Pages

Friends

Followers

Wednesday, July 25, 2012

mengungkit


kurang suke terhadap orang yang suke mengungkit kebaikan yang telah dibuat terhadap kita

i know it..and u don't have to mention about it
Tuesday, July 24, 2012

sakit selepas sihat

salam ramadhan

minggu lepas, 2 kali aku g klinik swasta..dua2 klinik cakap aku gastrik..tapi lepas makan ubat, aku still tak selesa nak bernafas..last2 g klinik kesihatan(klinik gomen)..nurse check tekanan darah..

tekanan darah aku naik rupenye..148/88..tinggi la untuk orang semuda aku..**muda la sangat**

pastu aku cakap la aku lenguh2 kat blakang leher..jantung rasa denyut laju..Doc tengok leher aku takut tiroid..bukan..Doc suh wat ECG test(yang check jantung tu)..normal..alhamdulillah..pastu Doc cakap aku maybe hypertension..

aku pon terfikir..oo..patut la time aku gelak2 macam ok la pulak aku bernafas..tak semput2 pon..

so sekarang aku kene slalu happy la kot..problem tu tak leh fikir sangat..sebab nanti aku susah nak bernafas..

tapi yang pasti aku kene setiap hari makan ubat angin..sebab gastrik..

sebab sakit selama 2 minggu..berat turun jadi 56..hehe..lagi 6 kilo nk 50..minggu lepas still 58..minggu ni 56..turun 2 kilo..ok la tuh..;p






p/s: anggap sakit sebagai musibah..penghapus dosa2 lepas..sebab tuhan nak bagi nikmat yang lagi baik di masa hadapan..i'Allah..hehe..

Wednesday, July 18, 2012

pagi yang hening



pagi-pagi bawak rayyan jalan2 kat tasek cempaka,bangi..bagi kaki dia kene embun rumput..nak suh cepat jalan..ikut petua orang tua..;p


hot and roll


kanak2 ribena..rabi and wawa..hehe..(labmate)

Tuesday, July 17, 2012

sihat sebelum sakit

aku ni jenis yang tak berpenyakit sangat..demam pon jarang..stakat badan berangin tu biasa2 je la bagi aku..boleh dikatakan aku ni golongan sihat dan normal la..;p

tapi,

sabtu malam lepas dekat kol 11 malam aku tiba2 sesak nafas..tibe2 je..rasa macam nak MATI..ya Allah..takut gile..aku mintak en berg sapu minyak angin..sampai sendawa2 en berg urut aku..aku tak sendawa pon..dalam bapa minit ntah en berg urut aku..sampai sakit2 jari tangan dia urut aku..sampai la aku sendiri sendawa ''burrrrpppppp''..terus la aku lega sket..pastu terus peluk en berg sebab takut..aku ingat ajal dah nak sampai..nauzubillah..huhu..

esok pagi bangun aku rasa tak sedap lagi nak nafas..rasa tersekat-sekat lagi..rasa jantung berdegup kuat gile..tangan ketar2 macam kene parkinson..rasa macam tak sihat sangat2..terus g klinik..rupa-rupanya aku kene GASTRIK..angin dari perut naik ke atas memenuhi ruang kat paru2 aku..sebab tu aku sesak nafas..

bila tau kene gastrik aku rasa lega sket..ingatkan kene penyakit lagi teruk..nauzubillah..takutnye aku tuhan je tau..

sekarang pon badan aku masih sakit2 and still berangin gara2 sesak nafas yang teruk haritu..

mujurlah tuhan bagi peluang lagi kat aku untuk hidup kat muka bumi ni..alhamdulillah..

Friday, July 13, 2012

sudah settle!

pic google

hari ni aku beraya..sudah settle marathon puasa ganti..hehe..mujur la sempat abiskan..klu tak berfidyah bagai la aku kalau tak sempat..rasa lega gile..alhamdulillah..selamat hari jumaat!
Friday, July 6, 2012

rayyan and his new things

i'm not his new thingy..;p


beria anak aku minum air..benda baru la katakan..sampai buncit perut yang sememangnye buncit tu..heheh..


first gym..pak ngah and cik ngah bagi..TQ so much syg2 ku..:')

cak!!!
hehe..