Pages

Friends

Followers

Wednesday, July 27, 2011

ceritera nak bersalin 18 jun 2011

OK..sambung..

Sampai kat hospital serdang..aku masuk wad dulu..ade katil kosong..baring je la rilek2 sbb blm rs sakit pn..nurse check blood pressure aku..agak tinggi..140/95..aku tibe2 kene darah tinggi..memang penuh ngan orang nak bersalin la kat wad tu..disebabkan aku tak sakit lagi..nurse mintak aku duduk dulu kat kerusi sebab ade patient yang baru datang dah sakit2..aku pong g je la duduk kat kerusi..habis basah kerusi dengan air ketuban aku yang kejap2 mengalir..kejap2 mengalir..

pastu ade katil kosong..nurse suh aku baring kat katil..katil no 3..masa tu aku dah rasa sket2 sakit bawah perut..pastu Dr datang check bukaan..Dr pompuan..aku tengok alat dia..dalam hati""o..ada alat ke..ingat kan main intai je..;p"" terasa jugak dia masukkan benda kt aku punye bwh #%@%^&&.. masa tu bukaan 4cm..kene tukar baju pakai baju pesakit..1st time aku pakai baju pesakit..heh..

lama2 baring kat katil tu aku dah rasa dah contraction dah makin sakit..masa tu kol 4 pagi..mula2 bleh lagi baca2 doa..tarik napas dalam2..lama2 makin sakit..makin sakit..nak tarik nafas pn dah tersekat-sekat..Dr dok sibuk ngan patient2 lain yang lagi nak terberanak dari aku..nurse je datang tengok2 aku..

pastu datang la Dr pelatih..lelaki!..halamak..dalam hati je la berhalamak..dia nak check aku punye bukaan sebab nampak aku mcm sakit sangat..sebab sakit, aku redha je lah sape2 pong yang nak seluk aku punye bwh #@$#$%^$^..dia check bukaan dah 5cm..tapi muke mcm konpius2..dia panggil lagi Dr pelatih lain..pompuan..mintak check lagi skali..maka betullah 5 cm..masa diorang seluk2 tu aku dah tak rasa ape2 dah..sakit contraction mengatasi sakit2 lain dah..

pastu ade sorang nurse tu dia kesian tengok aku sakit sangat tapi tak leh masuk lagi labor room..terus dia g booking untuk aku..mekasih la nurse..kalau tak terberanak la aku kat wad tu..bila dah masuk wad bersalin baru la en berg leh masuk teman aku..

dalam 5-10 minit aku dok dalam wad bersalin..aku dah rasa macam nak terberak sangat dah..terus tekan butang merah panggil Dr..Dr pompuan mujurnye..dia cakap bukaan dah full..cepat la pulekk..

OK..masa untuk menerannnnnn

Dr suh aku pegang betis..jangan angkat punggung masa teran..dia suh aku teran ikut rasa tempat dia seluk..before tu dia suh aku teran berak and dia kuarkan air kencing aku gune tiub..aku memang tak rasa ape2..

Dr mintak en berg bagi sokongan padu kat aku masa meneran..pandai gak husband aku bagi semangat..aku tak tau la berapa minit aku meneran tapi tak lama sangat la..dalam kol 9, keluarlah baby kami..baby boy..hilang segala sakit nak beranak tadi tengok baby dari perut sendiri kuar..subhanallah..

Pastu Dr cakap dia nak jahit..eh?aku kene gunting jugak rupenye..punye la tak rasa masa nak beranak tu..tak rasa langsung kesan digunting..sakit contraction mengatasi segalanye mok mung~~

masa kene jahit tu ngilu gak rasa..even dah bius..macam tak pecaye aku dah beranak~~proses nak masuk wad biasa pong agak lambat..sebab aku darah rh negatif..lagi la lambat..nurse wat ape ntah isi2 data nak menyatakan aku darah RH negatif..



itu sajo pengalaman bersalin aku..mujur lah tak susah sangat..alhamdulillah..

ceritera nak bersalin 17 jun 2011

rasa macam rugi plak tak simpan cerite pengalaman nak bersalin kat blog ni..nak cite ke tak..nak cite ke tak..aku malas nak menaip panjang-pangjang sebenar-benarnye..pendekkan je la kan..

OK..dipendekkan ceritenye..

17 jun 2011 (36 minggu)

aku puasa haritu..puasa ape?puasa ganti..aku dan puasa ganti memang tak dapat dipisahkan..huhu..aku buke puase ngan air oligo dan potato bun je..sebab aku nak kene g ajar tuisyen kol 8 mlm..

odw nak g tuisyen tu sempat lagi aku beli jajan sebab aku rasa nak makan benda masin-masin..balik dari tuisyen kol 10 mlm aku wat plak lempeng ngan sambal kicap ikan bilis sbb lapo..

akibat penat wat keje lab..puasa plak tu..pastu g tuisyen..pastu kenyang makan lempeng..aku terus tido..pinggan lepas makan pn aku tak basuh..heh..time ni en berg xde sebab dia dah g men futsal dalam kol 11 mlm..org biasa bersukan xleh nak halang dia punye minat..layankan je la~~

dekat kol 2 pg aku tersedar..perut rs memulas mcm nak berak..bila aku msk bilik air tak berak pn..kencing je..heran gak aku..pastu terpandang la pinggan kotor makan lempeng td..terus aku basuh..masa tengah basuh pinggan tu tiba2 terasa air kluar meleleh ke kaki..laju plak tu..aku dah rasa pelik..aku try bau..x hancing pong..memang sah air ketuban pecah ni..tak rasa sakit pong lagi time ni..

berdebar-debar dah rasa sebab aku tau dh memang nak beranak dh ni..baru nak cukup-cukup 36 minggu dah nk beranak..siyes aku sebenarnye x ready lagi nak beranak sebab due sepatutnye awal bulan 7..aku pong tepon en berg..dia baru siap men futsal..lepak2 lagi ngan kawan2..masa tu kol 2 pagi waktu mesia..;p

sampai je en berg kt umh terus kemas-kemas barang..aku plak sengal..sebelum2 ni kemas barang baby je..barang aku tak kemas plak..nampak gak la muka en berg cuak masa tu..hehe..

tempat yang di tuju.....HOSPITAL SERDANG..



kejap eh..sambung post lain..nak g beranak..eh..berak..:p


tempoh berpantang sudah tamat

arini cukuplah 40 hari rayyan berpantang setelah berjaya melahirkan momynye..terbalikkan perkataan berwarna biru tu..heheh..

rayyan 40 hari

sepatutnye harini aku last berurut..tapi tukang urut ade hal kecemasan pulak..x dapek la berurut harini..x tau la bile bleh berurut ni..

semasa berpantang..selain bertungku dengan tukang urut..mak aku suh bertungku sendiri jgk..aku gune benda alah ni..

bukan bantal rayyan ye anak2..

bes jgk guna benda ni..sape2 yang senggugut tu bleh la gune benda ni time sakit-sakit senggugut..i'Allah bleh hilang..

sepanjang berpantang..muke aku tak berminyak pong..tak cuci muke pn xpe..siyes rasa beh gile..lagi2 tang hidung aku yang selalunye bersinar-sinar sebab berminyak..

nak pantang lagi sebulan boleh??;p

salah satu menu pantang

berat badan aku tak berapa turun sangat lagi..aku target sepanjang pantang ni turun la 10 kg..eceh..tapi..umpama ngigau dalam ngigau la....x berjaya pong!!wat stress aku je target tinggi2..HAMPEH!!

NAMPAK TAK RAHIM SAYA MASIH BUNCIT!!
**Pn Sendayu Tinggi..boleh tak anda jadikan saya duta produk anda?;p**

aku suke rayyan bersandar kat aku cenggini..rasa macam manjenye dia~~
hehe

kepada yang sedang dan akan berpantang..selamat berpantang..saya dah habis dah..hehe


P/S: lepas abis pantang 40 ni ade ape2 lagi kene pantang ke?tiba2 rasa janggal nak makan macam biasa..



wordless wednesday


Tuesday, July 26, 2011

jemuran




tak cukup tempat nak sidai kain rayyan

beskal jadi jemuran

asal bolehhhhh je kan
hehe


mitten n booties




perasan tak mitten(sarung tangan) saya macam besar semacam..dedy perasan tak??(nak mengadu kat dedy la)

ni bukan mitten..ni booties(sarung kaki)..dedy perasan x?

momy cakap mitten semua dh kotor..biase mak tok yang tolong basuh kain..tapi minggu ni mak tok mcm bz sket..jadi dia tak sempat lagi nak basuh kain..

momy ckp dia xleh lagi wat keje basuh-basuh kain tu..lepas abis pantang baru boleh..(alasan je momy tu kan..hee)

momy ckp saya kene pakai jugak booties ni sebab nanti saya cakar muke

booties ni mcm sarung tangan kick-boxer kan dedy?

**tibe2 saya teringat mak dalam cerita katun atashinchi..asal bolehhh je**


jangan marah momy..i luv u..

:p

Monday, July 25, 2011

mood




hari ni mood rayyan ok..sangat ok..muke berseri-seri je..mcm orang nk kawen..**exaggerate**

saya suke kene balut mcm ni lepas mandi..:D

semalam rayyan sangat moody..tak nak dok atas tilam..nak meriba je..lepas susu..susu..susu..susu..pn x elok jugak..rupenye perut kembung..dah la susah nak burp rayyan ni..macam momynye..huhu..aku nak mandi pn x bleh..smalam siang aku tak mandi pn..dah malam baru mandi..persetankan rasa pening x mandi demi rayyan yang moody x hengat..adeh..

pagi tadi mulanye mood dia tak ok sangat..letak atas tilam..tak nak..letak atas toto..tak nak..letak atas sofa..tak nak..last2 aku saja2 letak atas bantal..terus nak tido..boleh panggil AHMAD BANTAL lah..;p

tido atas bantal..nyenyak sudehhh..

mood rayyan ni bergilir-gilir la..moody..baik..smalam moody..arini baik..esok??mintak-mintak la baik..huhu




**bila dah jadi mak baru la tau mcm mane susahnye mak aku jaga aku dulu..try la kalau nk tau..;p

suaikenal

saya bukan sombong tapi pemalu
saya bukan pendiam tapi tak peramah
eh??

tiba2 nak bagitau pasal diri
dah lama x merasa sesi suaikenal

orang kurus

org kate..kalau nak kurus tengok cara orang kurus makan..

memang 90% aku sokong..

cara makan orang gemok ngan orang kurus berbeza..kebanyakan orang gemok x memilih makannye..tibai je semua..makan banyak dan banyak kali..sangat suke yang berlemak dan bersusu penuh krim..lepas makan nasi boleh lagi tibai roti berkeping-keping bersama air manis2 yang sejuk berais dan menyamankan..

jarang sangat2 la nak tengok orang kurus makan banyak..ade tetap ade..bukan xde..pastu ade yang jenis memilih makan..lepas makan nasi dah xleh makan ape-ape dah..perut dah full..minum plak air suam,limau suam,barli suam..kalau makan plak..nasi dengan sup..ikan bakar..ulam2..tapi ade je yg suke lemak2..bukan xde..hee..

orang kurus ni suke sangat bercakap pasal nak naikkan berat badan..padahal aku tengok badan dah ok dah..TAPI BILE TIMBANG BERAT NAIK SEKILO DAH RISAU..pastu suke sangat cakap dia makan banyak..part ni kadang-kadang buat aku nak marah..contoh:

A)bukan main lagi selera dinner dia nasi goreng kampung lah,nasi goreng itu..nasi goreng ini..mee goreng..bla..bla..bile nak start makan mula la ajak sekampung makan ngan dia..memang bagos cara dia..tapi aku pernah jadi mangsa..dah la aku jenis pendiet tegar..dinner aku roti@biskut cicah kopi@milo pns..pastu dia ajak aku makan..mula2 aku layankan je tapi lama-lama macam nak suh aku gem0ok plak..tiap2 hari ajak aku makan ngan dia..last2 aku yang kene habiskan..dia makan setoet..setoet je..ITU YANG KAU KATA MAKAN BANYAK?

B)ade plak yang dari pagi tak makan..bile nak dinner orang lain pesan yang light2 je tapi ngkau order menu banyak dari orang lain..pastu cakap..nape orang lain seme mkn siket2 and diet2 ni?dia je makan banyak..WAKLU..orang lain dah ntah keberapa kali nak makan..ko dinner baru nak makan memang la..

aku perasan..orang kurus ni rajin betul puasa..aku siap kene bayar fidyah sebab tak habis ganti puasa..camane ni?

orang kurus ade time2 dia tak lalu makan..xde selera..bukan sebab sakit ke ape..tapi tak selera..rela la puasa sebab tak selera nak makan..bagus kan?sebab tu dia KURUSSSS derrr..




P/S: aku sebelum mengandung memang type standard size..tapi lepas beranak ni tak kurus2 lagi..x hawt laaaaaaaaaa...mak jadi beremosi tau..huhu
Sunday, July 24, 2011

perkembangan bayi pada usia 1 bulan


Bayi anda menegakkan kepalanya

Sekarang, otot leher bayi anda semakin kuat sehingga membolehkan dia menegakkan kepalanya untuk masa-masa yang singkat. Dia juga boleh mengangkatkan kepala untuk beberapa saat apabila meniarap atas perutnya dan mungkin boleh menoleh dari sisi ke sisi. Dia mungkin juga boleh menegakkan kepala semasa berada dalam kerusi bayi di dalam kereta atau semasa dibawa berjalan dengan alat pembawa bayi, pada bahagian hadapan maupun belakang. Dia boleh melakukan semua ini terutama sekali jika mendapat banyak galakan dari anda dan anda ada menyediakan tempat baginya merehatkan lehernya yang direka khas untuk membantunya bagi tujuan ini.

Meneroka tangan dan kaki

Semasa kelahiran, bayi anda tidak memahami yang lengan dan kakinya adalah sebahagian daripada tubuh badannya. Sekarang perubahan akan berlaku apabila bayi mula meneroka badannya. Bahagian yang mula dijumpainya ialah tangan dan kakinya. Anda boleh menggalakkan sifat ingin tahu bayi anda dengan mengangkatkan tangannya tinggi atas kepalanya dan menanyakan dia ‘Besar manakah bayi ini?’ atau dengan mengulangkan puisi berima dan membilang-bilang jari kakinya.

Belajar menenangkan diri

Bayi amat gemar menghisap. Mereka perlu menghisap. Sebenarnya, anda akan mendapati bahawa puting berkesan untuk membantu bayi menenangkan dirinya sendiri. Sekiranya tak ada puting, bayi mungkin mendapatkan ibu jari atau jari-jari lain untuk dihisap.

Lihat siapa yang bercakap pelat sekarang

Bayi anda yang berumur satu bulan mungkin sudah boleh membuat bunyi berdeguk, bunyi-bunyi manja, berdengus dan berlagu untuk melahirkan perasaannya. Pastikan anda juga membuat bunyi-bunyian manja dan berdeguk bersama-sama, sambil bercakap berhadapan dengannya. Setengah bayi juga sudah mula ketawa berdekah-dekah seawal ini. Walaupun anda sedang membuat kerja, dia tetap gembira mendengar suara anda dari seberang bilik. Dia akan merenong muka anda lebih lama sekarang.

Walaupun bayi anda sudah boleh mengecam muka anda dari usia beberapa hari lagi, pada penghujung bulan pertama ini dia mungkin akan dapat menunjukkan kebolehan ini. Sebanyak separuh daripada bayi pada usia ini mula menunjukkan kebolehan mengenali ibubapa mereka secara jelas: mereka menunjukkan reaksi yang berlainan kepada mak and ayah daripada orang yang tidak dikenali. Bayi anda akan berhenti menangis dan terus bertentang mata dengan anda; setengah bayi di usia ini sudah mula senyum apabila mereka melihat ibubapa mereka.

Bayi mendengar dan sukakan musik

Memandangkan bayi anda berjaga untuk masa yang lebih panjang di siang hari, anda boleh menggunakan masa-masa ini untuk merangsang perkembangan derianya. Cuba nyanyikan puisi berima atau mainkan musik untuknya. Bunyi loceng angin atau detikan jam juga akan menghiburkan bayi. Lebih bervariasi hidangan anda, lebih kaya akan impaknya. Dengan tidak disengajakan, anda akan memerhatikan anak anda menunjukkan keseronokan yang lebih terhadap satu seleksi berbanding yang lain sebaik sahaja dia memperoleh kemahiran untuk membezakan kegemarannya.

Mata boleh mengesan pergerakan objek sekarang

Apabila sudah pandai berfokus dengan kedua-dua belah mata, bayi anda sudah boleh mengikuti objek yang bergerak, iaitu satu perkara yang dia sudah melakukan untuk masa-masa yang singkat dari kelahiran lagi. Kelentong biasa yang digerakkan di depan mukanya akan selalu memegunkannya. Atau anda boleh bermain mata-ke-mata dengan menghampirinya dengan dekat dan mengerakkan kepala anda dari sisi ke sisi; selalunya pandangan matanya akan tetap tertumpu kepada mata anda.

Kedai penuh dengan mainan khusus untuk perkembangan bayi, namun begitu anda juga akan berjaya dengan hanya menggunakan objek harian yang terdapat di rumah. Lalukan keranjang berkilat atau senduk plastik yang berwarna terang dari sisi ke sisi di depannya. Kemudian lalukannya dari atas ke bawah. Ini harus menarik perhatian bayi anda, walaupun dia belum lagi boleh mengikuti pergerakan dari atas ke bawah dengan baik untuk tiga bulan lagi.

Adakah bayi saya berkembang secara normal?

Harus diingat bahawa setiap bayi adalah unik dan akan mencapai peringkat-peringkat pencapaian kognitifnya mengikut masa dan jadual mereka tersendiri. Ini semua hanya merupakan garis panduan am mengenai potensi yang boleh dicapai oleh bayi anda -- jika bukan sekarang, mungkin tidak lama lagi.

Dan sekiranya bayi anda dilahirkan pramatang, anda mungkin mendapati bahawa dia memerlukan masa yang lebih lama untuk melakukan sesuatu yang telah dapat dilakukan oleh bayi sama usia dengannya. Sebab itu, anda harus mengukur bayi anda berdasarkan usia yang telah diubahsuai, bukan usianya mengikut kronologi. Jangan bimbang. Kebanyakan doktor menilai perkembangan bayi pramatang berpandukan tarikh dia sepatutnya dilahirkan dan menilai tahap pencapaian kemahirannya dari tarikh itu.

sumber: babycenter

kuih berpantang

sepanjang berpantang ni..aku suke sangat mkn kuih ni..

apam bakar

pernah makan x??

ala-ala pancake kan??lagi pon bukan byk jenis kuih pong aku bleh mkn..kalau tak pantang pong aku memang suke kuih ni..tak tau nape..rasa dia bukan la sedap manis lemak ke ape pn tak..cume rasa lada hitam tu yang wat aku suke..i loike~~

sape nak wat ni resepinye..aku tak penah wat pong..google sajo..heh..


Bahan2nya2.
1 paket tepung beras (500gm)
1 senduk tepung gandum
1 1/2 cawan gula
2 mangkuk tapai ubi
1 paket mauripan
1 senduk nasi
1 sudu kecil serbuk lada hitam
1 biji bawang merah
1 hiris halia
1 hiris lengkuas
1 batang umbut serai

** daun pisang dipotong kecil (untuk membakar kuih apam, supaya tidak lekat dikuali)

Cara2 membuatnya :
Tepung beras dan tepung gandum dicampurkan. Campurkan tapai, nasi, gula, serbuk lada hitam, bawang merah, halia, lengkuas dan serai. Blend dengan air secukupnya hingga halus. Kemudian campurkan dengan tepung. Masukkan mauripan dan kacau lagi hingga sebati. Adunan hendaklah pekat sepertimana membuat adunan jemput-jemput. Peram adunan hingga naik dua kali ganda. Kemudian bolehlah dibakar. Hidangkan dengan kelapa parut muda yang dicampur secubit garam sebagai pelengkapknya.

Cara Membakar :
Panaskan kuali kecil. Sapu sedikit minyak. Masukkan satu senduk adunan dan tutup kuali. Apabila sebelah bahagian telah masak, letakkan sekeping daun pisang dipermukaannya dan terbalikkan. Bakar lagi hingga masak. Ulangi proses sampai habis.


sumber:DARI DAPUR ORANG KAMPUNG


Saturday, July 23, 2011

kentut itu sihat

pasal rayyan

again

heheh

tengah dok saje2 tiba2 dia wat muke mcm ni

ingat kan nak nangis


lepas tu mcm ni





skali rayyan 'melepas' daaa
bunyi kentut mcm bunyi ekzos motor mortard
dia sendiri pn bleh terkejut dengar dia punye kentut
(standard baby mudah terkejut..;p)
panjanggggggg plak tu
byk betul angin rayyan ni
kesian
dah tuam2 pon banyak angin jugak


hoh..lega~~


bagus la rayyan
kentut tu baik untuk kesihatan

hehe
Friday, July 22, 2011

nenek si bongok tiga

pic:ilovedoodle

xleh tdo..lepas maghribi tadi aku tdo sampai dekat kol 12 mlm..memang follow timing tdo si rayyan pada masa sekarang..sekarang dia tido lagi tapi aku dah tak leh tido..malam ni tak ber'SMS'an pong ngan en husband..dia tak sihat plak..get well soon dear..ksian dok sorang2 kat umh..lumrah bini bersalin..huhu..

jangan jadi nenek si bongok(bongkok) tiga dah la..siang ngantuk..malam jaga..malam ni baru jadi burung hantu je..

haih..lapar weh!!
Thursday, July 21, 2011

1 bulan lebih sudah

sekejap je rasa..masa mula-mula kuar 2.73..sekarang dah 3.98..memang berkhasiat betul susu cap ibu ni kan..hee..


nampak mcm muke sape eh?ade kate mcm muke aku..ade kate mcm muke husband..ade kate x tau ikut muke sape..

35 hari rayyan..semakin hari,semakin sayang..ewah2~~

?

saye nak keje
nak ade duit sendiri
nak beli ape-ape yang best utk diri sendiri
skrg dh ade anak
nk beli brg anak lagi
aku tak sure lagi camane life aku lepas pantang ni
opkos smbung keje aku yg x siap2 tu
bile la supervisor nk lepas aku neh

nk nanges rasa hidup mcm ni
takde peningkatan
byk masalah

blaja x abes2
menyusahkan orang

sampai bile?

Tuesday, July 19, 2011

suke tak suke berpantang

sape suke berpantang angkat laptop!**skrg dh rmi pki i-pad..x main la laptop..berat..heh**

aku suke sebab nak kuros..kene la pantang..tak suke sbb benda tuuuuuuuuuuuuuu je la stiap hari mkn..

ini la snek di kala lapar..biskut lemak pon ye jugak..

disebabkan rayyan masih kuning..aku tak dibenarkan mkn jamu..tunggu sampai rayyan cure..ok rayyan..cpt2 la sht syg oiiii..momy mu nk cpt2 jd ank dara balik ni..dara ke?:p

yang aku perasan sekarang keje aku hanyalah mengerjakan dan menggomol rayyan sajo..hampir 24 jam mata aku tgk rayyan je..kat dunia ni mcm ade aku ngn rayyan je..**T'LEBIH SUDEH**

disebabkan kat umah ni xde penimbang..aku xleh nk tau la berat aku turun ke tak..jadi..aku buat pemerhatian je lah~~

aku akan tengok

tangan

masih berisi..klu aku kurus biasenye tgn aku akan ikut kuros..

dagu

gmb terbalik
still ade double trouble chinnn
maknenye masih gemok

and 1 lagi bahagian tgh badan
aku tak amik gmb
biarla rahsia dulu
heh

benda yang jadi pemangkin untuk aku kuruskan bahagian-bahagian yang diserang lemak antagonis ni ialah

ini
best gak pakai..berangin je rase

dah la melalut..nak tido sementara rayyan masih tido..nanti kang dia bangun aku dah xleh tido..daa~~
Sunday, July 17, 2011

rayyan

hari ni cukup 1 bulan rayyan tengok dunia~~

1st day kuar dari perut
muhammad harith rayyan bin mohd halmey
18 jun 2011
2.73 kg

sepatutnye bulan 7..tapi rayyan dah x menyabor nak kluar..dia nak bagi sama bulan ngan mak dia agaknye..gud2..heheh..

lahir 18 aribulan..katil no 18..gud2..;P

skarang dh jadi bertiga..en berg muke tak cukup tdo..kesian..hehe..
**dedy..miss u damn much..:(**

rayyan dengan ummi yah..ummi maryam(anak buah)

spupu rayyan..maryam

si comel maryam~~

bile dah tgk baby dah kluar dari perut ni..baru la datang 1 perasaan menyesal yang aku buat masa mengandung..menyesal kenapa?

-kurang minum susu
-makan makanan over pedas
-tak makan sgt vitamin yg doc bagi
-x dpt control emo

sori rayyan..momy luv u so much..huhu


mana gamba rayyan yg b'umo 1 bulan tu?

to be continue
Wednesday, July 13, 2011

mengong

saya ibu baru bersalin..masih dalam pantang larang~~

baru je semangat nak update blog tapi hati terluke~~

memory card kemre aku dimasuki virus menyebabkan folder menjadi shortcut!

camane aku nk wat neh??

bukan men aku semangat mengambik gambo baby sampai la ke hari ini hari ke 26 baby rayyan aku baru menyedari kewujudan virus laknat tuhhhhhhh..

sape tau nak wat camane??folder sebenar dh kene hidden..tolongggg~~~~~

(-_-")