dengki manusia



kadang-kadang..orang yang menyakitkan hati kita..meng'kondem' kita..sebenarnye dengki dengan kita..dengki dengan kelebihan yang kita ada..

dan kerana dengki..ada yang akan cuba untuk mengatasi kita..mencari kelemahan kita..sambil menyakitkan hati kita..sampai akhirnya kita jatuh..


iftar adik beradik

tuan umh kecik

 the makanans..i tak sempat snap the dessert and drinks..huhu

 sotong portugis

 cencaru sumbat..kerabu ikan bilis..lemak labu

 adik no 3..pok we

 adik no 5..mie ..and maryam

 posing la konon ni..;p

 adik ipar..en berg..rayyan..pokwe

 rayyan si bulat
 anak aku tak suka tengok kemre pada masa sekarang
 maryam suh ambik gamba dia
 baju putih tu dah tak sabar nk buke..huhu
 lambatnye azan..;p
the CHEF yang kepenatan..sori yah..ni je gambar u yang i ade..huhu


Friday, August 3, 2012

kembar hijau

salam jumaat..

hari ni rasa sangat pening sebab bau sampel halia kering..semalam bau halia fresh sangat la best..hari ni bau dia dh lain macam..rasa mcm nk muntah pun ade..adoyai..@_@

hari ni dengan tidak dirancang-rancang dan tidak semena-mena..lima anak dara+mak dara terpakai baju kale sama..'kita hanya merancang..tuhan yang menentukan'..*kata-kata tiada kaitan*


my labmate

macam rombongan cik kiah..hoho..aku tak sure kenapa kepala aku terteleng sedemikian..mungkin sebab pening bau halia kering..gagaga..

ok lah..itu saje..tak larat nak merapu..pening..
Wednesday, August 1, 2012

keluarga iskandar

pic google



sekarang setiap hari selasa pukul 10 mlm konpem aku tengok sitkom ni..astro prima..aku ngan en berg tiba-tiba jadi penonton setia cerita ni..aku rasa seronok tengok cite ni..tak tau kenapa..tapi sukelah..hehe..;p