Pages

Friends

Followers

Monday, October 31, 2011

self confidence

naik dan turun..
Tuesday, October 25, 2011

beringat

jika anda sedang berak..sedang masak2..sedang jemur kain..atau sedang apa-apalah..dan anak anda tidak berada pada pandangan anda..dan tiba-tiba terdengar suara anak anda menangis @ menjerit @ membuat bunyi-bunyian yang semacam..segeralah meluru ke tempat anak anda berada..jangan wat x tau @ tangguh2..

sebabnye

tadi..aku tinggal la rayyan sorang2 sekejap..aku nak buang air..masa tu dia tengah leka tengok tv..tiba-tiba bunyi suara rayyan macam semacam je..tak nangis tapi..cepat-cepat aku kluar bilik air..rupenye muka dia dah tertutup rapat ngan kain..terkejut aku..mujur tak lemas..

haih rayyan..berdebor momy!

sudah muat



aku baru je try baju kurung zaman kurus-murus dulu..dua minggu lepas aku dah try tapi still ketat gelemat espeselly kat bontot..tapi hari ni bila aku try dah loose sket..kire dah boleh pakai tapi still macam pakai baju kurung moden..ngeee..


umah aku xde penimbang..tak terbeli sampai sekarang..jadi aku gune inisiatif lain la..try baju and sluar zaman kurus..rasa bersemangat plak nak berusaha untuk kurus..hehe..chaiyokkk!!


p/s: kredit for breastfeed..^_^
Monday, October 24, 2011

makanan 'SIHAT'

ce teka buah ape ni?



pic di atas ialah jambu batu..yang dah dijeruk dan diwarnakan..dasyat buah zaman sekarang..walaupun tau makanan ni tak sihat tapi aku makan jugak..adik aku beli kat perak..RM5 sejibik!!!

petang tadi aku tanya la en berg dia nak makan nasi ke tak..dia cakap tak nak sebab dah kenyang makan berger m'sia(pau sambal) yang agak besar saiznye dibeli di kedai mokcik depan rumah..tapi kol 9 lebih tadi tiba2 request nak makan megi sebab lapar..

mi cintan perasa asli

sangat SIHAT makanan orang zaman sekarang..(-_-")
Sunday, October 23, 2011

bubur labu

harini teringin nak makan bubur labu..biasa makan pengat @ sira labu..tak pon masak lemak labu..labu masak air..

senang je..untuk orang pemalas macam aku ni..aku just rebus labu sampai lembik..kacau sampai hancur..letak gula secukup rasa..lagi best klu letak brown sugar @ gula melaka..pastu garam siket..pastu letak sagu jugak..lagi best klu letak biji nangka (ala..mcm onde2 tu)..tapi sebab malas nak wat..aku letak je sagu..hehe

bubur labu

yumss!


p/s: mcm makanan baby2 plak kan..klu nak bagi baby..jgn taruk gula garam ye..mak baby xpe..heh

keje org byk masa lapang




aktiviti mari bergamba

rayyan nampak seblah mata je

okeh..gamba rayyan nampak mata dua2 belah tapi tak nampak mulut

ok..sket lagi

yea..nampak rayyan..;p


p/s: byk masa betul org xde keje ni kan..


hampeh

oh..teringat hari semalam..tengahari..lepas test..aku kuar dari bangunan tempat aku interview..dia bagi break for lunch..

tiba-tiba datang dua orang hamba Allah perempuan datang tegur aku

hamba Allah: intebiu ke kak
aku: a ah
hamba Allah: dah habis ke?
aku: belum..pasni sambung lagi

terus hamba Allah tu hulur voucer..nak stat promote kat aku pasal MAYFAIR..**tau la aku gemuks..huhu**promote bukan main..spa murah..urut murah..facial murah..detox murah..and yang paling ditekan kan booking murah..30 hengget je..

dia suh aku isi name,no phone..t/tangan..seme2 la..siap bagi dua keping voucher tu kat aku..aku tak berpeluang pon nak cakap tak nak..aku ingat kan dia nak bagi free je voucher tu..bukan main lagi ayat dia cakap nak BAGI voucher tu kat aku..free for 1st trial..aku tak tau plak kene bayar terus RM30 tu..untuk booking la kononnye..

lepas aku isi seme2 tu baru dia cakap kene bayar..TEKEJUT la aku..dua keping dah 60 hengget aku kene bayar..bukan aku nak sangat pon sebenarnye..silap aku tak alert pon pasal booking tu..

tapi sebab aku rasa macam dah TERKENA ngan si penjual tu..aku cakap aku tak jadi nak ambik..ape lagi..dia cakap la aku dah isi form tu..jadi aku kene la amek..pastu aku cakap je aku tak nak..potong je nama aku tu..dia tak puas hati..promote lagi kat aku..aku dah memang xnak dengar dah masa tu..tolak mentah-mentah..wat muka nak marah..terus dia mengalah

AMEK KAU..PADAN MUKA..NAK CARI REJEKI PON CAKAP LA BETUL2 SKET BAGI TERANG..AKU TAU KALAU KAU CAKAP KENE BAYAR BEFORE ISI FORM MESTI ORANG TAK NAK KAN..PANDAI BETUL GUNA AYAT NAK BAGI TUH..HAMPEH

p/s: jgn main2 ngan orang tgh duit ckp2 je mcm aku nih..



Saturday, October 22, 2011

tak dapat terima hakikat



argghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!
muke dah macam mokcik2!!!
STRESS




p/s: kotornye cermin..;p

Wednesday, October 19, 2011

ubat paling mujarab untuk kurus

ubat paling mujarab untuk kurus = patah hati

memang aku setuju betul dengan ubat ni..menjadi..


tapi aku tak nak la kurus sebab ubat ni..kurus tapi merana..

nauzubillah

haih..bile aku nak muat suar saiz 27 ni?suar saiz 26 apatah lagi..
sakitnye hati aku tengok suar berlonggok dlm almari tapi xleh pakai..
n i still wearing suar pegnent right now..
sgt jeles ngan orang yang dah kurus lepas beranak..

nape susah sgt nk kurus nih!!!!!haih
Tuesday, October 18, 2011

rayyan 4 bulan






luv u sayang..:)

Monday, October 17, 2011

SURAH AL-WAQI’AH

SURAH AL-WAQI’AH

Menurut beberapa hadis Rasulullah s.a.w., mereka yang mengamalkan membaca Surah Al-Waqi’ah pada tiap-tiap malam, insya’Allah tidak akan merasai kepapaan. Mereka yang membacanya sebagai wirid, insya’Allah akan beroleh kesenangan selama-lamanya. Mereka yang membacanya sebanyak 14 kali setiap lepas solat As ar, insya’Allah akan dikurniakan dengan rezeki yang banyak. Selepas solat Isyak, ambillah segelas air lalu bacalah Surah Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqi’ah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Dalam hati, niat untuk menjaga kecantikan diri dan kebahagiaan rumahtangga kita. Makna Surah Al-Waqi’ah Ayat 35-38 ialah : “Sesungguhnya, Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa. Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), yang tetap mencintai jodohnya serta yang sebaya dengan umurnya.

Wednesday, October 12, 2011

cis nan



cis nan

dulu2 zaman diet tegar..bukan main tolak benda senang gemok ni..say no to cheese la masa tu..tengok makanan ber'cis' pon rasa nk muntah..x nak makan sebab takot gemuks..skarang bukan main lagi suke..stat suke mase ngandung..dah branak pong aku gile lagi makanan ni..tak main dah nan kosong yang kering tu..camane nk kurussss ni?

say cisssssssssss


p/s: tgh buffer earning..post la entry byk2..gitu ke?hehe


x pernah habis

satu-satunye novel yang dibeli tapi x pernah baca sampai habis..;p

wordless wednesday


pic google
Monday, October 10, 2011
Sunday, October 9, 2011

kene pecah

umah jiran seblah umah aku kene pecah arini
hilang dua laptop ngan ape ntah lagi
umah bersepah-sepah
mujo la petang tadi kitorang kuar umah tak tutop tv
mesti pencuri tu ingat umah aku ade orang
eeee..takut seyyy
nauzubillah

mujo umah aku tak kene
alhamdulillah
huhu
Saturday, October 8, 2011

negative thinking

setiap kali nak g interview mesti aku pk negative..mesti rasa konpem tak dpt je keje tu..nape negative sgt ni?

model demam




hehe
Friday, October 7, 2011

lempeng dan rayyan


x de kaitan pon lempeng ngan rayyan..hehe

siang tadi aku wat lempeng pisang..


aku je makan..en berg tak rasa nak makan katenye..AKU LAGI SUKE..boleh makan manyak2..hehe..setiap kali wat lempeng pisang konpem buruk la dia punye struktur tu aku wat..aku suke letak pisang banyak2..jadinye lembek la pahtu mule la nak melekat lekit kat kuali..hehe

ok..lupekan kisah lempeng pisang..dah abis dah aku makan..

dari semalam rayyan bunyi batuk2 comel..pagi tadi dia sihat lagi..boleh lagi gelak2..pastu tengahari aku nak stat masak dia tak nak duduk bawah..aku bagi susu pun dia macam tak puas..biasa kalau lepas susu dia tido tapi ni tak..bila aku jamah dahi..jamah leher dia..rasa macam panas je..

pastu merengekkk je..bunyi sayuuuu je..1st time rasa bunyi camtu..aku ngan en berg amik keputusan wat g klinik..memang sah demam..kesian..habis gak la RM30 untuk ubat demam rayyan..3 botol ubat jenis cecair..

ni aku dah bagi makan dah ubat tu..tido dah ponnn


get well soon sayang~~


what's up



tiba2 suke lagu ni
lagu lama
aku memang suke lagu2 old school neh
hehe
dah lama tak post lagu



Twenty-five years I'm alive here still
Trying to get up that great big hill of hope
For a destination

I realized quickly when I knew I should
That the world was made up of this brotherhood of man
For whatever that means

And so I cry sometimes
When I'm lying in bed Just to get it all out
What's in my head
And I, I am feeling a little peculiar.

And so I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream from the top of my lungs
What's going on?

And I say: HEY! yeah yeaaah, HEY yeah yea
I said hey, what's going on?

And I say: HEY! yeah yeaaah, HEY yeah yea
I said hey, what's going on?

ooh, ooh ooooooooooooooooh
ooh, ooh ooooooooooooooooh

and I try, oh my god do I try
I try all the time, in this institution

And I pray, oh my god do I pray
I pray all sanctity
For a revolution.

And so I cry sometimes
When I'm lying bed
Just to get it all out
What's in my head
And I, I am feeling a little peculiar

And so I wake in the morning
And I step outside
And I take a deep breath and I get real high
And I scream from the top of my lungs
What's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

And I say, hey hey hey hey
I said hey, what's going on?

ooh, ooh ooooooooooooooooh ooooooooooooooooh

Twenty-five years I'm alive here still
Trying to get up that great big hill of hope
for a destination
mmh mh

source: http://www.lyricsondemand.com/onehitwonders/whatsuplyrics.html

Wednesday, October 5, 2011

adik teruna i kawen

hari sabtu yang baru lepas aritu..adik teruna i kawen..adik no. 3..tahun ni is tahun ke-3 parents i dapat menantu..3 tahun berturut-turut mok mung!hehe..

kitorang berkumpul kat umah adik aku kat bandar kinrara puchong..majlisnye opkos kat umah pengantin pompuan aka adik ipar aku yang comel tu kat jalan kebun, kota kemuning..

here are the picces from photographer bertangan ketar..sape lagi kalau bukan ibu lepas beranak tak kurus2 tuhhh..i lerrrrr..huhu

hari akad nikah

pengantin tolong isi bunga telor

mak i dengan pulut semangatnye..tu mak i tengah buke kotak coklat..bukan nak isi pulut dalam kotak tu..huhu

mak tok(mak i) and cutey sweety maryam

spupu kecik2 lagi..bosan tunggu majlis tak setat2..heeh

dari kiri..baju belang biru kuning is en berg pangku rayyan..next is ayoh leng(pok sdare)..next is abah tok(abah i)

hari bersanding

aktiviti tabur duit..spupu aku nangis sebab tak dapat..lucu

rayyan with his dedy

selamat pengantin baru sayangku berdua..;)

itu je gamba yang sempat aku snap..jimat betul nak snap2 banyak2..padahal bukan gune filem pon kan..hehe

eh
mane gamba jurukamera ketar tu???
*
*
*
*
8
*
*
*
*
8
*
*
*
*
8
*
*
*
*

ni je yang ade..aku crop pong still nampak bulat..deng lah!!


Tuesday, October 4, 2011

demam n srott..srott

en berg demam..dari semalam..skejap kebah..skejap panas..risau plak..

aku plak dok srott..srott sedut air hidung..meleleh-leleh tak nak benti..

risau plak takut jangkit kat rayyan..

rayyan..be strong..huhu