Pages

Friends

Followers

Thursday, December 22, 2011

agggiii

momy: rayyan nak ape?
rayyan:agiiii..(susu)

momy: rayyan nak ape?sebut ape td?
rayyan:agggiiiiiiiiii..



rayyan 6 month

tu je yg dia pandai jawab..hehe..luv u syg..

truth

Macam mana kau boleh yakin dengan Tuhan kalau kau sendiri tak nampak Tuhan tu? Dalam perkahwinan..nombor satu Tuhan..nombor dua..suami.

Blind faith..mula2 buta..lama2 kau akan percaya..sebab once kau percaya Dia,Dia akan take care kau.Sama lah macam institusi perkahwinan ni,kalau kau tak mampu nak percaya 100% dengan suami itu tandanya kau tak percaya dengan hukum Tuhan.

cursing malay
Tuesday, December 20, 2011

terjakun sekejap

tadi godek2 facebook..wall fb aku jadi cenggini..



comel jugak..mcm blog plak..siap ade header segala..hehe..aku baru tau jah..;p

a letter for maryam

arini 20122011

dear my cutest maryam



tahun lepas tarikh ni momy n ayoh nyoh tgh tgg kat luar wad..berdebar tunggu ummi maryam nak keluarkan maryam dari perutnye..

momy sempat tengok maryam yang ade darah lagi tau..and u are sooooooooooooo cute..adorable..rasa nak nangis pon ade tengok maryam masa tu..sebab maryam is the first anak buah momy..

HAPPY BESDAY CAYANG..SEMOGA JADI ANAK YANG BAIK UNTUK UMMI N WALID..DENGAR CAKAP UMMI TAU..JANGAN NOTTY2..MOMY CA....YANG MARYAM..:)


bernasi arab..manyak sedaplah

ahad lepas ade aktiviti makan2 ngan family..mak abah and adik2 ana datang KL lah..dah lame x gather2..syukur alhamdulillah..seronok flak rase..kitorang fegi makan kat nasi arab SABA, Cyberjaya..ana tak fernah pegi cyberjaya..dlm otak ana fikir cyberjaya ni bandar bz..rufenye sunyi je..ade la mcm putrajaya jugak rufenye..tapi lagi sunyi kot..banyak bangunan2 gomen lah..

ana pon first time makan nasi arab kat SABA ni..ramai gile orang..masyaAllah..floor bwh fenuh..so kitorang kene makan dekat 2nd floor..

besar portion dia..ana share je ngan en berg..manyak sangat lah

lamb steam


sambal..pedas gile..boleh cirit virit kalau makan vanyak2..;p

salad..dah nak habis baru teringat nk amik gamba..beh gak makan ngan nasi..hilangkan muak..

air ana order..mix fruit..peqqqat gile..adik ana si ibu hot suke

rayyan bersama pemain MU..;p

bonda n ayahanda..abah syok sangat makan nasi sampai x prasan nasi melakat kat bawah bibir
tu ha..

adik n adik ipar


si budak kecik ni sibuk nak makan jugak

x leh makan..minum air pon jadi la..;p

''momy..nak lagi...''

sedap la jugak nasi arab dia..x muak sangat pon..harga sepinggan RM15-20++..puas hati lah..lauk byk..serve cepat..

yang lagi 3 orang adik ana kat umah ibu hot..sebab adik ana yg bongsu si cahir tu tdo..si abg2 kene jaga..nak kejut tak boleh sbb takut dia ngamuk..kesian kat abg2nye xleh ikut..hehe..

haih..x puas rasa dok ngan family ramai2 macam ni..tak sabar nak tunggu hujung bulan ni..en berg cuti..kitorang nak balik klate..i'Allah..wiiiiiiiiii~~~^_^


Wednesday, December 14, 2011

penat weh



penat weh..lepas beranak ni stamina aku x kuat la..+ bdn still gemok..gerak ke situ ke sini sket dah mengah..

semalam rayyan x sehat sgt..seseme..so smalam dia tdo asyik sedar2..aku pong mcm x tdo la..br nak terlelap dia bgn..dia tdo aku plak xleh tdo..and skarang dia suke tdo meniarap..mentang2 dah boleh niarap..tdo pon nak meniarap..eksaited yang terlebih sudah..

muka nak bersin

lega dah bersin

pagi tadi kol 9 pg sampai kol 11 pg aku g ajar tuisyen..pastu lari2 g klinik utk check up rayyan..pastu lari2 balik umh ''tingkat 5 xde lift tapi tak kurus2 pon'' sebab lapar tak makan dari pagi..aku ni jenis x boleh hidup klu tak breakfast..tapi bile dah keadaan yang terpaksa..boleh hidup jugak rupenye..;p

sampai umh..letak rayyan..letak beg..lari2 masuk dapo..panas kuali..wat lempeng..

lempeng sayur orang kelaparan

aku ni suke masak cincai2 karut2..orang tak wat..aku wat..tapi untuk aku je la makan..klu en berg mesti xleh terima klu pelik2..aku die hard fan lempeng..wat la lempeng ape2 pon..kompem aku makan..lempeng tu aku letak sayur dan ikan bilis kononnye untuk gizi seimbang..hua2..

dah la..nak tdo kejap..heaven jgk jd jobless mcm aku ni klu di fikirkan untuk harini je la..hehe

zzzzzzzzzz


Monday, December 12, 2011

new view


my new view

alhamdulillah