Pages

Friends

Followers

Monday, February 22, 2010

letih tunggu driver


hari-ari saye kene tgg driver datang amik..busan lah..x bebas..t'kongkong..kene ikot masa..nnt kene tinggal..jahat betol driver saye..


tp dia..w'pon jahat..tetap amik saye..setiap hari utk pergi n pulang dr ukm..sungguh berjasa dia..tp klu time cuti ke..hjg mgg ke..aku mmg jd tuan besar lah..tgg driver sorg2..nek transport ni sorg2..





tgh tgg2 driver ni tba2 dtg makhluk mcm transformers ni..tp aku x teruje pn utk nek..sbb dia bkn driver aku..ehe..


ala..xnk kete ni..kene byr rm1..aku nk yg free..

tgk muke dh mcm telur basi dh..gara2 tgg driver x smpi2..

byk masa lapang tgg bas..amik gmbo bukan2..
selipar kale2..beli kt uptown..rm20..sesuai utk pelajar muflis mcm saye..-_-"


setelah tgg dkt 20 menit, maka dtg lah driver saye yg ditunggu2..amik gmb jauh2..biar nmpk kecik kete driver aku neh..sbb kete dia besar sgt..nnt x muat kemre..ade ke gini?:p

nmpk x kete aku?



ok dh..nek bas..bai!!

mudah tersinggung tanda anda kurang vitamin

haa..bc betoi2 entry di atas..adakah anda terasa?
artikel ni di ambil dalam majalah rapi..
klu sape2 yg x beli rapi bleh la bc entry ni..

klu anda merasa tersinggung dan cemas, itu menandakan anda kekurangan
vitamin B,zat besi atau asid folat (haa..cari lah s'diri zat ni ade dalam makanan ape)..sebenarnye khasiat ini berperanan utk membekalkan sel darah merah dan oksigen pada otak dan organ lain..apabila zat ini tidak cukup, anda akan merasa tidak selesa, cpt lemas dan sekali gus akan merosakkan aktiviti harian (mcm pernah je situasi mcm ni)..

jadinye..tingkatkan lah pengambilan makanan yg kaya vitamin (jgn asyik minum nescafe je) dan beriadah lah utk tingkatkan metabolisme (jgn asyik men tenet je..heh..)
Friday, February 19, 2010

hari menghitamkan kulit

cuti raye cine aritu aku pulang ke pangkal jalan(umah)..
semua org menunggu aku di tangga dgn senyuman..haa..tipu..smpi je kt
stesen ketapi tanah merah aku kene nek prebet sapu..abah mak x leh amik
sbb nk kene g kenduri kawen..yg ade kt umh hny lah adik aku askar 2 org dan seorg
tuan besar, si cahir yg tgh best tdo..

xde kaitan lagi dgn tajuk yg diberi..ok..masuk tajuk..

ktorang yg one hot family ni berjaya membawa diri ke pantai..yg x dpt hadir hanyalah
puan farah yg sudah bergelar puan..jadinye,dia ade komitmen lain..
eh..x jugak..dia dh balik minggu sblm tu..sbb nenek dia meninggal..
(bkn nenek aku gak ke?)..mmg x..sbb tu nenek adik ipar aku..arwah nenek..

kitorg kononnye nk b'tolak after subuh..tp xde maknenye..pagi tu gak xde air..bising2 pakat
angkut air kt telaga umh jiran seblah..w'pon bising aku x sdr langsung..sdr2 dh kol 8(aku x leh smyg)..n masing2 tgh bersiap..
cpt2 aku mandi n bersiap..x beh langsung sbb kene mandi dgn jimat..huhu..

dalam kol 8.30 pagi,bertolak lah kami..singgah kedai beli itu..beli ini..sampailah kami kol 10 lebih2 pagi..
mmg dah panas dah pantai tu..lupe nk ckp..kitorang ke pantai tok bali,p. puteh..
tujuan utama ke sana adalah utk bbq..dh lame x wat aktiviti ni..wpon secara kecilan,
hanya kami sekeluarga,tp tetap rasa best!!cahir yg putera lilin tu bleh
plak berpanas-panasan kt pantai..sbb men air kot..dia dh x takot ombak..b4 ni klu nmpk
ombak dia takott..

so,tatap lah gmb2 d bwh ini sebagai cucian mate..selepas penat m'baca karutan2 di atas..hee..

bosan dlm kete..snap 1..mcm bibik je kan..

pemandangan yg kononnya indah

bile namenye anak branak..cara jalan cam sm je dr blakang

abah suke pki sluar lipat seblah..aku mmg prasan yg ini..huhu..

mmg mcm bibik la yg bj hitam tu..tersengih2..

'bile abe cik nk suap aku ni?aku tgk2 dia wat x tau je..huu..' cahir b'monolog dalaman

mkn udang fresh..manis betoi..

uii..muke pok we lapar betoll

sotong kepanasan

cahir masih b'pakaian tdo dan abgnye b'suar bunge2..santai btul..

yah..jgn jeles ye..

nape byg tu nmpk pelik sgt?

knk2 riang!!

dating..dating..

buku belanjawang


smalam aku semangat wat buku belanjawang..semangat 3G kt en berg..catat ape yg dibeli..nnt akan perasan kenape duit cpt abis..huhu..terasa hebat plak ade buku ni..b4 ni x pnh wat..mcm diari gak la..siap tampal kalendar lg..sambil m'countdown utk hari2 akan dtg..hee..

so sape2 yg bor os mcm sy..sila2 lah wat buku belanjawang..wat cantik2..spy kite ade mood utk menulis..semoga sy akan rajin mencatat di buku ini smpi abis..huhu..
Wednesday, February 3, 2010

semulajadi careless?

siape2 yang btl2 kenal aku akan mengakui aku seorang yang CARELESS
(en berg pasti akan angguk kepala laju2 tnda stuju)
kpd adik ku pn farah u juge bleh angguk tanda u pn same je mcm i
hehe

ini cerita yang menunjukkan saya cuai:

TERTINGGAL PURSE KAT KTM SERDANG

masa ni blaja degree..pegang purse kt tangan.. pastu letak skejap purse kt sbelah..konon leh igt.. last2 tertinggal kt ctu.. tinggal sehelai sepinggang.. slamat la masa tu en berg ade.. dia la yg belanje aku..

TOWEL KT KEPALA

ni mmg xleh blah bah..aku cari2 kt mane aku letak towel aku.. rupe2nye kt kepala..eh2..knape la ngn aku.. mgkin kulit kepala aku tebal kot..sbb tu leh x prasan..T_T

LUPE NAK TUTUP API DAPUR

aku masak air..sambil2 tgg member smpi aku msk air.. bajet xnk buang
masa.. bile member sampai..aku terus kuar.. tak tutup api dapur..memang x igt langsung.. bile balik air dalam cerek tu sampi dah kering.. dan cerek tu bocor.. selamat x terbakar umh sewa aku..huhu

X TUTUP PAIP AIR

time tu aku ngah bsh kain..gune mesin basuh manual.. tba2 member aku datang.. aku yg excited borak2 lupe air yg tgh aku tadah kt mesin 2.. tibe2 member aku ckp dia mcm dengar bunyi air melimpah.. aku sempat lagi ckp mungkin bunyi air kt umh seblah.. tak sampai 5 minit selepas tu.. baru la aku teringat aku ngah m'basuh rupenye.. air dh banjir kt dapo.. arghhh..tensen btl..

HP TERTINGGAL DALAM TEKSI

aku pegang hp ms dlm teksi..aku nek teksi dari ktm ukm nk g ukm.. bile trn dr teksi dan teksi 2 pn dh b'lalu.. aku baru perasan hp aku xde.. dlm kepala aku mmg hp 2 dalam teksi.. trs aku lari2 cari publicfon n tpn no aku.. mjr la hp aku tu brk..nokia sabun.. dh xde org nak.. pakcik teksi tu angkat..dia pn msk balik ukm anta hp aku.. sempat pakcik tu cas aku rm5.. dia..rezeki dia..huhu

PURSE KESAYANGAN KENE CURI

purse tu dicuri dalam lab tmpt aku bekeja.. x tau sape amik.. kebetulan hari itu pintu belakang lab x dikunci.. mgkin ade org masuk ikt pintu 2.. aku plak g mkn kt lab sbelah yg ketika tu ade jamuan.. ptg tu kol 2 adik aku dtg.. aku nak
bg duit kt dia..tup2 x jmp purse aku.. ropa2nya sudah dicuri!!! rase mcm blurr gile aritu.. dh la aritu gak aku nk g langkawi..x g la jwbnye..

TERTINGGAL CHARGER

ni kejadian terbaru..waktu tu kol 8.30 mlm..tgh wat keje kt umh.. sbb esoknye present..aku br prasan charger laptop tertinggal kat lab ukm..tu pn sbb bateri laptop aku dh low..cpt2 aku g lab amik.. nek teksi pegi balik dh rm10..tp mjr kt umh aku byk knderaan awam..klu x nangis aku..dh la esoknye present..dh la lab mcm bwh tanah.. tkt weh g lab sorg2 waktu tu..aku ignore kan je segala bunyi2.. huhu..

ade lagi kejadian tp ddh mls nk taip.. teruk kan?


MUKE ORG CARELESS