Pages

Friends

Followers

Wednesday, March 31, 2010

i'm sorry kecik hati



i'm sorry..
kecik hati lagi..pasal semalam..
hingga skarang ni..
sekecik budak kat bwh ni..

sbb kecik hati..i letak pic i masa kecik2..

hati ni kecik je..bile dah kecik hati lagi la jadi kecik hati ni..

i'm sorry..T_T


makan kfc tapi bukan kfc



ye..tadi kami makan fastfood tapi bukan KFC..Mc D?lagi bukan..PIZZA?no..no..A&W?ternyata semua salah..jgn pening2..








ini tempatnye.....

sindibad..bukan sindiket

1st time aku makan kt sini..adakah hanya di Tanah Merah, Kelantan ade kedai ni?..adik aku cakap kt Kota Bharu pun ade..

menu dia lebih kurang KFC..ade ayam, kentang putar,coslow,fries,kabab(kebab),BERGer dll..


nampak x menu?x nampak pendek umur..:p

hanya kami sefamily makan kt ctu

memang x ramai kot datang sini..aku tengok yang datang2 just tapau(bungkus) saja..memang famili aku jenis suka mencoba dan x kesah..redha je la kann..mak abah aku mungkin suke kedai ni..Fastfood Islamic..:)

muka redha

cahir "kakak!!order ayam seekor!!"

ayam sindibad

rasa ayam dia bleh tahan..ok sajo..tak hanyir..betul2 masak..tepung dia crispy..dan yang pasti dijamin HALAL..hee..

Haji Che Manshor..our lovely abah..

mie(adik no 5) wit cool sos bottle..hee

farhan(adik no 4) and our sweety mak..

suke plak aku tgk pic ni..:)

makan penuh kesyukuran..hee



makanan ok tapi sunyi sepi..xde feel..family aku la yang memeriahkan suasana kedai tu..lagi2 si cahir..ok la tu kan..hee..


Monday, March 29, 2010

ketika rasa diri tersingkir

ketika rasa diri tersingkir

siang hari sengih2..
malam2 nangis..

ketika rasa diri tersingkir

siang hari gelak kuat2..
malam2 sedih x hengat..

ketika rasa diri tersingkir

siang hari sibok2 wat keje..
malam2 dok menung2 saja..

ketika rasa diri tersingkir

x payah rasa..
last2 nanti orang tu cari kite juga..
bukannye wat salah apa2..

Larut-Dewa


en berg!!nyanyi lagu ni utk i!!:p

Dewa – Larut


Mungkin aku pernah juga..

Merasakan cinta..

Tapi tak pernah..seindah ini..

Mungkin aku juga pernah

Merasakan rindu..

Tapi tak pernah

Sedalam ini


Mungkin kamu takkan pernah..percaya..

Bahwa sesungguhnya..aku telah terjatuh.


Chorus:

Kuakui aku telah larut

Larut ke dalam

Kamu yang kucintai


sorang lagi sudah selamat betunang



sorang lagi kawan baik punya dah TUNANG..tapi ni gang masa di UKM..TAH NI AH tey!!sori tey x dapek g majlis kamu..jangan majuk2..jangan mogok2 deh..jangan plak mu jumpe aku kat tepi jalan x nak tegor sbb aku x g majlis tunang mu deh..huhu..nanti mu kawin I'Allah aku datang..nanti aku siap2 masuk dalam jadual berkala ok..(op2..terkimia plak..huhu)nanti aku heret gak en berg gi..x kire..hee..


apai and ana

congrates tey..semoga berkekalan hingga kawin dan selama-lamanya..:)


Saturday, March 27, 2010

selesai acara tembak-menembak!!



hoho..arini saya telah berjaya menghadiri MTest(KPLI)..poyol saja pergi dengan berbekalkan pasrah,redha dan seangkutan dengannya..



semalam awal2 lagi iron baju ngan tudung..semangat la kononnya nak pergi exam(dah lama x rasa exam dohh)..pinjam kasut mak sebab x bawak balik kasut@sandal yang formal..selamat kami anak beranak kasut sama saiz..saiz 6..



saya amik MTest kat kelantan..kebetulan plak saya kat umah sekarang..boleh la saya menghadirkan diri..sampai je kat kat tempat exam tuh cuak gak saya..takut tak jumpa tempat exam..saya membontot je la sape2 yang rasa dia memang calon MTest gak..selamat la betul..


masuk bilik exam macam xde perasaan..rasa x sabar nak jawab pun ade..sebab saya nak tengok sangat soalan dia camane..bagi orang yang berharap untuk KPLI ni mesti rasa berdebar sampai nak t'cabut jantung..saya sebab x berharap sangat..kalau dapat BAGUS..kalau x dapat pun idok la keciwa frust tunggeng2..sekadar ambik pengalaman..lenkali boleh try lagi..tu ponn klu KPLI ade lagi lepas ni!haa..


letih gak nak jawab exam nih..ade 5 jenis paper..semuanya setengah jam..rehatnye beberapa minit je..mungkin aku dah lama x exam..dah lama x bebankan otak..rasa macam otak beku semacam..terkerut-kerut gak dahi baca soalan..yang mana rasa malas nak pk aku tembak2 la guna pistol stabilo 2B rm0.50..huhu



habis je exam tadi terus rasa WAH!!RASA MACAM BARU HABIS EXAM FINAL!!hee..



best gak g MTest td..jumpa member2 skolah lama..member matrik(member en. berg sebenarnye..hee)..saya siap tompang member masa matrik tu balik umah..sebab abah saya x angkat tepon..dah la tinggal sket je orang yang tunggu2 kat situ..saya takut terkontang-kanting sorang2 nanti..dah nak sampai umah baru abah call balik..oh my father..oh..(tepuk dahi)



kesimpulannya..baru la saya tau soalan KPLI macam mane..walaupon macam x mencabar tapi jangan la berlagak..penat gak otak nak pk cepat2..kerah2 otak macam askar..kesian..rasa macam masuk lumba otak..bagi yang berharap..GUDLAK!!bagi yang nak tau soalan MTest KPLI camane..CUBALA SENDIRI!!!heee...:)
Friday, March 26, 2010

mau posture yg betul!



ni la masalah aku..muda2 lagi dah bongkok..tgk ni..

klu ngadap pc mcm tu la aku..x bagus langsung

tgk si tudung kuning tuh duduk..sampai nampak pendek leher..(tapi still nampak kiutt)
**muntah!!muntah!!**


haih..hodoh la camni..camane ni?kawin nnt takkan la nak nampak bongok..eh bongkok?

nak kene wat yoga ke?x pandai la plak..org islam x elok sgt kan wat bende ni..

kiri:madi sebelum kanan:madi selepas ini

memang seme kat atas ni gaya aku lah..huhu

ni aku suh 10 budak lidi@aneroksia bulimia wat demonstrasi postur
(lemah je aku tgk budak2 ni..:p)

ini dia manfaat menjaga postur tubuh tetap tegak:

-terhindar dari sakit punggung
-lebih bertenaga
-terhindar dari sakit kepala
-pencernaan lebih baik
-nampak lebih kurus dan tinggi!!!(ni yg aku paling suke!!)

Wednesday, March 24, 2010

tv bisu

tv ni macam percume beli jajan je..cute sgt..:p

klu tv ni mesti cahir suke

entry xde kene kene pon ngan tv chomel di atas..huhu..


dah 2 ari bosan x terkira..tv kt umh xde sound..remote rosak..mula2 ingat remote xde bateri..rupe2nye memang rosak..ceh..wat rugi duit beli bateri lain..aku siap buang dalam tong sampah lagi bateri yang lame..padahal xde la lama sangat..heran gak mula2 tu macam cepat sgt bateri abis..takkan sebab berebut channel ngan cahir pn bleh cepat abis bateri..bukan selalu ponnnnn wat perangai x senonoh tu..ehe..

x berusaha g tukar remote?

bukan x berusaha..abah aku bz sgt..mcm businessemang..tp cikgu je ponnnn..byk keje kt skolah..anak2 yang sudah besar tinggal aku je kt umh..aku xleh drive kete plak..mak aku lg la x bawak kete..adik2 di bawah umur 18 tahun?belum sampai tahap tanggungjawab mereka lagi..

penyelesaian:

tengok je la tv tu..wat2 paham sendiri macam cahir..siap gelak2 lagi..paham betul dia..maklum lerr..tgk katun hari2..huhu..aku klu tengok tv bisu last2 aku pun jadi bisu gak la(tertido)..huhu..

pengajaran:

-sediakan remote spare..(amboi!)

-jgn berebut tv ngan cahir..(eh?)
Monday, March 22, 2010

karakter melalui meja kerja



anda ada meja kerja?atau sekadar kerusi?atau dua2 tak ade?


budak kicik ni pon ade meja..ololo..comeynye..mesti meja bapak dia ni..

tak ape2..baca saja..mungkin yang tak ade tu akan tiba2 dapat meja dan kerusi selepas m'baca entry ni..:p

MEJA FORMAL

ohh..santeqnye pc dia..eksekelusivvvv

sentiasa teratur,kemas dan bersih..hanya terdapat barangan kerja sahaja termasuklah fail, dokumen dan buku2..

KEREKter: seorang yang serius bekerja..pekerja ini sangat fleksibel apabila berhadapan dengan pelbagai kerenah rakan sekerja..mereka juga dikatakan bijak membahagikan masa antara bekerja dan berhibur..

MEJA CERIA

uii..klu dpt meja camni aku pun nk g keje ari2..:)

biasanya diorang letak foto2 dan aksesori pelbagai saiz..kadang2 kat meja dia sama je kale brg2..buku oren,beg oren,fail oren,frame gmb oren,baju oren..berpinar mata tgk meja dia..(@_@)

KEREKter: kreatif..mudah mengikut peraturan..bertanggungjawab..berfikiran terbuka..penghibur..mudah didampingi..disukai sesiapa sahaja..

MEJA BERSELARAK

wayar sepah2..siap ade gamba 18sx kt blakang tuh..klu ngantuk je tgk gmb tu eh..ish2..

KEREKter: pemilik meja ni kreatif tapi sukar ikut peraturan..kurang bertanggungjawab..mudah panik..kurang bijak bahagikan tugas mengikut skala prioriti tugasan tersebut..namun sebalik kekurangan tersebut, mereka mempunyai sikap positif yang harus dipuji..mood sentiasa baik..berupaya selesaikan tugasan dengan memuaskan dan berkualiti..

MEJA KOSONG

bosannye meja ni..mcm nak muflis je..

pemilik begitu mengutamakan kebersihan dan kekemasan meja..peralatan lain seperti kertas, alat tulis,buku nota dan sebagainya disimpan di dalam laci dan hanya akan dikeluarkan sekiranya ingin digunakan..

KEREKter: serius dan mengutamakan disiplin sewaktu bekerja..mereka tidak akan meninggalkan tempat duduk selagi keje belum selesai..tidak gemar bergurau semasa bekerja menyebabkan pergaulan b'sama rakan sepejabat agak rendah..


anda nk meja mana??lu PK la sdiriiiii!!!!hee


Sunday, March 21, 2010

x faham

saya x faham..
mengapa?
mengapa?
mengapa?

mmmmm....
Saturday, March 20, 2010

katun..katun..katun

dok kt umh ni jarang sgt aku nengok tv..
asyik cahir je 'kongke' tv..hari2 tekan channel 613 PHDC..
dah la katun dia sama dan b'ulang2..
katun yang sangat kanak-kanak(tapi comel..aku pn jadi t'suke nk tgk kdg2..:p)..
nak wat camane..orang lain terpakse la mengalah..
kalau tak nanti merengek2 la dia sampai dapat..erghhh..
aku pun dah hapal tajuk2 katun kegemaran dia neh..huhu


katun ni aku pun suke..comel bangat si pocoyo baju biru..


yang ni pn comel..katun xde kaki..lompat2 aje la kojenye..

ni tajuknya Animal Mechanical..budak mekanikal suka la kot..budak kimia x suke..:p

katun ni pun menarik..si bunny pink gedik gile dan bajet santek..member lain layankann je..


yang ni pn ok..tools si handy manny ni bodo2 dan lucu sket..hee

tajuk katun ni Jungle Junction..yang ni seme animal dalam hutan tu berkaki roda..


huh..letih nk cite katun2 yg cahir tgk ni..ade lagi katun2 lain tapi aku dah tak ingat tajuk..yang aku x suke sgt la maknenye..hari2 katun ni la yg ditonton..even katun yg dah pernah men pon dia semangat tgk..aku pon x tau kenapa..tp kelebihan dia wpon x blajar sgt tapi pandai gak la omputeh sebab tgk katun2 ni..hee..





**malam ni ade AF..aku x nak mengalah ngan cahir mlm ni..biar la dia majuk..:p

kuchi2 cahir



smalam mood cahir baik sgt..seme bende yg aku suruh dia ikut..sampai seme benda aku cakap pon dia ikut..haa..comel..suh pakai baju n suar s'diri..dia pki sdiri..suh diam dia diam..suh sandang beg dia sandang..


along: adik..meh nk zip beg..beg tebukak tu
cahir: beg mukok(terbuka)?
along:a ah
cahir hulur beg..good boy..:)

time nak pki sluar..

along:adik..pakai sluar
cahir amik sluar pakai tapi sluar tu jatuh balik sbb longgar..
cahir:ahahaha(gelak)..aloh..aloh..(salah..salah)
rupenye bukan slua dia..aku salah amik..cahir plak gelakkan aku..not good boy..-_-''

ni bkn aku yg suh dia pegang labu..dia yg nak..konon2 posing ngn labu..


cahir yg kecoh

suke buat muke monster..


Friday, March 19, 2010

wali band-yank (saje busan)


Yang coba kau jujur padaku
Yang foto siapa di dompetmu
Yang kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang

[*]
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain

[**]
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yang jangan kira ku tak tahu
Yang tak mudah kau bodohi ku
Yang tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang
Masih pantaskah kau kupanggil sayang

Back to [*][**]

Salahmu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain

Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya

Back to [*][**]


ini blog lirik ke ape??jgn marah aaa..sila la nyanyi..time2 bosan..:p




khas utk kwn baek punya..(lagi2 yang dh nk kawin..hee)..luv u all so strong!:p

Aizat - Sahabat

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah


Thursday, March 18, 2010

ke'fobia'an melanda



lutut dah makin ok..

cuma klu i lipat kaki ni rs sakit lg..
tegang je rs urat2 seluruh batang kaki ni..
mujur la kt umh ni jamban duduk..
klu gune jamban cangkung xleh lama2 la..(eh..selekeh?)
b4 injured ni aku x layan jamban duduk..x puas..(eh..lagi selekeh?)
(apasal tiba2 keluar pasal jamban?)


alang2 sebut jamban..ni aku ajar cara gune jamban duduk yg betul..:p


last kene g spital 23 mac ni..

pastu kene balik ukm la..I'Allah..
bile balik ukm konpem i stat balik aktiviti nek bas..
fobia dohhhh..(doh pn x sefobia i..-_-'')
pakcik yg bwk bas!!
tolong la jgn bwk mcm pelesit!!
aku fobia!!!!!!
haih!!


gang gugu gege dh tunang



salah sorang gang gugu gege @ GM (gang masa skolah SMSPP) aku telah bertunang..saya selaku ahli gang yang xbisa hadir kerana lutut masih x bahagia(huhu..T_T) mengucapkan sekalung TAHNIAH!!!! di atas p'ENGAGED'an anda..i loikee..welcome to da club!!..:)



congrates naamn!!congrates jimi!!


semoga hubungan berkekalan sampai kawin & sampai bile2!!!


Tuesday, March 16, 2010

suara..dengarkan aku..


ewah2..tajuk sudah menunjukkan kejiwa-jiwaan..
tgh dok seorangan beh plak dengar lagu ni..
b4 ni x dgr sgt lirik dia..
kalau ikutkan dah basi dah lagu ni..
tapi xpe la..baru rs suke..nk wat camane..
en. berg..kalau u perasan sila la baca lirik ni..:p

lagu:suara(ku berharap)
oleh:hijau daun

Disini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu..oo..meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan

*
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Kalau ku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu Aku menunggu

Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya


Friday, March 12, 2010

x cemuih2 men pet society


orang len dah berzaman tinggalkan game ni..aku je setia men game pet society kt facebook tuh..bukan ape..rasa beh plak jaga pet aku neh..

hai..saya pet t'syg madi..nama hipopo..jgn jeles en berg..:p

woh..woh..pet saya dh jd chef..dh berkerjaya..dah menjadi seekor yang berguna dan berjaya..tuan jaganye x keje2 lagi..asyik jaga hang je hipopo..x abis2 lagi ceq blaja sampai skarang..huhu..

game ni bukan stakat kene jaga dia je..reban dia pon kene jaga..reban dia saya dah wat santek2..kasi selesa baik punya utk pet saya..nak kasi selesa kene la manyak duit..nak kasi manyak duit kene la g melawat member2 pet lain..ade mcm2 la aktiviti dalam tu utk tambah duhwet..pastu bile duit dah banyak kita pi la shopping mopping kat kedai2 yang ade kt pet society tu..mcm2 ada..

reban dia banyak bilik..siap ade halaman depan blakang lagi tuh..

ini bilik utama..tempat pet2 lain datang..dah buke cafe..pet i le chefnye..hee..eh..mn chef?meleQat kt dinding ke?:p

halaman reban depan

halaman reban belakang

dapor

bilik air

ruang tamu

bilik tidoq

bilik baju

bilik kucheng dan ikan (pet ade pet?hee..)


selesa hang ye hipopo..x sia2 ceq jaga hang..hee..tbe2 jadi orang kedah..sape2 yang kurang sabo xleh men game ni..konpem cakap game ni x m'cabar..ade aku kesah??


Thursday, March 11, 2010

5 sebab wanita mengalirkan air mata



ramai lelaki mengeluh tentang sikap wanita yang sukar difahami dan dijangka..memang2..en berg pon kadang2 tidak faham dengan saya..setiap bulan ade je nak buat hal..kadang2 tiba2 je xde mood nak balas msg..sampai pening en berg saya memikirkan tunangnye yang byk songeh ni..huhu..


ini beberapa faktor penyebab..saya terbaca kat majalah-mak-saya-beli tghari tadi..

++FAKTOR HORMON

inilah yang selalu t'jadi kt saya..datang bulan je nk cari pasal..lagi2 klu senggugut..dipanggil juga pra menstruasi@PMS..bkn pompuan je kene PMS ni..lelaki pn ade..kadang2 en berg pn mengalami PMS..cuma dia je x prasan..pening saya..:p

masa PMS, pompuan ni akan b'sikap lain dari kebiasaan..contoh:

-sering marah-marah
-sukar kawal emosi
-sangat sensitif dengan hal-hal yang berkait dengan perasaan..(haa..yg ni la slalu t'jd..huhu)

sbb tu saya bgtau en berg..bukan saya yang nak..tapi hormon mengatasi segalanya..(haa..yes..bleh salahkan hormon..;p)

++INGIN MEMANIPULASI KEADAAN

menangis kerana rasa bersalah @ malu..(alamak..saya pernah ke mcmni?)..sebahagian wanita menganggap ia cukup berkesan untuk mendapatkan kemaafan @ sekadar bermanja-manja dengan pasangannye..(haih..rimas en berg klu aku mcm ni..;p)

++PERASAAN EMOSI

contohnye..kecewa..sakit hati..kesedihan..@ yg mana2 melibatkan perasaan..saya pun biasanya akan begini..time sedih2..x tau nk cite kt sape..mula la nangis dalam bilik air @ b4 tdo @ dgr lagu sedih..haa..jiwang berkarat rock kapak leleh memang saya..

++AMARAH

wah..marahnye bunyi..ramai kawan saya macam ni..nk marah je nangis..(kenapa ckp kwn je?saya x ke?hee..) saya pun pernah..nak marah tapi x boleh..bile dah x boleh nk marah,maka meneteslah air mata sbb geram marah x bleh lepas..eee..geram btl klu jadi mcm ni..nak meletop rasa jantung..

++TERKENANGKAN SESUATU

ini memang la..klu terkenang yang sedih..teringatkan sape2 ke..memang kadang2 rasa nak nangis..klu teringatkan orang yang dh tiada..memang x bleh wat ape..semestinye menangis la jln penyelesaian..klu teringatkan org yang ade..bleh lagi di contact2 kan?




**saya jenis susah nk nangis..tp senang nk nangis klu probo ngn en syg saya..haa..pengakuan jujurrrr..


Wednesday, March 10, 2010

bile cahir melukis

tgk la..betapa 'kugha'tifnye(kreatif) adik saye melukis..


muke lepas kene marah..hee


*kugha=conteng