Pages

Friends

Followers

Friday, April 27, 2012

aku



aku yang serba kurang
selamanyakah akan kurang?

aku yang macam bodoh
selamanyakah akan diperbodohkan?
Monday, April 23, 2012

gadis dan bunga

 xleh rotate




GADIS la sangat..;p
aku suke bunge dalam bekas kecik2
bajet kiut
 

Friday, April 20, 2012

food untuk kesayangan



semalam baru aku stat balik main masak2..b4 ni asyik makan yang kedai masakkk je..kadang2 sebab penat..kadang2 sebab malas..hehe..en berg ngidam nak dinner makan asam pedas..

asam pedas ikan 'kerongan' klu ore klate speaking..bahasa malay is cencaru..;p
kangkung goreng..ikan kering..siap!

 dinner for rayyan..baby bolognese sandwiches..rayyan suke!
resepi ade kat blog adinda i..



food rayyan harini..:)



Thursday, April 19, 2012

incident pagi

pagi tadi bangun tdo tibe2 jari tengah tangan kanan rasa sakit..xleh lipat..x tau la aku wat ape malam tadi..still merah n bengkak sampai sekarang..

pagi tadi bangun lambat..pegi keje lambat..sampai ofis lambat..kebetulan hujan lebat odw g keje..

odw pegi keje, radio kete tiba2 mati and ketiga-tiga lampu break tak nyala..redha lah aku..

kat tengah jalan, ade sorang lelaki india kereta toyota altis marah kat aku sambil tuding2 jari dalam kete dia..sebab aku tak bagi dia menyelit depan kete aku..hehe..dah la jam pagi tadi..aku wat bodo je..dia makin marah dan terus berusaha selit jugak masuk depan kete aku..haha..last2 aku bagi..rela la dia nak biarkan kete dia calar asal dapat pintas aku..marah punye pasal..kete je besar tapi otak kecik..tak nak la aku jadi bodo mcm tu..mengalah je la..

rindu weh kat budak ni..tak sabar nak balik..lambat nye petang..huhu




p/s:klu terjadi benda2 tak best..mesti aku terfikir..aku ade wat salah ape ni?
Wednesday, April 18, 2012

bday rayyan ke 10 bulan

dear rayyan,

sempena besday rayyan ke 10 bulan harini, ibu dengan ikhlasnye bangun kol 5 pagi untuk masak food rayyan..;p

sup ayam, nasi dah jadi bubur, mango (siap ade pencuci mulut gitu)

and untuk dinner, dengan rajinnye ibu masak lagi untuk rayyan..tapi simple la cket..sebab simple cket,rayyan pong makan cket..(-_-")

oat+mango

tengah pk nk bc paper ke nk bc majalah midi..midi?

luv u so strong sayang
semoga sentiasa comel dan sihat selalu


with luv,
ibu
Tuesday, April 17, 2012

suspek anemia n susu formula

rayyan demam lama aritu..and demam dia on off..aku and en berg risau..g klinik kesihatan..pastu doc cakap rayyan suspek anemia..g hospital serdang untuk pemeriksan lanjutan..sehari kat hospital tunggu turn lama gile..doc cakap hb rayyan 7.9..klu normal 10-12..kurang darah merah..anak aku kurang zat besi ke?sbb maknye kurang minum susu ke??huhu


doc bagi acid folic and multivitamin syrup kat anak aku suh mkn..terus dia jadi minum susu dengan banyak and stok susu cepat habis and aku tak sempat dah nak topup!

dengan rela tak rela aku terpaksa membeli susu fm..aku beli brand dumex(dupro)..tak tau ok ke tak..

aku yang serba kurang..tak dapat nak tunaikan impian nak bf rayyan sampai setahun..;(

p/s:rayyan umur 9 bulan baru tergerak nak beli termometer..mak aku beli dua kotak susu anmum suh aku minum..ambek!
Wednesday, April 11, 2012

nasi ayam baby

berjaya gak buat..resepi ambik kat blog adik aku..senang bangat..nak wat stock ayam je lama sket..3 jam..rayyan makan la jugak..tapi tak pandai sangat nak makan nasi lekit2 ni..sangat slow dia makan..aku menyuap ni jenuh menunggu..budak baru blaja katenye..tapi klu aku suap ayam,laju plak dia telan..

nasi kale stock aym..lupe nak letak kunyettt..(-_-")

sedap bah!
Tuesday, April 10, 2012

demam dan tua

risau kat anak..aku plak yang demam..semalam kat lab aku dh rasa sakit badan..masa drive balik dari keje aku rasa kepala berdenyut2 and kaki lenguh2..

bile en berg balik..dia tengok aku tengah berselimut herot terus ajak g klinik..

result:
memang demam
darah naik..maknenye kene darah tinggi 150/90..tinggi kan??
doctor ingat umo aku 30-31..huhu
doktor bagi aku mc..yeay!

tgk pic ni..memang patut doktor tu cakap aku umo 31 kan..
kurus pliss
T_T


p/s:esok cuti lagi..hehe

Monday, April 9, 2012

aduh sayang

dah seminggu baik dari demam..tp dah seminggu lebih jugak bujang i ni batuk2..x ilang2..stim pon kluar hingus je..dah 2 hari muntah kol 4 pagi..risau la plak..malam ni g klinik lagi la gamaknye..tak senang bontot eh aku kat lab ni..teringat anak..adoinye la hai..