Pages

Friends

Followers

Sunday, April 25, 2010

witing tresno jalaran soko kulino

wiwit!!!entry tak menahan..kalah owang jawa..hoho..


'WITING TRESNO JALARAN SOKO KULINO'

maksudnye

'TIMBULNYA SAYANG KERANA TERBIASA BERDEKATAN'


aku tak sure ejaan tu betoi ke tak..tapi macam tu la bunyi dia..


akak sokong kata2 ini..sebab kebiasaannye memang begini..

macam suami isteri yang baru kawin..makin lama makin sayang sebab selalu b'sama..kalau yang bergaduh bercerai berai tu lain hal la..huhu

macam yang kawin atas kehendak keluarga..walaupun kawin tanpa cinta tapi bahagia sampai tua..sebab lepas kawin akan timbulnye sayang kerana terbiasa berdekatan..

macam kawan akak..lelaki dan perempuan..mula2 keluar sama2 atas dasar kerja..tapi lama2 kerana terbiasa berdekatan..selalu keluar sama2..t'jatuh centa la masing2..dua2 solo..okek la tu..

kalau yang dah berpunya..elakkan biasakan diri keluar bersama berdua lelaki perempuan..bukan x boleh..tapi kalau boleh elakkan,kita cuba elakkan..kalau ramai2 tak kesah la kan..walaupon kite menganggapnya kawan tapi lama2 rasa sayang yang amat akan timbul..maka akan terjadi la perkara yang kite x terfikir..iaitu cinta terbahagi dua..huhu..T_T

kenapa tiba2 cerita bab ni?hee..sebab keadaan sekeliling yang macam2 berlaku..tiba2 rasa nak terluah kat sini..akak cite kat sini untuk ingatan diri sendiri juge..


Saturday, April 24, 2010

hari gaya hidop sehat

hari ni berhanging out bersama labmate aku,si Indah..kami dua orang je la sebab yang lain2 seme ade hal..x kesah la..berdua lebih baik bak kate lagu Acha Sapriasa..hihu..tahap bosang yang melampau menyebabkan kami keluar dari sangkar sambil menyanyi 'Aku Burung Di Dalam Sangkar'..ala..lagu sekolah rendah tu..ingat x?x ingat pon xpe..jangan pakse2 diri untuk itu..XD



kami berdua mengidam nak makan STEAMBOAT..tempat paling senang nak pegi mesti lah alamanda der..tempat lain x biasa la plak senah..tempat tu je la aku paling biase..okek la kan dari x tau langsung..kan..


nama pakwe sapa ni?

busuk ke steamboat ni?:p

indah x sabar nak makan

our steamboat..aummmm..

air kegemaran..sambal kegemaran..XD

mokcik ni sungguh teruja

mokcik ni kenyang sudaaaa..hee..

sesudah makan sekenyang kenyangnye..kami mengucap alhamdulillah..cewah..masing2 macam x nak bangun..sebab perut dah jadi labuh..



lepas makan semestinya kami ke checkpoint seterusnye..aktiviti memanjakan diri..bukan ke spa okek..kamek ke SAUNA!!!!



kitorang pegi bersauna kat TLS fitness, Sg. Chua, Kajang..jumpa lagi sorang labmate..K Wini..dia member kat fitness tu..jadi boleh la murah sket..kene bayar RM15..ok la untuk sekali sekala..kalau tiap2 ari kopak la poket makcik deknon..T_T..

aku x baca pon rules neh..hihu

bilik berkayu yang panas

gamba semasa bersauna tidak dapat diambil kerana kami berlapan belas es ex..haha..xde la sangat..x bleh la nak wat masuk hp kan..nanti hp pon bersauna..huhu..


kitorang bertiga dok dalam tu lebih setengah jam..aku kejap keluar..kejap masuk..panas der..sampai rasa xleh b'napas..last2 masing2 dah nampak lesu..penat macam main sukan la katakan..demi kesihatan dan kecantikan..kami rela berpanas-panasan..beauty is pain..konon..;p


lepas sauna..mandi manda la plak..guna ini..

lulur mandi k wini punye..syampu halia indah punye..aku tukang pakai je..:p

lepas mandi rasa fresh sangat2..rasa terdetox habis lah..hoho..sebelum ni aku wat kat umah je sauna ni..saja nak merasa sauna kat luar..konon macam suke menghabiskan duit..bukan..bukan..salah tu..untuk kesihatan x salah kan..haaa..


kepada yang x suke bersukan macam akak..try la bersauna..terbaikkkkk!!XD


brof datu madiha

ade sorang student foreighner kat lab aku neh..time dia ade kat lab mesti kecoh sebab dia suke tanya2 orang..bosan la akak ni kadang2..suke tanya soalan macam2.. macam la akak tau semua..huhu



namanya yahya..orang yaman..dia la yang panggil akak brof datu madiha(prof dato' madihah..geli ketiak akak dengar..haa..)..aku layankan je la panggilan tu..konon nak amik ati akak la tu..kitorang panggil dia Guru Yahya..sifu la konon..dia suke plak orang panggil dia camtuh..amik la kau..g main jauh2..haa..

gaya dodok brof datu madiha paling sopang..ke gampang?:p


kalau bercakap ngan dia konpem la aku kene speaking..dah la aku punye speaking london lintang pokang..tapi aku belasah je lah klu speaking ngan dia tanpa ragu2..speaking dengan yakin lah kononnye..




dia pon bukan nye betul sangat speaking..sebutan pon slalu je aku konpius..kalau dia tak paham aku ulang la lagi..kalau tak paham lagi aku main bahasa isyarat la..macam orang pekak dan bisu tu..hui2..




dia bleh je cakap bahasa melayu sket2..kalau time homework bahasa melayu slalu la tanya aku..sebab tu gak la dia panggil aku brof datu madiha..sebut P jadi b..sebut J..jadi G..dah lenguh aku ajar x boleh2 gak..last2 aku biar je la dia nak sebot ape..



kalau kitorang kacau dia wat keje..ayat yang dia suke sebut;

GANGGAAAAAANG JAKAB (jangan cakap)

**eleh..dia kacau orang xpe plak..memang dasar betoll**



kadang kalau cerita pasal subjek BM dia tu;

guru yahya:Brof Datu Madiha..I wrote an essay about BUDAGAYA mosque

madi:about what?!!!

guru yahya:BUDRAGAYA mosque

madi:ape kau mengarot nehh??

guru yahya:MASGID BUDRAGAYA la!!!BUDRAGAYA!!!

madi:oooo..masjid putrajaya..cakap la betol2 guru yahya oiii..i'm not understeng u kno..

guru yahya:ganggaaaang jakab..

madi:ek eleh..tu je la kau tau..

guru yahya:what?

madi:ganggaaaaang jakab..(amik kau..kenakan balik..hui2)
**terus g tempat lain..malas aku nak layan pokcik sengal neh**

east..west..home is da besttttt..

arini hari sebtu..hari coti..tapi rasa macam bukan hari coti..sebab aku kat lab..huhu..busan lahh..idop kat lab je..jap lagi nak g jalan lah ngan labmate..kalau umah aku kat bangi ni atau masih dalam selangor dah lama aku balik..


tapi....hakikat tetap hakikat..**tiba2**..umah aku kat kelate senah oiii..x larat la plak nak balik..terima lah hakikat dok overriver cenggini..winduuu lah kat umah..winduuuuuuu sangat kat budak kicik ni..


budak kicik ni suke buat gaya comel yang ntah pape..hui2..


petang tadi pegi beli-belah kat kedai depan tertengok plak labu..teringat plak sira labu mak aku buat..sedapppppppnyeeeeee..huhu..T_T

sira labu

pernah makan tak sira labu? yang masak ngan gula melaka+letak daun pandan+air je tu..

tak pernah eh?

rasanye semestinye manis..biasa makcik2 and nenek2 klate suke la sira labu ni(sebab tu anak2 dara diorang sweet2..**terbahak-bahak**)..kat luar kelate aku tak sure ade ke tak..sebab bila aku tanya member2 aku yang bukan klate seme cakap tak pernah makan..

tak kesah la anda2 pernah makan ke tak..yang penting aku suke sira labu ni..nanti balik klate nak mintak mak aku buat la..bukan aku x leh wat s'diri..air tangan mak lagi ade ummphhh..hoho..(alasan seorang pemalas yang munasabah..kan..:))
Wednesday, April 21, 2010

nak rasa suke ke tak

petang tadi..akak berjalan-jalan kat luar lab..tiba-tiba terserempak dengan sorang pakcik lab yang namanya en Is..

en Is: nak g mana ni

madi: ye en Is..nak g lab NMR..(senyum monyet)

en Is: kamu ni macam tak sehatt je..sakit ke?

madi: eh tak lah..saya sehatt..okek je ni..

en Is: nape nampak kurus je ni?

madi: ha??(akak raba pipi..tembam je..x brubah ponn..)..yeke en Is..tak de la..sama je..(ececeh..padahal dalam hati tengah sengih sbb cakap aku nampak kurushh..:p)

en Is :iyeee..pastu nampak kamu jalan macam senget je bahu tu?

madi :ha??senget??(hoh..hati yang sengih macam btk U bertukar menjadi U terbalik)

en Is : iyye..kamu sakit ke?

madi : oh.(.garu2 tudung)..saya jatuh dalam bas aritu..kepala lutut ni t'alih..siap kene simen kaki ni..bla..bla..bla..tapi sekarang dah ok..dah boleh jalan macam biasa..

en Is :ooo..patut la..

madi: ok la en Is..saya g dulu..nak g wat keje..(sambil kontrol jalan konon xnak bagi nampak senget bahu..tegak macam askar..konon)

en Is: ooo..ok2



balik lab akak terus tanya membe2..akak jalan senget ke x..seme cakap x..ish..pelik akak tau ngan kate2 en Is tadi..dia je ke nampak akak jalan bahu senget?atau memang selama ni akak jalan bahu senget?atau lantai yang aku lalu tu senget?atau spek mata en Is tu senget?


(terus lenyap ingatan mengenai kurus yang dikatakan en Is..:p)

nak rasa suke ke tak?TAKKK...
Tuesday, April 20, 2010

sekadar perasaan perasan habis-habisan


AMARAN!!!!kalau tak nak 'berbulu ketiak' jangan baca entry ni..sila scroll ke entry lain ye..kih..kih..





akak tengah xde koje nak wat nokss!!tiba2 terrajinnnn plak search gambo2 yang x sepatutnya dicari..memang keje sio2 lah..tensen2 ni akak meroyan la kejap wat bende bukan2 nak bagi gembiro hati akak ni dek non..jadi x payah la dek non baca entry ni..ntah pape je..















x payah la nengok entry ni dek non..tekan entry lain eh..














ala..nape scroll2 gak derr..akak malu tahap cipan nih..nih..












dek non nak tengok gak ye..ok la..ok la..












ini dia research yang akak buat kat lab hari ni..














ayas (adik akak) = rihanna

**kredit to faizza

pok wan (adik ayas..adik akak jugak..:p) = channing tatum


**kredit to faizza

en berg = en bruce willis


**kredit to en berg sendiri..:p

madi=?






**kredit dah habessss..:p


haaaaaaa..kan sia2 je scroll..nyampah kan??
Sunday, April 18, 2010

sangat marah dengan orang hipokritttt

entry ni menunjukkan akak geram tahap volcano tengah menggelegak!!!


(google)


pegang akak dek non..pegang kuat2..sebelom akak tiba2 pegi zasss orang tuh..(fuh2)


tarik nafass..hemboss...tarik nafass..kentotttt.......hoh..lega rasa..



akak ni nak tanya..kat tempat korang ade tak manusia yang hipokrit dengan orang2 tertentu sahaja..maksud akak..orang yang keje dengan dia saja tau perangai dia sebenarnye..orang yang setakat datang borak2 @ bos yang jarang jumpa kulinya @ orang yang x duduk lama ngan dia x kan tau perangai dia yang macam setan pakai topi?atau lebih ayu lagi macam setan pakai selendang?

tarik nafas lagi..(tengah geram ni sampai rasa nak kentot lagi)


kat tempat akak ade orang macam tu dek non..pandai betol dia sembunyikan perangai dia tu..akak pon tak paham macam mane dia boleh jadi macam tu..x pernah terbongkar lagi perangai dia yang sangat busuk tu..

orang tu..depan2 baik betol..kalau sape2 mula2 kenal dia..nampak dia sopan..lembot..peramah..dedikasi..sistematik..sejokkk mata memandang la uolsss..


tapi..once bila dah kenal..rasa nak pijak je dia uolsss..bossy gile macam dia yang bayar gaji..pandai ngelat..amanah x bertempat..kaki ampu bos..konon x suke gossip padahal mulut dia lagi lancang dari mulut akak dek non..jaga kebaikan diri depan bos je..kalau dia rasa terancam dia cepat2 cerita keburukan orang yang dia rasa akan memecahkan telur tembelang dia..busuk gile ah kau!!!


ok2..mengucap2..astaghfirullah..


kesian aku tengok budak teraniaya tu..aku yang tengok depan mata dan mendengar tepi telinga ni sudah x tahan dah..kalau aku yang g serang memang x munasarawak la..tak nak aku wat hal ngan orang2 macam ni..tua2 ni dah rasa x larat nak wat gaya2 gangster dah..


ya Allah..lindungilah orang teraniaya itu..semoga orang yang macam pontianak harum sundal malam bertopengkan manusia itu mendapat balasan yang setimpal dengan perbuatannya..semoga dia akan sedar suatu hari nanti..


lega rasa




**akak pon idok le baik sangat..tapi berpada2 la nak wat perangai pon..kan dek non..

sesi me'manage' kan bilik untuk memulihkan mood

panjang ye tajuk entry kali ni..



today is sunday..a resting day before black monday tomorrow..huah2..x baik plak cakap gitu..ok2..happiness monday..:p

arini akak mengemas bilik..akak menyepahkan semua baju2 dalam almari untuk dilipat semula dengan gaya lipat yang lain dari sebelum ni..rajin x bunyi?atau bunyinya seperti suke membuat kerja yang sia2?hui2..

sebenarnye..sebenarnye..akak sepah2kan baju tu dari semalam..tapi semalam akak wat separuh je pastu malas+ngantuk (semangat separuh..huhu)..akak pon berniat untuk menyambungnye arini..(ade x orang wat keje separuh macam akak?)

hanyalah almari kanvas

baju kurung tu nampak macam banyak tapi setiap kali nak iron mesti aku menung lama2 mengadap almari tu nak pilih baju mana nak pakai..dah busan weh..dekat dua taun aku wat giliran pakai baju2 kurung tu..(mungkin kene beli baju kurung lagi nampaknye..:p)

tu baru almari 1..almari 2 aku x snap plak..xpe la..akak dah malas nak snap2 pastu nak transfer plak..pastu nak upload plak..pastu kene tunggu2 plak..(dasar pemalas banyak alasan)

tempat beradu

walaupon xde katil tapi dah kire selesa lah tu..akak berusaha la gak bagi nampak ceria sket tilam akak..menjaga mood pada masa sekarang yang tengah pening pasal keje master adalah penting dek non..

meja study akak

walopon agak kebudak-budakan meja akak tu tapi x kesah la..asal akak bahagia kan..gamba yang ade en berg mesti la wajib akak letak..hui2..dah siap mengemas rasa lega gile2..tengok seme dah tersusun..habuk2 seme dah akak sapu..rasa teratur je idop walaupon idop sebenar x teratur pon..hua2..



**kalau rizalman deco deco tengok susunan bilik akak ni mesti dia gelak guling2..:p

tido awal..tido lambat

sejak sekarang2 ni saya dah boleh tido awal..pukol 12 malam dah boleh tido..awal ke kalau pukol 12 tu?bagi saya pukol 12 tu masih terlalu awal untuk tido..tak bujang tido awal2..lagi-lagi kalau hujung minggu..konon..heh..



bila berterusan tido lambat mula la kak wat (jerawat) naik berbintat-bintat kt muke..area yang paling digemari oleh kak wat adalah kat dagu yang x bape nak runcing neh..macam di baja-baja suburnye..huhu..



sebelum ni rasa nak memberontak bila en berg suh tido awal..bukan sebab x nak..tapi x nak tutup2 gak mate selagi jam x pukul 2,3,...



kadang2 xleh tido awal sebab minum nescafe..semenjak lepas aku minum kopi yang agak seterong kat black canyon aritu, minum indocafe di waktu malam sudah x memberi kesan ape2 kat aku..still boleh tido pada pukul 12..hebat..



skarang kol 12 lebih..tapi tengahari punye..aku rasa ngantuk gak..asalkan kol 12..x kire malam ke..tengahari ke..konpem boleh tido..jom tidoo!!!:p
Friday, April 16, 2010

tunang orang ngedate ngan bini orang

**panassss x entry ni?:p





pagi smalam ttibbe je adik aku comment kat FB ajak g ALAMANDA..aku ingatkan dia bergurau..ajak2 kambing ke..rupa-rupanya ajak betol2..serius punye ajak..aku apalagih..ON ajo dong..:)

bersedia utk beronggeng..yiiihaaa


dah lama x ronggeng2 ngan adik aku sejak dia dah kawin ni..maklum la..mesti la kene ikut suami..dah ade tanggungjawab..kalau aku ni ye la..bleh lagi nak ngokngek2 selagi x kena kawin oleh en berg..kannn...:p g alamanda pon jadi laaaa...



mula2 sampai kami terus meluru ke BLACK CANYON..aku x pernah try tempat makan ni..excited la sebab bini orang nak belanje..ngaha..

bini orang

tunang orang..:p

aku makan tomyam..adik aku makan spagetti..aku minum kopi espresso panas (siap ade biskut utk cicah air..pastu teh jasmin utk hilangkan pahit kat tekak..1 paket gula x cukup utk hilangkan pahit kopi tu)..adik aku minum teh ais (teh peqat gile bleh sembelit kalau minum banyak2..T_T)..

tempat kami melantak

macaroni tomyam..(sedappp..cukop rasa..)

espresso pahit pekat..

kecik comel je cawan kopi tu..:)

aku x ingat ape nama spagetti neh..ngee..

sambil makan sambil borak..sambil borak sambil makan..tukar2 pinggan makan..mu makan aku punye..aku makan mu punye..last2

bini orang habiskan tomyam aku..aku dah tak larat nak abiskan..

walaupon aku penggemar kopi..tapi aku rasa kopi tu pahit sangat..aku dah letak 2 paket gula tapi kopi still pahit pening..adik aku jugak yang habiskan..kagum aku..hebat lah kamu yah!!


licennnnnn

lepas makan mesti la kene exercise..kami yang tgh diet2 ni memang suke makan dulu baru jalan2..shopping2..adik aku nak beli purse dan barang2 dapo..aku? niatnye memang x nak beli ape2 tapi last2 ade gak barang yang dibeli..haih..xleh nak control nafsu serakah langsung..(x nak cakap beli ape..xp)

tengah testing..testing..gamba ape ni?hee

muka x sabar nak bayar..hui2..

sukenye aku tolak troli..:p



dari tengahari sampai petang orang balik keje baru kitorang bertolak balik..sakan betol beronggeng..dah lama adik beradik ni x wat aktiviti ni..lenkali nak ronggeng lagi..eh yah?





sibling ever

Thursday, April 15, 2010

lampu study

lampu study?kenapa ngan lampu study?kenapa tajuk entry ni tiba2 je pasal lampu study?nak study kene cari lampu ke?ade lampu kene study ke?(ok2..kepoh2..ni nak cite ni) XD

petang semalam tanpa pengetahuan en berg saya telah menerjah supermarket WARTA,bangi..saja tak hendak bagitau..sebab nak citer kat blog(boleh?;p)

untuk ape sampai menerjah-nerjah WARTA yang super tu?

ye..saya hanya nak pegi beli lampu meja a.k.a meja study..dah SEM 4 master baru nak g beli..kahakkahak..

kenapa baru nak beli?

x tau la..baru dapat hidayah nak g beli..hui2..

ade duit plak kau?

bleh la klu stakat nak beli lampu study..hui2 skali lagi..

harga?

bukan utk tontonan umum..:p

brand?

khind..a world brand..from malaysia..heh..

kenapa nak beli sangat lampu study tu?lampu kat umah tu x cukup terang tang tang ke?

sbb lampu kt umah ni terang sgt la aku beli lampu study..jadi klu pasang lampu study je xde la panas sgt bilik aku yg sedia panas ni..di samping m'hormati roomate aku yang tdo awal..kesian dia..:)

beli lampu study pon nak cite ke?

suke ati mak lahhhh..


lampu study..asyik tunduk je..pemalu..mcm tuan dia.. XP



Monday, April 12, 2010

muka baby face

camne orang cam muka orang tu baby face?macam mane rupa bentuk baby face sebenarnye?

ini memang baby..behnye kalau dapat shomel camni..:)



yang ni ye jugak kan..budak mane aku amik contoh ni..hee



ni beauty baby face




yang ni??:p




auw!!yang ni gang baby face!!mak sukeee!!




yang ni bukan baby face..bean face..huhu






yang ni?euwww..buat2 baby face..:p


**keluarkan kahak masing2**